Reklama

Reklama

Zloději drahokamů

(seriál)
  • Velká Británie The Last Panthers (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Milionová krádež diamantů skončí tragicky. Proti sobě teď stojí lupiči, policie, pojišťovna a srbský gang. (Canal+)

Recenze (7)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Odcizení diamantů takřka nevyčíslitelné hodnoty, které má jedinou chybu. Jsou neprodejné. A pro tento seriál jsou vstupním MacGuffinem pro zabřednutí do evropského podsvětí organizovaného zločinu od marseillských vod přes maďarské slumy až po srbský gang s ambicemi. Filmová výprava, syrové a nekompromisní dějově, absolutně nečernobílé charakterově, skvostně zahrané (aby také ne s takovým ansámblem), působící v mnohém dost reálně a jedním zásadním zádrhelem. Snaží se to o osudovost skrze flashbacky, které propojují osudy jednotlivých postav. A zatímco ty krátké svůj účel plní, tak ten z páté epizody, který si pro sebe ukradne bezmála celou stopáž nikoli. Jakkoli sám o sobě špatný není, tak v šestidílné minisérii vyplýtvat celou jednu epizodu na něco, co o postavách neřekne nic moc nového, to vyloženě zamrzí. Navíc to ani nefunguje jako ono pomyslné ticho před bouří v podobě finální epizody. Každopádně i tak vynikající (nejen) kriminálka à la drsná žánrová francouzská škola sedmdesátých let. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Na Pantery jsem narazil náhodou přes Bowieho, ale chytlo mě to. Dokonce tak moc, že se mi nechtělo čekat týden na titulky a z hecu jsem si zkusil pustit 4tý díl v originále (angličtina + francouzština + srbština/srbochorvatština?). A asi si budu muset doplnit CV, protože přestože jsem francouzštinu studoval, tak jsem (pasivně) více rozuměl srbské části. No zkrátka jsem musel počkat na Sky, až přihodí titulky. BTW: Doufám, že to nekoupí nějaká česká televize, ať nám tu nevznikne dalších 20 domobran. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Nějací hnusoši tam kradou, kšeftují se zbraněmi a řeší si své vitrogangové vztahy. Převážně je to dost nezajímavé a vleče se to. Otravují flashbacky, kterých je tak třetina stopáže. Spousta zbytečného mluvení a zbytečných záběrů, sem tam aspoň nějaká ta naturálnější akce. Mohl to být jeden slabší celovečerák, ale v tomhle zavatěném formátu je to docela opruz sledovat. (23%) ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Slibné první dva díly, které sklouznou do jakési euro-nízkotučné-náhražky, které je v závěrečných dvou dílech jen těžce stravitelná. Francozská linka příběhu je trapně předvídatelná, "bosenský" díl něco nepředstavitelného. Pokud jde o herecké výkony, tak západní kolegové (Morton, Hurt) jednoznačně pokulhávají za těmi východními, kdy srbské postavy mafiánů jsou něčím. proč stojí seriál za zhlédnutí. ()

Matrix44 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dej, ale celé to je tak amatérsky natočené. A dosť mi vadilo prekrúcanie histórie a skutočnosti a vykresľovanie Srbov ako tých zlých, jednak v konflikte v Srbsku medzi pôvodným Srbským obyvateľstvom a prisťahovalcami, a jednak tých ktorý v Európe predávajú zbrane a drogy. Ale realita je presne opačná. ()

Reklama

Reklama