Reklama

Reklama

Greta - osamělá žena

  • Česko Greta: Ďábelská past (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Servírka Frances McCullen žije se svou spolubydlící Ericou v malém bytě. Frances právě prochází těžkým obdobím, nedávno jí zemřela matka a ona nemá zrovna nejlepší vztah se svým workoholickým otcem. Jednoho dne Frances při cestě z práce najde v metru pěknou opuštěnou kabelku. V kabelce objeví adresu, a tak se ji i přes Eričiny protesty rozhodne odnést majitelce. Tou je starší dáma Greta Hidegová. Pozve Frances dál a ihned ji doslova okouzlí svým vyprávěním. Greta je údajně Francouzka a její dcera prý dál žije ve Francii. Ona je po smrti svého manžela vdova. Ve chvíli, kdy si obě ženy povídají, se ozve velký hluk, ale Greta ho přehluší hraním na piano. Frances se s Gretou spřátelí a tráví s ní spoustu svého volného času. Erica ji ale varuje, že na tom, jak si ji Greta k sobě připoutává, je něco podivného. Že má Erica pravdu, se záhy potvrdí. Frances při vaření najde u Grety skříň plnou stejných kabelek, jako sama našla v metru. Na každé kabelce je i jméno údajné nálezkyně. Frances mezi těmito kabelkami objeví i kabelku se svým vlastním jménem. Uteče a už se s Gretou nechce vídat. Jenže Greta začne Frances doslova pronásledovat… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pokud se někdy za čas chcete podívat na nenáročný thriller/drama u , kterého nemusíte nějak extra přemýšlet je tohle volba pro Vás. Chloe jsem naposledy viděl v 5 vlně a zahrála to dobře a u Neila Jordana je to nejspíše můj první film od něho co jsem viděl (ještě mě láká Byzantium). Nebýt posledních zhruba 30 minut kdy se to táhne jak smrad z Čt, když vysílá zprávy a místy nelogičností dal bych i 4 hvězdy. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli to mam tak jenom já nebo i někdo jinej, ale ta Chloe Grace Moretz je mi nesympatická, ale to je jenom tak bokem.. začátek mi přišel v pohodě, ale pak přišel klasickej pocit vzteku a zklamání protože jsem doufal v hodně dobrej film o stalkingu, ale bylo to stupidní jako muj vygumovanej kámoš při hodině zeměpisu nebo matematiky.. snad i kámošovo 90letá babička by napsala lepší scénář, ale nee to už si dělam prdel :D:) ()

Reklama

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že tohle natočil TEN režisér geniálního Interview s upírem, vynikajícího Společenství vlků a slušného  Mé druhé já. Úplně céčkový příběh s trapnýma scénama, jako třeba "útěk" před fotící stalkerkou, to bylo hodně WTF. A příjde mi šíleně směšné, že v americe, kde se jen křivě podíváte na ženskou a ta vás za to obviní ze sexuálního obtěžování, bez možnosti obhajoby - tenhle čiročirý stalking policajti odbydou, že přece nic nezákonného nedělá a oni tudíž také nemohou nic dělat. Nedokoukáno. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděla, do čeho jdu. Jen jsem viděla film s Chloe Moretz? Aaaa, to si dám! A jako nebylo to špatné, ale místami tak nepravděpodobně blbé jako nějaké béčkové horory (a to se na horory nedívám, protože bojím bojím). SPOILER. Sorry, ale když ji konečně majzla valečkem po hlavě, tak se vrhne ke dveřím a bude jak trubka hledat klíče v míse a potom kam že se to zkusí utéct? Joooo do sklepa.. aha.. nejlepší řešení. Místo toho aby tím válečkem rozflákala to okno normální velikosti vedle vchodových dveří, kde stojí, zahodí váleček a zdrhne do sklepa a snaží se rozbít dlaní pidiokno ve sklepě. Genius :D Jako v podstatě až do poslední půl hodiny to byl docela dost slušný film, kterému bych dala i 4*, protože věřím, že žijeme v tak debilním světě, kde prostě nedokážete před někým utéct, policii je vaše stalkerská situace u prdele, lidi jsou zvrhlá hovada a v dnešním online technickém světě je fakt jednoduché asi někoho stalkovat atd.. Avšak od momentu, kdy skončí Chloe v bedně, už to bylo až po strop přehnané s hromadou nelogických míst. (A sorry, ale měla podle mě tolik příležitostí zkusit zdrhnout, už jen stačilo vzít kus dřeva z té rozflákané židle hned první den, počkat až otevře a buď ji tím jebnout, nebo bodnout a zdrhnout...) Jo aha já jsem soukromé očko, vím, že hledám tuhle ženskou, protože asi něco udělala dceři mého klienta, která je nezvěstná, ale místo abych se měl na pozoru, tak ji vlastně vyžvaním všechno, co vím, nechám se pozvat domů a v klidu si s ní dám čaj. P.S. Kdybych našla někde někdy kabelku, raději se k ní po zhlédnutí filmu ani nepřiblížím... ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Neile Jordane, jak jsi mohl?! Proč se takový režisér zahazuje s tak tuctovým scénářem, který by byl obehraný už v devadesátkách? Mé druhé já sice taky zrovna nesršelo originalitou, ale zatímco téma pomsty je věčné, téma psychopatických stalkerů, posedlých milenek atd. fakt nejde ždímat donekonečna. Chtěl jsem dát ušmudlané tři hvězdy za snahu, přijít s pár zajímavými nápady, jenže pak si vzpomenu na ULTIMÁTNĚ STUPIDNÍ scénu s pronásledovanou kamarádkou hlavní hrdinky, která před tou pošahanou babkou utíká z diskotéky plné lidí (jako proč?), což je podpořeno nadpřirozenými schopnostmi záporačky (babča je neviditelná a umí se teleportovat) a dost mi cuká ruka, abych nedal odpad. Takže jedna za prst, ať nežeru. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Během filmu několikrát zahraje hudba od maďarského skladatele Ference Liszte. A to konkrétně „Maďarská rapsodie číslo 2“. (Extrakritik)
  • Gretino příjmení „Hideg“ je maďarské slovo pro „chladný“. (ČSFD)

Reklama

Reklama