Reklama

Reklama

Siembamba

  • angličtina The Lullaby
Jihoafrická republika, 2018, 86 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá Chloe (Reine Swart) se snaží vypořádat se všemi nástrahami mateřství, na které je odkázána sama. Z tohoto důvodu se vrací domů ke své matce, která se jí snaží být oporou a se vším jí pomoct. Neustálý pláč dítěte, pocit viny a paranoie vyvolává v Chloe hlubokou depresi. Později začne slýchat zvláštní zvuky doprovázené cizí entitou, kvůli které začne své dítě vidět v neustálém nebezpečí. To v ní vyvolá potřebu ochrany. Otázkou ale zůstává, zda je to skutečné zlo, nebo jen přeludy, které se odehrávají jen v její hlavě. (Miseet)

(více)

Recenze (13)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pri danom námete sa do dalo pokaziť aj omnoho viac. Vo finále je to pomerne zručne natočený "malý" horor o jedne mladej matke, ktorá zažíva po pôrode veľmi nepríjemné obdobie. Atmosféra je viac než solídna, takisto napätie, herečky pomerne sympatické. Dej je pomerne svižný a tiež sa dočkáme aj nejakých tých desivých scén. Na koniec poteší aj veľa krvi a nejaké tie mordy. Výhodou je krátka stopáž, pretože tento typ filmu dokáže ľahko skĺznuť k nudnej sračke... to sa tu našťastie nestalo. Lepší priemer... 60 %!! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je škoda, že to Roodt nepojal čistě jako duchařinu, protože ta neustále se opakující vize v kombinaci s předkládanou historií měla docela potenciál. Nicméně i tak se na to dalo dívat, protože depresivní atmosféra, která celý film prostupovala, měla něco do sebe. Seděly mi herečky, jakkoliv mi připadalo, že představitelka dcery občas nemístně přehrává. Ale sem ten její výkon zapadl dobře. Na to, že to stálo jen pár randů, se jedná o celkem solidní záležitost. 60% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, čo inteligentné mám k tomuto hororu napísať, aby som na to niekoho veľmi nenalákal, pretože toto bude najskôr jeden z tých hororov, ktoré mi sadli čisto subjektívne. Asi najskôr preto, lebo som ho po prečítaní obsahu vopred odsúdil. Koľko tu už bolo v poslednej dobe kúskov o drbnutých matkách, ktorým sa zjavujú prízraky a trpia popôrodnými depresiami? Takže som vlastne nič nečakal. Ale režisér mi dokázal, že dokáže pracovať aj s minimálnym rozpočtom (ktorý je cítiť na kilometre). Autoritatívna matka, pomätená dcéra, dom na konci sveta. A môže sa začať psychologické peklo. Filmu by sa asi dalo vytknúť množstvo vecí. Historicko-duchárska rovina totiž absolútne nefunguje a po skončení filmu ma iba napadlo, čo to bolo zase za šialenstvo. To súvisí najmä s častým mixovaním predstáv s realitou, takže niekedy z toho divák veľmi múdry nie je. No na rozdiel od nedávneho Still/Born, ktorý ma takmer unudil na smrť, sa aspoň vkuse niečo deje. Atmosférou a celkovou depresívnosťou si ma snímok získal. Účel splnený. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jihoafrický horor „Siembaba“ vzal téma, které je celkem jasně dané, a tak přesně víte, jak se to celé bude odvíjet. Už je jen na tvůrcích, jestli to, co se odehrává, bude nadpřirozené, nebo to bude dáno šílenstvím hlavní hrdinky, anebo to až do konce zůstane nevysvětleno. Záleží na vašem vkusu, jestli vás zvolený průběh nakonec uspokojí. Ale Jihoafričané rozhodně nezklamali, stejně jako vyloženě nenadchli. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V tomto jihoafrickém psychologickém hororu není zde nic co bychom už neviděli, ale je to docela účinné. Příběh je až moc složitý. V tomto jihoafrickém psychologickém hororu není zde nic co bychom už neviděli, ale je to docela účinné. Příběh je až moc složitý.Chloe je unavena porodem svého dítě. Stálý křik chlapce , vzrůstající pocity viny a paranoia jí uvrhnou do deprese. Se vzrůstající snahou dítě chránit vidí nebezpečí v každé situaci. Začíná slyšet hlasy a podivné věci kolem kolébky a dítěte. Je přesvědčena , že to je skutečné... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama