Reklama

Reklama

Prospektor

Trailer 1

Obsahy(1)

Otec a jeho dospívající dcera cestují vesmírem a na mnohdy pustých vesmírných tělesech se snaží těžit drahokamy, které jim umožní vymanit se konečně z bídy a tuláckého života. Jejich poslední zastávkou je neznámý měsíc, v jehož jedovatých lesích se skrývají nejen drahokamy, ale také nebezpečí v podobě místních obyvatel. A honba za zbohatnutím se záhy změní v boj o přežití, v němž nemá nikdo nic jisté. Dívka, která se potýká nejen s nemilosrdnými obyvateli lesa, ale také s otcovou chamtivostí, jež mu zcela zastínila rozum, záhy zjistí, že si musí proklestit vlastní cestu ke svobodě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový nízkorozpočtový Sci-Fi-Thriller, kde láká především opět výborný Pedro Pascal. Poměrně originální látka o otci a dceře, kteří se vydají na neznámou planetu těžit drahokamy, ovšem toxická příroda a nehostinní domorodí obyvatelé jim pěkně přitíží a začíná boj o přežití. Zaujme hezká panenská příroda, zajímavý vzhled skafandrů a stísněná atmosféra. Dojde na jednu znepokojivou amputaci ruky a potěší i akčnější finále, ale očekávání jsem měl vyšší. Pro fanoušky Sci-Fi žánru určitě zajímavý přírůstek.60% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Netrvalo to moc dlouho, asi tak půl hodina, aby mi došlo, proč má film tak špatné hodnocení. Prostě je to taková jiná scifárna, která zase tolik scifárna není. Jako na první pohled, ale přesně podobné příběhy mám ráda. Protože ta premisa je strašně fajn: Co je horšího než se stále obětovat pro někoho jenom proto, že je to váš táta kvůli vidině jednou možná lepšího života? Něco by mě napadlo. Třeba začít věřit chlápkovi, který zabil vašeho tátu, protože na tom najednou závisí přežití vás obou. ***** Během sledování mě trochu bolelo, jak je na filmu vidět málo peněz, protože tenhle námět patří mezi moje oblíbené. Takže to zamrzí. Ale možná by to ztratilo svoje kouzlo, kdyby si to vzal někdo finančně víc do parády. Asi by na konci vyšlo něco, co je sice velký, ale možná dost plochý... ***** Pokud čekáte film nabušený akcí s efekty blockbusteru a vyňuňaným cgi lesem, tohle asi nebude pro vás. V tomhle filmu je akce málo, vlastně je poměrně dost pomalý, ale když už to přijde, ta akce je zasloužená, a natáčení asi probíhalo v lese za domem jednoho z producentů. Prostě dojít z bodu A do bodu B, cestou potkat nebezpečí, poznat se mezitím a nějak zvládnout situaci v cílovém bodu. Vlastně to je pointa, která by se mohla odehrávat v jakékoliv jiné kulise a mě vůbec nevadí, že si autoři vybrali zrovna tohle. Protože to bylo fajn. Dokonalá atmosféra, dobrá práce s hudbou, skvěle zahrané. A konec, který nastal ve správný okamžik. Jo, tohle bylo hodně dobrý  :) ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Plíživé, minimalistické, low budget, ale velmi dobré naturalistické sci-fi s trochu jiným Pedro Pascalem, než jak ho známe z Narcos a s hodně silnou debutantkou Sophie Thatcher. Doporučuji všem, co od sci-fi nečekají spektákl, tohle je spíš chladivé survival drama (poněkud nadupaný popisek distributora moc nesedí). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vesmírný westernoidní survival. 1) Výprava připomínala seriál Hvězdnou bránu (kus jetého lesa, trocha papundeklu (výsadkový modul), mlha a prach._____ 2) Napadl mě vhodný název pro podobné žánr - spacestern?_____ 3) Podobným béčkům dávám obvykle dvě hvězdičky, ale zde jsem se kupodivu nenudil a tak příděl zvyšuji. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Pro takovehle filmy mam slabost. Low budget scifko se silnou myslenkou, originalni premisou a hutnou atmosferou.Indie z toho kouka temer v kazdem zaberu ale i tak to je vizualne nabusene a zvlastne poeticke. Napeti tu funguje, Pedro je skvely a na Sophie budeme muset zacat davat pozor. Od Chrise a Zeek si strasne rad dam dalsi celovecerak. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Jedovaté častice lietajúce v mesačnej džungli nie sú vytvorené pomocou CGI. Prach bol natočený reálne a neskôr pridaný do záverečnej verzie filmu. (Enceladus)
  • Natočeno podle stejnojmenného krátkého filmu Prospect z roku 2014. (FexteR)
  • Všechny záběry z exteriérů byly natočeny v deštném pralese Hoh na poloostrově Olympic ve státě Washington. (FexteR)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama