Reklama

Reklama

Prospektor

Trailer 1

Obsahy(1)

Otec a jeho dospívající dcera cestují vesmírem a na mnohdy pustých vesmírných tělesech se snaží těžit drahokamy, které jim umožní vymanit se konečně z bídy a tuláckého života. Jejich poslední zastávkou je neznámý měsíc, v jehož jedovatých lesích se skrývají nejen drahokamy, ale také nebezpečí v podobě místních obyvatel. A honba za zbohatnutím se záhy změní v boj o přežití, v němž nemá nikdo nic jisté. Dívka, která se potýká nejen s nemilosrdnými obyvateli lesa, ale také s otcovou chamtivostí, jež mu zcela zastínila rozum, záhy zjistí, že si musí proklestit vlastní cestu ke svobodě. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jeden každý díl Star Treku o výsadku na jinou planetu má víc nápadů, koulí a napětí, než tohle. Taťka s dcerkou, kteří se narodili na kdovíjaké planetě, píšou divným písmem a vůbec jsou divní, mi už od začátku zrovna k srdci nepřirostli. A když se pak na planetě odehrává obyčejný western v kulisách lesa (který vypadá tajuplně a pořád čekám, čím překvapí, a ono prd a nic), kdy vlastně nakonec o nic nejde, nic není rozpracováno a skončí do ztracena (co ti vesničani? Už je nehledali? Nebo je polomrtvý chlápek všechny pozabíjel?), takže není komu fandit, proč fandit, a ani ta holka není nijak sexy, tak je vám pak ukradený celý film. Hvězdička za záběry lesa, ty se povedly. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po stránce příběhové se samozřejmě nejedná o nic světoborného. Vlastně jde jen jen o další dva protivníky, které extrémní okolnosti donutí spolupracovat a že se jedná o malou holku a vesmírného tuláka na klišovitosti nic nemění. Výrazně nahoru film tahají Pedro Pascal a talentovaná Sophie Thatcher, mezi kterými funguje báječná chemie, takže jejich rozhovory, byť často triviální, působí překvapivě zábavně. A pochvalu si zaslouží i prostředí. Ono se sice jedná o obyčejné lesy, ale jsou nasnímané tak, že působí tak nějak zdravě jedovatě a to se mi líbilo. Fajn debut. 70% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bych možná i slabé 3* dal, ale to by to finále nesmělo být tak přehnaně akční. Ten začátek byl úžasný, atmosférický a já napjatě čekal, co z toho vypadne - a nakonec to byl jenom jednoduchý příběh jak z nějakého westernu. Atmosféru to pořád mělo, ale oproti začátku byla dost slabá. I tak občas dokáže zaujmout. Postavy mi nevadily, ale zase mě ani jedna tolik neoslovila. Prospectu se toho dá vyčítat opravdu hodně, už jen samotný vývin příběhu mi moc kreativní nepřišel, i když mohl být, ale zase se nedá upřít snaha, skvělá kamera a skvěle vybraná hudba. Opravdu, nebýt to finále přehnaně akční, asi bych i ty slabé 3* dal, chvílemi to i fungovalo, ale takhle víc jak lepší 2* nedám. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

LIVINGDEAD dal odpad. Prý na levné sračky nemá čas. Ale on je debil - přesně to jsem mu jednou napsal. Odpověděl mi. "Ty máš co říkat, když si dal World War Z 5/5," říkal. On to hodnotil 4/5. Mě na jednu stranu přišlo hodně levné to, jak postava Pitta to měla všechno strašně jednoduché. Toho jsem si vážil i ve filmu Outlaw King, u kterého jsem se ptal: "Jak moc bude král Skotska muset ještě trpět?" LIVINGDEAD, ale asi není člověk, které by takovéto osvěžení, které přidává na realističnosti a vážnosti příběhu. Mě se to zdá osvěžující po všech těch blockbusterech. Prospect je takový malý snímek, který se snaží být na jednu stranu atypický, ale na druhou je dosti průměrný. Moc tam toho člověka nezaujme. Škoda. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Spřízněný High Life se mi líbil víc, zejména proto, že se tam mnohem míň mluvilo, nebo mnohem méně/více mluvilo k věci, ale ten les tady, ten les je prostě paráda. Já to říkám pořád, že kdybych někdy emigrovala do USA, tak jednoznačně do nějaké chaty v lese ve státě Washington. Taky bych ale chtěla udělit plusové body za to, že všechny věci v tomto světě vypadají, jako že je někdo opravdu používá. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Jedovaté častice lietajúce v mesačnej džungli nie sú vytvorené pomocou CGI. Prach bol natočený reálne a neskôr pridaný do záverečnej verzie filmu. (Enceladus)
  • Natočeno podle stejnojmenného krátkého filmu Prospect z roku 2014. (FexteR)
  • Všechny záběry z exteriérů byly natočeny v deštném pralese Hoh na poloostrově Olympic ve státě Washington. (FexteR)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama