Reklama

Reklama

Prospektor

Trailer 1

Obsahy(1)

Otec a jeho dospívající dcera cestují vesmírem a na mnohdy pustých vesmírných tělesech se snaží těžit drahokamy, které jim umožní vymanit se konečně z bídy a tuláckého života. Jejich poslední zastávkou je neznámý měsíc, v jehož jedovatých lesích se skrývají nejen drahokamy, ale také nebezpečí v podobě místních obyvatel. A honba za zbohatnutím se záhy změní v boj o přežití, v němž nemá nikdo nic jisté. Dívka, která se potýká nejen s nemilosrdnými obyvateli lesa, ale také s otcovou chamtivostí, jež mu zcela zastínila rozum, záhy zjistí, že si musí proklestit vlastní cestu ke svobodě. (Cinemax)

(více)

Recenze (86)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně nízkorozpočtové, ale celkem originální sci-fi. Body za atmosféru, chvílemi jsem tam byl s nimi. Škoda akčně pojatého závěru, který rozbil meditativně laděné vyznění... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový nízkorozpočtový Sci-Fi-Thriller, kde láká především opět výborný Pedro Pascal. Poměrně originální látka o otci a dceře, kteří se vydají na neznámou planetu těžit drahokamy, ovšem toxická příroda a nehostinní domorodí obyvatelé jim pěkně přitíží a začíná boj o přežití. Zaujme hezká panenská příroda, zajímavý vzhled skafandrů a stísněná atmosféra. Dojde na jednu znepokojivou amputaci ruky a potěší i akčnější finále, ale očekávání jsem měl vyšší. Pro fanoušky Sci-Fi žánru určitě zajímavý přírůstek.60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne nezáživné a nudné sci-fi, ktorému ako-tak prilbu zachraňuje pekná prírodná výprava (asi blbnem, ale dosť mi pripomínala Endor od Ewokov), asi dve tri silné scény a vcelku slušný kasting. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Plíživé, minimalistické, low budget, ale velmi dobré naturalistické sci-fi s trochu jiným Pedro Pascalem, než jak ho známe z Narcos a s hodně silnou debutantkou Sophie Thatcher. Doporučuji všem, co od sci-fi nečekají spektákl, tohle je spíš chladivé survival drama (poněkud nadupaný popisek distributora moc nesedí). ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jedná se o filmový debut natočený na základech 4 roky starého kraťasu od stejných tvůrců, což je to nejzajímavější, co k tomuto filmu mohu sdělit. Po zhlédnutí této nesmírně napínavé a umně natočené záležitosti s neskutečnou scenáristickou nápaditostí mohu konstatovat snad jen to, že oba tvůrci talentem rozhodně neoplývají. Na celém filmu za něco stojí jen Pascal (divím se, že se současným hypem z Narcos leze do takových projektů s amatéry) a Thatcher, která hraje naivní, leč schopnou puberťačku. Pokud bych si ovšem u sledování nevystačil s úchylným pozorováním jemné pokožky mladé holky a standardně solidním výkonem Pedra, asi bych se podělal nudou. Sci-fi, ve kterém se celou stopáž chodí v trochu víc exoticky vypadajícím českém lese za všudypřítomného polétavého prachu a asi dvakrát se vytěží jakési diamanty z vagínohouby v půdě. Popis nezaujal? Dobrá intuice. Pokud půjdete do lesa sbírat křemenáče, patrně zažijete větší sci-fi thriller než za hodinu a půl s tímto filmem. 40 % ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Spřízněný High Life se mi líbil víc, zejména proto, že se tam mnohem míň mluvilo, nebo mnohem méně/více mluvilo k věci, ale ten les tady, ten les je prostě paráda. Já to říkám pořád, že kdybych někdy emigrovala do USA, tak jednoznačně do nějaké chaty v lese ve státě Washington. Taky bych ale chtěla udělit plusové body za to, že všechny věci v tomto světě vypadají, jako že je někdo opravdu používá. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Řekl bych uplně zbytečný film který bych snad zvládl natočit i sám někde v lese za domem. Většinu času nuda až k uzoufání. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Místy překvapivě syrový a obtížně koukatelný film, na jednu stranu akčnák, na druhou sympaticky analogové poctivé sci-fi, Sohpie Thacher je rozkošná. Problém je, že ten příběh jakoby se ani na jiné planetě odehrávat nemusel. Nic překvapivého se neděje, místy se neděje ani nic nepřekvapivého. Celý průběh je vlastně úsměvný. Hlavní hrdinové potkávají prapodivné skupinky, které působí spíše legračně, protože kostýmy jsou asi levnější. Scénář není nic moc, vztah jednodtlivých aktérů se proměnoval příliš rychle na to, aby byl přenositelný na diváka. Je to ale přesto poměrně solidní film s levnějším vizuálem, sledování nelituji. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jakožto nenasytný žrout všech možných sci-fi příběhů ať už ve filmech, knihách anebo hrách, jsem neměl problém, dokoukat Protectora do konce. Není ale podle mě příliš dobře stravitelný pro svátečnější diváky, k tomu mu přeci jen chybí zajímavější kulisy, rozvětvenější příběh a hlavně štědřejší rozpočet... Takže jako jednohubka ideál, ale není to zdaleka nic, co by se stavělo bok po boku největších filmových science fiction naší doby. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, kde science ani fiction vlastně moc není, respektive je, ale funguje jen jako kulisa pro příběh, který by se mohl stejně tak odehrávat na divokém západě, jako (při troše fantasie a úprav) za druhé světové. Příběh to není nijak geniální, ale na malém formátu funguje výborně, nehraje si na nízkorozpočtové filosofování a stojí na jedné myšlence a pár hercích. Pedro Pascal tu hraje... Pedra Pascala, prostě obdobně působící postava, jako ve hře o trůny, či druhých kingsmanech a zdatně ho doplňuje dívčina Sophie Thatcher, která působí jako kompilát všech náctiletých hereček za posledních deset let. Jasně, není to žádný filmařský klenot, ale dobře odvedená a zábavná jednohubka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatické malé sci-fi s výborným zlatozeleným vizuálem. Les úžasný, hra světel a stínů vytvářela přímo impresionistické obrazy. Drama otce a dcery, kdy otec není rozhodně žádný chamtivec, jak se snaží podsunout zdejší obsah, nýbrž chce jen zaopatřit dceru a sebe, aby skončilo jejich kočování vesmírem. A na zeleném měsíci rozhodně číhá daleko větší nebezpečí než domorodci, co se zde kdysi usadili a co se tak domorodci stali. Velmi zajímavý způsob získávání drahokamů, jehož zobrazení hraničilo s dokumentárním filmem. I po stránce speciálních efektů velmi dobré, protože nebyly cílem, nýbrž jen prostředkem k dramatickým osudům postav. Akčnější závěr dodal šťávu a efektně vše zakončil. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V principu je to vesmírná verze klasického Útěku v řetězech, kdy dva zcela rozdílní lidé jsou nuceni spolupracovat, aby přežili v nehostinném prostředí. Prospect ovšem nabízí podmanivý a atraktivní vizuál. Exteriéry vesmírného panenského pralesa jsou nádherné, interiéry vesmírných lodí vypadají jako by zamrzly v 70. letech, což umocňuje pocit, že by se něco hodně snadno mohlo porouchat. Sophie Thatcher a Pedro Pascal snímek dobře táhnou kupředu a i přes vláčnější tempo to rozhodně ani chvíli nenudí. K mocnějšímu zážitku mi ještě něco málo chybělo, ale zpětně za tíživou atmosféru, originální design a hudební motiv přidávám jednu hvězdu k dobru. [Sitges 2018] ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Krásne čistý film. Oprostený od vysvetlovania, klišé, viacmenej aj od príbehu ako takého (fakt sa to dá zhrnúť pár slovami a zvyšok filmu je len akoby improvizovaný boj o život). Vesmír sám pre seba, s vlastným živočíchmi, prírodou, technológiami, tradíciami a vlastne aj ľuďmi ako takými. Čo sa tam deje uprostred finále (ak to ide tak nazvať), to sú minimálne dva poddruhy, alebo mutácie (asi skorej psychické - presne si to určiť netrúfam). Sophie Thatcher veľmi sympatická, hudba - keď občas zaznie - doslova nakopne. Originálne, indie, iné ako 95 percent sci-fi filmov, čo som doteraz videl. Radosť z žánru. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Super osvěžení v dnešní době, plodící převážně scifíčka podle marvelácký komiksový šablony. Trošičku bych film přirovnal k Jonesovýmu Moonu. Hodně minimalistický komorní sci-fi, vonící druhou polovinou minulýho století. Dětem se ale nebude moc líbit, protože jim budou chybět blockbusterový triky a hrdinové, jen občas někdo z nich pochválí obsazení vyhajpovanýho Pedra "Narcos" Pascala. Tak na ty kecy kašlete a zkoukněte to, už jen kvůli tý holce to stojí za to - skvělej hlas a parádní výkon. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad je výborný, originálny a to aj s viacerými drobnosťami. Survival triler ide kupredu celkom rýchlym tempom, keď tu zrazu skončí akoby v polovici a divák získa dojem, že sledoval pilotný diel nejakého nového seriálu. A keďže sa dnes natáčajú seriály podľa všetkého, možno autorské duo dostane možnosť svoj vesmír rozšíriť. Sophie Thatcher a Pedro Pascal ako ústredné postavy niečoho väčšieho by boli dobrá dvojka. Ono to poväčšinou vďaka pozemským prírodným scenériám ako sci-fi ani nevyzerá, cítite sa ako na prechádzke v Malých Karpatoch, v tomto zmysle atmosférou Prospect pripomenie možno Alien: Covenanta. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to příjemně nepředvídatelné. Vidíme detailní líčení zkoumání nepřátelského světa, který je vytvořen skutečným deštným pralesem , který vyvolává údiv z mimozemské krajiny a psychedelickým digitálním pozadím. Jsou zde části, které fungují, ale celkově pro mě průměr. Film se soustředí hodně na vztahy mezi hrdiny. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jeden každý díl Star Treku o výsadku na jinou planetu má víc nápadů, koulí a napětí, než tohle. Taťka s dcerkou, kteří se narodili na kdovíjaké planetě, píšou divným písmem a vůbec jsou divní, mi už od začátku zrovna k srdci nepřirostli. A když se pak na planetě odehrává obyčejný western v kulisách lesa (který vypadá tajuplně a pořád čekám, čím překvapí, a ono prd a nic), kdy vlastně nakonec o nic nejde, nic není rozpracováno a skončí do ztracena (co ti vesničani? Už je nehledali? Nebo je polomrtvý chlápek všechny pozabíjel?), takže není komu fandit, proč fandit, a ani ta holka není nijak sexy, tak je vám pak ukradený celý film. Hvězdička za záběry lesa, ty se povedly. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro nízkorozpočtový, pomalý a nanicsinehrající scifárny mám velkou slabost. Kanadsko-americká spolupráce mě vysokoprocentně potěšila a časy, kdy sousloví "kanadský film" mělo pejorativní nádech, ježto se používalo jako opovržlivé označení pro neumětelskou nápodobu amerických béček, jsou už zjevně dávno ty tam. Prospect je i přes svůj televizní look a levnou výpravu záživná, napínavá a hustoatmosférická podívaná, washingtonský les je s malou trikovou výpomocí uvěřitelná jedovatá mimozemská džungle, všechny postavy příběhu jsou více nebo méně podivínské až šílené (což je samozřejmě plus), sběr záhadných drahokamů je kouzelně bizarní záležitost, prostě celý tenhle poloamatérský kousek je potenciální hvězda (nebo aspoň hvězdička) nějakýho solidního nekomerčního filmovýho fesťáku. Strašně mě to bavilo a líbilo se mi to, ať se klidně zdám divnej. Ad herci: Pascal byl výbornej, slušnej byl i machistickej feťáckej fotr nebo slizkej černej vůdce kultu z chýše, ovšem naprosto excelentní je především mladá a neznámá Sophie Thatcher, skvělej výkon ve skvělý roli, kdyby mi bylo patnáct, jsem do ní teď platonicky zamilovanej. / U všech řeckejch i barbarskejch bohů - viděli jsme opravdu stejnej film, Magiko82?? :D ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama