Reklama

Reklama

Greta - osamělá žena

  • Česko Greta: Ďábelská past (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Servírka Frances McCullen žije se svou spolubydlící Ericou v malém bytě. Frances právě prochází těžkým obdobím, nedávno jí zemřela matka a ona nemá zrovna nejlepší vztah se svým workoholickým otcem. Jednoho dne Frances při cestě z práce najde v metru pěknou opuštěnou kabelku. V kabelce objeví adresu, a tak se ji i přes Eričiny protesty rozhodne odnést majitelce. Tou je starší dáma Greta Hidegová. Pozve Frances dál a ihned ji doslova okouzlí svým vyprávěním. Greta je údajně Francouzka a její dcera prý dál žije ve Francii. Ona je po smrti svého manžela vdova. Ve chvíli, kdy si obě ženy povídají, se ozve velký hluk, ale Greta ho přehluší hraním na piano. Frances se s Gretou spřátelí a tráví s ní spoustu svého volného času. Erica ji ale varuje, že na tom, jak si ji Greta k sobě připoutává, je něco podivného. Že má Erica pravdu, se záhy potvrdí. Frances při vaření najde u Grety skříň plnou stejných kabelek, jako sama našla v metru. Na každé kabelce je i jméno údajné nálezkyně. Frances mezi těmito kabelkami objeví i kabelku se svým vlastním jménem. Uteče a už se s Gretou nechce vídat. Jenže Greta začne Frances doslova pronásledovat… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že se příběh v poslední třetině zvrhne do své vlastní parodie. Ani slušná atmosféra a ani Isabelle Huppert nezachrání ty hovadiny, co ji předepisuje scénář. A to to zpočátku vypadalo docela nadějně. Pocit osamění a smutku nad ztrátou milovaného člověka...,s tím by se daly dělat zázraky. A od Jordana jsem to prostě očekávala. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je o tom filmu předem nic nevědět a prostě si ho naslepo pustit a užít. Super scénář (byť logika tam občas dost hapruje), obsazení a herecké výkony zajistí kvalitní zábavu. Ten film mě hodně bavil, Isabelle Huppert je zde absolutně bezchybná. Místy je to sice předvídatelné a dějově je to hodně nepravděpodobné, ale na zábavnosti to filmu nijak neubírá. Závěr mě vyloženě potěšil - dopadlo to přesně tak, jak jsem si přál. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller o nemocné psychopatce, která nechává tašky po metru v naději, že ji je někdo přinese zpět a bude její kamarád:D .Vizuálně, kamerově i herecky dobré, Grace Moretz po delší době opět na plátně a je skvělá, hot a herecky nadaná, takže se na ni hezky dívá. Film má pár mrazivějších a šokujících scén (kabelky, scéna v restauraci), ale kromě nich se nese 98 minut na stejné vlně a ničím jiným film moc nezaujme, což je škoda. Finále zajímavé a nápadité, takže pár bodíků nahoru. Znova bych si to už asi nedal, film bych někomu převyprávěl za 20 sekund a žádné psychologické, akční nebo napínavé scény tady divák nedostane, ale na jedno podívání se to překousnout dá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Poctivý psychothriller ako z deväťdesiatok, ktorý ale nebude príliš populárny v Maďarsku. Ich reč si totiž Američania mýlia s klingonštinou. Asi pridáte jeden bodík vtedy, ak ste videli Pianistku a pochopíte tak viacero paralel. Inak ide o polemiku o osamelosti ako fenoménu dneška, subtílnejšie o trápení nad stratou blízkeho človeka a vyrovnávania sa s tým, a v tom čisto komerčnom móde proste o boj psychopata s "normálnym" človekom z davu. Je to samozrejme aj o kvalitných herečkách, by ma zaujímalo, či Chloe chodí občas na večeru k Huppertovcom. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Neile Jordane, jak jsi mohl?! Proč se takový režisér zahazuje s tak tuctovým scénářem, který by byl obehraný už v devadesátkách? Mé druhé já sice taky zrovna nesršelo originalitou, ale zatímco téma pomsty je věčné, téma psychopatických stalkerů, posedlých milenek atd. fakt nejde ždímat donekonečna. Chtěl jsem dát ušmudlané tři hvězdy za snahu, přijít s pár zajímavými nápady, jenže pak si vzpomenu na ULTIMÁTNĚ STUPIDNÍ scénu s pronásledovanou kamarádkou hlavní hrdinky, která před tou pošahanou babkou utíká z diskotéky plné lidí (jako proč?), což je podpořeno nadpřirozenými schopnostmi záporačky (babča je neviditelná a umí se teleportovat) a dost mi cuká ruka, abych nedal odpad. Takže jedna za prst, ať nežeru. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Během filmu několikrát zahraje hudba od maďarského skladatele Ference Liszte. A to konkrétně „Maďarská rapsodie číslo 2“. (Extrakritik)
  • Gretino příjmení „Hideg“ je maďarské slovo pro „chladný“. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Dublinu (Irsko), Torontu (Kanada) – scény z metra, a v New York City (USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama