Reklama

Reklama

Greta - osamělá žena

  • Česko Greta: Ďábelská past (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Servírka Frances McCullen žije se svou spolubydlící Ericou v malém bytě. Frances právě prochází těžkým obdobím, nedávno jí zemřela matka a ona nemá zrovna nejlepší vztah se svým workoholickým otcem. Jednoho dne Frances při cestě z práce najde v metru pěknou opuštěnou kabelku. V kabelce objeví adresu, a tak se ji i přes Eričiny protesty rozhodne odnést majitelce. Tou je starší dáma Greta Hidegová. Pozve Frances dál a ihned ji doslova okouzlí svým vyprávěním. Greta je údajně Francouzka a její dcera prý dál žije ve Francii. Ona je po smrti svého manžela vdova. Ve chvíli, kdy si obě ženy povídají, se ozve velký hluk, ale Greta ho přehluší hraním na piano. Frances se s Gretou spřátelí a tráví s ní spoustu svého volného času. Erica ji ale varuje, že na tom, jak si ji Greta k sobě připoutává, je něco podivného. Že má Erica pravdu, se záhy potvrdí. Frances při vaření najde u Grety skříň plnou stejných kabelek, jako sama našla v metru. Na každé kabelce je i jméno údajné nálezkyně. Frances mezi těmito kabelkami objeví i kabelku se svým vlastním jménem. Uteče a už se s Gretou nechce vídat. Jenže Greta začne Frances doslova pronásledovat… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě naseru Deywa, kterej je na prášky, když dá Grétě někdo víc než dvě hvězdy, takže Deywe kukuč, doufám že Ti nepraskne cévka nebo žíla na ptákovi :-D Tak a teď ke Grétě. Ono už ten název "Gréta" je velmi strašidelnej, protože jako první mě napadne jedna švédská panna, co má jachtu a s blánou přes píču bojuje za lepší klimatizaci naší země a koule. To je samo o sobě dost děsivý, každopádně o téhle zmenšené verzi Rhondy Rhousey to naštěstí není. Tato Gréta jest starší baba co má regulérní gretenismus, protože aby někomu takhle okázale mrdalo, to se vidí maximálně ve sněmovně a nebo u výše zmiňované klimatizace. Každopádně naše milá Gréta je ukázková psycho bába a 3x běda tomu, kdo jí domů přinese jednu z jejích devadesáti zelených kabelek. To pak dopadne jako naše nebohá trojčata Chloe, Grace a Moretz, život se stane peklem a dotyčná dobrá duše se dřív nebo později probudí v bedně s plyšákama. Chloe je dobrá duše a tak místo, aby dala na svou zkaženou kamarádku, shrábla prachy z kabelky a na Grétu se vysrala, tak jí tašku nadšeně aportuje. Jako bonus se s babiznou začne kamarádit a než zjistí, v jakým lítá průseru, tak už je pozdě a má svou prvotřídní stalkerku. Osobně se bojím všeho a všech, takže stalkovat (nebo stalkerovat?) mě šílená ježibaba, co by mi plivla žvejku do mé krásné hřívy, tak mě jebne. Naštěstí mám Alíka a ten by jí takovou prásknul, že by bába skončila s prdelí od sněhu a banánem v ruce, jenže Chloe přítele nemá, sama neni zrovna od rány a tak si teroru užije až až. No a za to peklo, co se jí dělo, by zasloužila utěšit, což je má parketa, takže někde nechám kabelku a budu čekat, jestli mi jí Chloe přinese, i když po zkušenosti s Grétou se asi obloukem vyhne jakémukoli zavazadlu co bude samo a blíž než pět metrů od ní. Škoda, mohly jsme si zaprcat. Ale film se povedl ! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

S poctivostí nejdál dojdeš... a v té dálce chudý pojdeš.SPOILERY nepolíben, užíval jsem si procítěný romantický film o setkání dvou osamělých srdcí. Pak Frances otevřela špatnou skříňku (přímo pandořinu) a ji i mě zamrazilo. Následovalo podcenění situace, obligátní lhostejnost policajtů a zajímavá informace, že v N.Y. může soukromé očko dělat kdejaký blbec, který nezná ani základní thrillerové pravidlo „Na bosou bábu hrající Bacha bacha!“ OMNIBUSOVO OKÉNKO: [][] Mně by se tohle stát nemohlo. 1) Cizích dámských kabelek si zásadně nevšímám, dokonce ani těch zapomenutých u mě doma, natož v metru. 2) V dětství jsem si od cizích lidí bonbónky sice bral... ale pak hned zdrhal! 3) Do té truhly bych se bábě nevlezl a když, stejně by nešlo zavřít víko. [][] Isabelle Huppert mě zneklidnila Pianistkou a rozesmutnila Domem u dálnice. I tuhle stalkerku, lepící se na oběť jak žvýkačka zamudlaná do vlasů, si střihla parádně. Chloë Grace Moretz, s postavou typu Rubens, mi připomněla, že: „Na dětech člověk nejlíp vidí, jak život letí. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděla, do čeho jdu. Jen jsem viděla film s Chloe Moretz? Aaaa, to si dám! A jako nebylo to špatné, ale místami tak nepravděpodobně blbé jako nějaké béčkové horory (a to se na horory nedívám, protože bojím bojím). SPOILER. Sorry, ale když ji konečně majzla valečkem po hlavě, tak se vrhne ke dveřím a bude jak trubka hledat klíče v míse a potom kam že se to zkusí utéct? Joooo do sklepa.. aha.. nejlepší řešení. Místo toho aby tím válečkem rozflákala to okno normální velikosti vedle vchodových dveří, kde stojí, zahodí váleček a zdrhne do sklepa a snaží se rozbít dlaní pidiokno ve sklepě. Genius :D Jako v podstatě až do poslední půl hodiny to byl docela dost slušný film, kterému bych dala i 4*, protože věřím, že žijeme v tak debilním světě, kde prostě nedokážete před někým utéct, policii je vaše stalkerská situace u prdele, lidi jsou zvrhlá hovada a v dnešním online technickém světě je fakt jednoduché asi někoho stalkovat atd.. Avšak od momentu, kdy skončí Chloe v bedně, už to bylo až po strop přehnané s hromadou nelogických míst. (A sorry, ale měla podle mě tolik příležitostí zkusit zdrhnout, už jen stačilo vzít kus dřeva z té rozflákané židle hned první den, počkat až otevře a buď ji tím jebnout, nebo bodnout a zdrhnout...) Jo aha já jsem soukromé očko, vím, že hledám tuhle ženskou, protože asi něco udělala dceři mého klienta, která je nezvěstná, ale místo abych se měl na pozoru, tak ji vlastně vyžvaním všechno, co vím, nechám se pozvat domů a v klidu si s ní dám čaj. P.S. Kdybych našla někde někdy kabelku, raději se k ní po zhlédnutí filmu ani nepřiblížím... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zatímco Isabela je i přes pokročilý věk a zjevné šílenství stále francouzsky charmantní a chic, Chloe její dospělý zjev vůbec nesluší, už navždy zapomeňte na roztomilou lolitku Hit-Girl, tahle kobyloidní slečna se širokým obličejem a v počátečním stádiu almarovitosti jí není vůbec podobná. Ale Majka je jako většinou zajímavá i docela sexy. Jo a o čem že to vlastně ten film je? No, každopádně postupně větší a větší scénáristická fantasmagorie, která vás ovšem udržuje v jakéms takéms zaujetí a napětí až do konce. I průměrný thriller je lepší než žádný thriller, i bídně zahraný Liszt je pořád Liszt. A především se vám dostane názorného poučení, že jestli někdy v eMHáDéčku najdete třeba kabelku nebo jinou tašku s prkenicí a doklady, vyčórujte z ní prachy a zbytek hoďte někam do konťáku, protože když vás napadne jí vrátit, můžete se rázem octnout v parádním průseru. Jo, s poctivostí a dobrou vůli se nejdál dojde, pche. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý thriller s talentovanou Chloë Grace Moretz a vynikající psychopatickou Isabelle Huppert! Chloë je nově v New Yorku a v metru náhodou nalezne kabelku a rozhodne se ji vrátit původnímu majiteli a tím je Greta, která je na první pohled kamarádská a velmi pohostinná ovšem se skrytými úmysly a psychopatickými rysy. Znepokojivý, zneklidňující, perfektně zahraný i slušně natočený Thriller s pěkně vyšponovaným finále. V 90. letech by to byl hit jak prase, ale v dnešní době film až tak nestrhne, přesto jako žánrová jednohubka slušně poslouží. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Během filmu několikrát zahraje hudba od maďarského skladatele Ference Liszte. A to konkrétně „Maďarská rapsodie číslo 2“. (Extrakritik)
  • Natáčení probíhalo v Dublinu (Irsko), Torontu (Kanada) – scény z metra, a v New York City (USA). (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama