Reklama

Reklama

Greta - osamělá žena

  • Česko Greta: Ďábelská past (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Servírka Frances McCullen žije se svou spolubydlící Ericou v malém bytě. Frances právě prochází těžkým obdobím, nedávno jí zemřela matka a ona nemá zrovna nejlepší vztah se svým workoholickým otcem. Jednoho dne Frances při cestě z práce najde v metru pěknou opuštěnou kabelku. V kabelce objeví adresu, a tak se ji i přes Eričiny protesty rozhodne odnést majitelce. Tou je starší dáma Greta Hidegová. Pozve Frances dál a ihned ji doslova okouzlí svým vyprávěním. Greta je údajně Francouzka a její dcera prý dál žije ve Francii. Ona je po smrti svého manžela vdova. Ve chvíli, kdy si obě ženy povídají, se ozve velký hluk, ale Greta ho přehluší hraním na piano. Frances se s Gretou spřátelí a tráví s ní spoustu svého volného času. Erica ji ale varuje, že na tom, jak si ji Greta k sobě připoutává, je něco podivného. Že má Erica pravdu, se záhy potvrdí. Frances při vaření najde u Grety skříň plnou stejných kabelek, jako sama našla v metru. Na každé kabelce je i jméno údajné nálezkyně. Frances mezi těmito kabelkami objeví i kabelku se svým vlastním jménem. Uteče a už se s Gretou nechce vídat. Jenže Greta začne Frances doslova pronásledovat… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Poctivý psychothriller ako z deväťdesiatok, ktorý ale nebude príliš populárny v Maďarsku. Ich reč si totiž Američania mýlia s klingonštinou. Asi pridáte jeden bodík vtedy, ak ste videli Pianistku a pochopíte tak viacero paralel. Inak ide o polemiku o osamelosti ako fenoménu dneška, subtílnejšie o trápení nad stratou blízkeho človeka a vyrovnávania sa s tým, a v tom čisto komerčnom móde proste o boj psychopata s "normálnym" človekom z davu. Je to samozrejme aj o kvalitných herečkách, by ma zaujímalo, či Chloe chodí občas na večeru k Huppertovcom. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Isabelle Huppert psychicky narušené ženy sedí a ukázala to i tady a Chloe Grace Moretz zahrála svůj poměrně vysoký standard. Ale jinak se jedná o zcela rutinní thriller o stalkerce, která má potřebu se o někoho starat. Vzdor umírněné stopáži se film občas táhne a scénář mi místy připadal ušitý hodně horkou jehlou. Navíc některé scény, třeba ta pronásledovací s Maikou Monroe, mi přišly hodně mimo. Celkově to vidím jako na jeden z filmů typu "nenadchne a neurazí". 50% ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Žádný velký zázrak. Takový typ filmu, který byste očekávali po 10 večer na Nově ve všední den. Akorát by vás možná překvapil známý obličej. Film se snaží šokovat a být nepředvídatelný, ale opak je pravdou. Rozhodně jsem se ale nenudila. Mělé to spád a díky krátké stopáži si není moc na co stěžovat. (Snad jen na těch pár naprosto zbytečných lekaček.) 3* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý thriller s talentovanou Chloë Grace Moretz a vynikající psychopatickou Isabelle Huppert! Chloë je nově v New Yorku a v metru náhodou nalezne kabelku a rozhodne se ji vrátit původnímu majiteli a tím je Greta, která je na první pohled kamarádská a velmi pohostinná ovšem se skrytými úmysly a psychopatickými rysy. Znepokojivý, zneklidňující, perfektně zahraný i slušně natočený Thriller s pěkně vyšponovaným finále. V 90. letech by to byl hit jak prase, ale v dnešní době film až tak nestrhne, přesto jako žánrová jednohubka slušně poslouží. 70% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pokud se někdy za čas chcete podívat na nenáročný thriller/drama u , kterého nemusíte nějak extra přemýšlet je tohle volba pro Vás. Chloe jsem naposledy viděl v 5 vlně a zahrála to dobře a u Neila Jordana je to nejspíše můj první film od něho co jsem viděl (ještě mě láká Byzantium). Nebýt posledních zhruba 30 minut kdy se to táhne jak smrad z Čt, když vysílá zprávy a místy nelogičností dal bych i 4 hvězdy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Dublinu (Irsko), Torontu (Kanada) – scény z metra, a v New York City (USA). (ČSFD)
  • Během filmu několikrát zahraje hudba od maďarského skladatele Ference Liszte. A to konkrétně „Maďarská rapsodie číslo 2“. (Extrakritik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama