Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kobiety mafii vypráví svižným tempem příběh mafiánské rodinky prolínající se s kariérou policistky, která je přeložena díky neortodoxnímu přístupu ke zločinu. Skončí ve speciálním týmu jako agent v utajení. I zde však nemá mnoho štěstí a právě pro viditelné výsledky téměř zhatí šéfovi zištné propojení s podsvětím. Proto začíná jednat na vlastní pěst. (PP66)

(více)

Recenze (91)

verbal 

všechny recenze uživatele

Patryk je sice bulvární hovado, co sem tam u psaní scénářů šňupe granulovanou samohonku, načež jsou návaznosti některých scén pro nenarkomany těžce diskutadebilní, nicméně točit opravdu umí a je i příjemně surový. A tak tu máme další, až komediální, państwowe panoptikum vypatlaných animálních krimošů, plné bezskrupulózních kurev (verbálních) a také bezskrupulózních kurev (jejich neméně humánních, ohleduplných a mozkově brilantních drahých poloviček, mnohdy neverbálních, protože mají furt něco v hubě). Je vidět, že režisér má uzavřenou skupinku oblíbených rozkuřovačů, které pravidelně obsazuje snad do všeho a jen jim prohazuje role, což mnohdy působí dost rušivě, avšak i tak je to poctivá porce kulantní pšontkovské řeznické komedie, kterou opět ozdobil Bohuš Linda a naprosto dokonalá Katka Warnke v roli barbíny s doktorátem z astrofyziky. Každopádně poslední DeVegovaný Pitbul bez všech těch slaboduchých olmerojáklovin byl ještě o třídu lepší. PS: Opinia zajebista, szanowna panno emmo53, no komendanci, kierowcy, księgowi i inne kutasy z tego teraz na pewno pierdolą, bo odpierdolić literę „k” to jest v polskim, kurwa, niemożliwe! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tomuhle já říkám síla žen. Na takhle drsný holky člověk hned tak nenarazí. Patryk Vega si Pitbullech vybrousil svůj styl, vyzrál a udělal dokonalý majstrštyk. Originální drsná mafiánka ze současnosti, která nedělá kompromisy, z postava se nesere. Výbornej scénář, jistý vedení herců, bezchybný soundtrack, tenhle kluk by měl dostat klíčky od Hollywoodu, protože to by se začali dít věci a nebo radši ne, protože ta polská syrovost je jedinečná. Letošní premiéra druhýho dílu bude v Polsku velkou událostí a já doufám, že chlapci z 3kina se nebudou flákat a bude i v ČR plátýnko. Mistrovská práce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POTŘEBUJU AGENTY, KTEŘÍ BY PRACOVALI V PODSVĚTÍ. HLEDÁM LIDI, KTEŘÍ PŘEMÝŠLEJÍ NETRADIČNĚ, KTEŘÍ SE NEBOJÍ RIZIKA A DOKÁŽÍ PRACOVAT POD TLAKEM. TAHLE PRÁCE JE KUREVSKY NÁROČNÁ...“ /// Miluju filmaře, co dokážou vyprávět v tempu. Příběh, obrázky ubíhaj… no abych to nepřechválil – vona tady trocha tý hluchoty taky je, ale vydržet se to dá. Sice to svádí k domněnce, že polští mafiáni hlavně píchaj a jsou obklopeni buď hlupačkama nebo sviněma. A vo nich (vo obou typech) to je. A navrch (samozřejmě) maj ty svině. Je to ze současnosti, nevím, jak moc to má k realitě blízko (daleko), ale zajímavost tomu nechybí. Takový to lepší z evropský kinematografie. Fajn ženský role, občas drsný… ale vočekávání bylo větší. Dám 4*, ale… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Moje stará je úplně blbá. 2.) Naše chůva je kurevsky chytrá. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega pro mne nejlepší Polský režisér a jeho drsná gangsterka připomínající ženský Scarface. V česku chválené v zahraničí téměř vůbec, ale čert to vem pro mne se jedná o velmi milé překvápko. Vizuálně film působí slušně a my Češi se máme od Poláků pořád,co učit. Schopná policistka v hlavní roli, skvělá banda mafiánů, hodně sprostých slov, hodně sexu i nahoty a řada dojde i na násilí ( Uříznutí nohy pilou patří zřejmě k nejintenzivnější scéně). Film má sice dvě hodiny dvacet, ale má velmi dobré tempo, nečekaný vývoj děje, především ten zrod obyčejné chůvy v absolutní a nekompromisní mrchu je výtečný. Skvělá událost a velmi milé překvapení. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdyby tady každé slovo začínající na "k" mělo být vypípáno, tak je skoro celý film bez titulků A za druhé nemohu říct, jestli jsem ten film viděla nebo ne, protože tam byly některé momenty, kdy jsem měla oči imrvére zavřené. Zkrátka Poláci když se o to opřou, tak naplno. Pokud se mám vyjádřit ke scénáři, tak jsem měla pocit, že se Patryk s Olafem museli hodně povzbuzovat vodečkou a nebo se u toho rvali jak psi. Některé pasáže jsem neustála a ještě si budu chvíli lámat hlavu, co tím chtěl básník říct? Nevyjímaje závěru. Pitbullové byly Patryku určitě o level lepší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžeme lidmi manipulovat, zastrašovat je, ponižovat je, vyhrožovat jejich blízkým. Víc dělat nemůžeme, protože my jsme ti hodní." Tak toto hodnocení FBI mě naprosto nadchlo. Jestli své dobrotě agenti FBI skutečně věří, tak velká gratulace. Nicméně o to tady nejde. Tady jde o svět tvrdých gangsterů, kteří si vezmou do klína cokoli, od čeho chtějí vykouřit a na galantnosti nemají čas ani náladu. Jenže holky pohybující se v tomto světě jsou ještě tvrdší než oni gangsteři, na nějakou tu ránu nehledí, nejedno semeno spolknou a ještě se umí slušně mstít. Takže žádné sperma nepřišlo nazmar a zamotané to bylo tak, že jsem se ani nepokoušel předpovídat budoucí děj. Tady totiž nefunguje černobílý svět s hodnými poldy a zlými mafiány. Tady se nám organizovaný zločin propletl se strážci zákona tak dokonale, že to až nápadně připomíná skutečnost. Já jsem si to tedy užil, i když jsem se ani trošku nebavil. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem teda seriálovou verzi (která zde na csfd není), což je v podstatě rozšířená verze filmu. A až na vyložené demence ve scénáři je to neskutečně chytlavá věc, takže jsem všech 6 dílů zkouknul na jeden zátah. Poláci by mohli učit naše filmaře, jak se dělají filmy a seriály, minimálně alespoň co se vizuálu týče. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný ale podle mě má Patryk Vega lepší kousky. Tohle mi sedlo zatím nejmíň z toho co jsem od něho viděl. Což vůbec neznamená, že jde o špatnej film. O tom, že by nějakej čech natočil alespoň něco podobnýho si můžeme nechat jenom zdát. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

O, kurwa...! Po filmoch Niebezpieczne kobiety a Botoks, v ktorých Vega používa mne nie veľmi sediaci vidlácky humor, sa touto snímkou vrátil späť na trón v mojich očiach. Film nie je strhanou kolekciou jednotlivých epizódiek, z ktorých máte akurát tak bordel v hlave, ale má normálny súvislý dej. A navyše som nepostrehol ani jednu stopu po buranských 'vtípkoch',pri ktorých zvykli natrtkaní Poliaci v kine vyhulákavať svoje náramne múdre opilecké "vsuvky". U mňa za plný počet tentoraz a teším sa na pokračovanie! P.S. Záverečná scéna s kladivkami bola silnou kávou i pre mňa! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Absolutní MEGANÁMRD !! Luxusní káry, drogy, prachy, nádherný ženský, GORE ! akce, napětí, erotika, drsní frajeři a to vše z POLSKA ?? Nemám slov. Evropská superbomba, Vega je bůh !! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poliaci sa opäť vytiahli a natočili túto utešenú gangsterku, ktorá napriek vyše dvom hodinám ani chvíľu nenudí. Je pravdou, že je dosť surová a mnohokrát človek musí odvrátiť zrak, hlavne pri finálnych scénach. Jediný problém som videl v postave policajtky a chůvy/pestúnky. Tie dve herečky sa často na seba podobali a mýlili ma. Režisér Vega je ale určite šéfom súčasných stredoeurópskych kriminálok a stojí za to pozrieť si celé jeho dielo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka, kde překvapivě vládnou převážně ženy, které používají své tělo, ale nebojí se ani tvrdého násilí. Nechybí nějaké působivé scény ale pomalé tempo a silně nesympatické herecké obsazení (převážně mužská část) mi brání dát vyšší hodnocení. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podivně zábavné. Chybí morální součást, nebo naznačení, že to co vidíme není myšleno vážně. Dělá to film tak zábavným jako operace bez anestézie. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega stále ostáva mužom jedného filmu (prvý Pitbul). Opäť je poriadny vyhypovaný ako na kokse, niektoré scény sú ako z najlepšieho Tarantina, do toho tá brutálna poľština, ktorá tomu dáva absurdnú vychytávkovosť. Všetko by bolo OK, nebyť toho, že to trvá príšerne dlho a hlavne, je to taký zlepenec, ktorý vôbec nedrží pohromade a najmä (!) začína nudiť ako celok. Do dvojky ani nepôjdem... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

To je prostě tak, když máte urgentní potřebu napsat rozsáhlou a neúprosnou mafiánskou ságu a přitom nedokážete ani napsat koherentní scénář k Šel hříbeček na kopeček. Zároveň je to taky radikální upomínka na to, jak důležité je mít u filmu dramaturga. Zde si přicházejí a odcházejí postavy do příběhu nazdařbůh, několikrát se mění žánr, polovina věcí je naprosto nevysvětlených a motivace postav či vývoj situací jede opravdu na první dobrou. Režijně je to pak naprosté fiasco, protože film nemá žádnou metodu, formální koncept ani ksicht, takže celý vypadá jak seriál Ulice, kde se akorát víc znásilňuje a topí v kyselině. To zřejmě vysvětluje místní nadšení (oproti hodnocení 4,8 na imdb) a fakt, že Vega je v Polsku nejvýdělečnějším režisérem (tedy něco jako u nás Vejdělek či Troška). Pro televizní lidi holt dobrý. Dvě hvězdy za nasazení všech zúčastněných a cringe. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

V posledních dnech jsem se jaksi intenzivněji setkal s polskou kinematografií a musím říct, že toho v žádném případě nelituji. Stejně jako jiným uživatelům se i mně líbil Ostatni pies o něco víc, ale na druhou stranu je faktem, že jsem se u něj tak nezasmál. Nevím, proč u popisu filmu chybí položka komedie, já jsem tam našel černého humoru Cheb, Cheb. Agnieszka Dygant mě bavila převelice, její chůva byla vedle Anii nejlepší postavou filmu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No Poláci pěkné překvapily, výborný film plný zvratů a nečekaných momentu. Příběh super, herecky vydařený výběr, krve super, překvapily a to hodně možná jen kapku zkrátit jinak dost dobrá podívaná. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Začíná se stávat železným pravidlem, že úžasně vrstevnaté a vtahující kriminálky umí nejlépe filmaři z Polska. Kobiety mafii se do tohoto ranku počítá také, jelikož, až na pár děr ve scénáři, se jedná o vysokooktanovou kriminální podívanou plnou intrik, která Vás pustí a až do konce drží v patřičném napětí. Za zmínku stojí rovněž fakt, že snímek s mimořádnou pečlivostí vykresluje poměry a hierarchii v polské mafiánské struktuře. Skvělá práce! ()

Reklama

Reklama