Reklama

Reklama

V koutku srdce

Obsahy(1)

Čerstvě propuštěný vězeň Danny, který stále musí nosit kotníkový náramek, se usadí v ošuntělém hotelu provozovaném svobodnou matkou Laurence. Souhlasí, že vymaluje jeden z jejích pokojů výměnou za měsíční nájem, a také se nechá zaměstnat jako myč nádobí v nedaleké čínské restauraci. Danny, který se touží schovat před světem a zůstat stejně čistý jako kuchyně, jíž pečlivě drhne od špíny a nečistot, se rád drží stranou. Ale Laurenceina dospívající dcera Clara, jejíž táta je ve vězení, zoufale potřebuje otcovskou autoritu, a tak se Danny velmi pozvolna této role ujme. Když je pak Clara napadena, Danny zareaguje jediným způsobem, jaký zná, a znovu se dostane do potíží. (Cinemax)

(více)

Recenze (31)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomto filmu je fakt, že ač tvrdý thriller, pointa působí velmi uvěřitelně. Tvůrci šli bez zbytečných keců a scén k jádru věci což oceňuji, na druhou stranu, že by se jednalo o něco mimořádně působivého to zase ne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Roland Møller je zárukou kvality a byť to má tvrdý Dánský rukopis, tak je to nakonec film Francouzsko-Belgický. Čerstvě propuštěný vezeň by rád začal čestně a znova, ale připlete se opět do problémů s nepěknými následky. Surové drama, kde nechybí znásilnění i mrtvoly a díky parádnímu Møllerovi se na to kouká dost dobře. 7/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Springsteenova píseň Straight Time zase trochu jinak. S poklidným nástupem, civilním pojetím a nepříliš explicitním násilím. Někdo si v tom najde tu tíhu při hledání důvěry a zařazování se do „normálního“ života, někdo v tom uvidí jen pomalé, emočně vyprahlé drama, jehož třetinu stopáže zabere umývání nádobí v čínském bistru. Živočišnému Møllerovi ta vlastní kriminální minulost kouká z očí a pro podobné role drsňáků se zapáleným doutnákem agrese je jako stvořený. Jeho výpad do otevřených dveří auta nechal vzpomenout na vybrané způsoby Velkého Chrise v podání Vinnieho Jonese.. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sice je to celé udělané z hodně provařených ingrediencí, ale stejně mi to sedlo (baví mě ale představa, jak by ten film vypadal, kdyby ho natočil Kaurismäki). Lola Le Lann se mi zde hodně líbila (právě ona mě k tomu filmu přivedla, protože ji už nějakou dobu sleduji a přijde mi jako velký herecký talent) a už kvůli ní ten film stojí za vidění. Sice mě iritovala Dannyho hipsterská image, nepochopil jsem, proč se to jmenuje Bluebird in My Heart (v celém filmu to nikde vysvětleno není), a kamera mi občas přišla nepřehledná, ale celkový dojem byl stejně nakonec veskrze kladný. Konec ale mohl být podle mě i lepší, s tím psem a otcem to navíc bylo dost převídatelné. Btw. tematicky podobný Bezva chlap je podle mě kvalitativně úplně někde jinde. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Lákadlem byl Roland Møller, se kterým mám už navždy spojený film R. Roland je stále ve vynikající formě, dobře se na něho kouká, příběh byl sice otřepaný, ale dojde na několik vážných/surových scén - zmlácení + zapálení auta, znásilnění/umytí dívky a závěr, který prostě není i je happy. A jelikož dramata nevyhledávám, tak V koutku srdce vůbec není špatné a určitě stojí za doporučení. (162. hodnocení, 10. komentář) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Syrový thrillery já rád. Nikdy v nich nebývá nic převratnýho (což někteří zdejší kolegové nevědí), ale mívají fajn atmosféru a ne vždy se v nich objeví moment, kdy si říkáte:"kurva proč?" Tady takový moment zrovna je, ale bez něj by nebyla druhá půlka a tak to zase tolik nevadí. Jenom je chyba fandit někomu kdo musí udělat takový rozhodnutí. Lola zase komplet bez, ale tentokrát to zase tak moc sexy nebylo. Trochu to připomíná dávnou Býčí šíji, belgický film co se objevil na Cinema Mundi. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Roland Møller v roli právě propuštěného vězně s náramkem na kotníku lehce uvěřitelný, příběh je prostinký, jak se dostat do dalšího maléru lusknutím prstů (aneb za vším hledej ženu).. Lola Le Lann je zajímavá osůbka a tady zvládla tu osamělou a naivní dívenku velmi dobře.. S politováním však musím konstatovat, že mi vůbec nesedla kamera, občas mě dost vytáčela, no a mytí nádobí mě fakt neba.. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Belgický Leon v akci. Sympatický kriminálník má smilování s prostoduchou a lehkou dívkou, která dává vždy a všude, což je velký paradox, jelikož nikdo nechce vidět sympaťáka, který se obětuje pro podobnou existenci, která si svým dennodenním počínám, koleduje o znásilnění. 74 % ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie a skvelý Roland Møller. Keď niekto vezme spravodlivosť do svojich rúk. Mne to pripomenulo Jean Rena a Leona. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Dannyho pustili a teď už bude hodnej, akorat takovým tím lehce svérázným způsobem. Vynikající krimidrama, kdy mě nálepka thriller celou dobu ani nenapadla. ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Stokrát obohratý béčkový námet, minimum dialógov a nízky rozpočet, no aj napriek tomu sa potvrdzuje, že kus poctivej filmariny je možné natočiť za akýchkoľvek podmienok. Nič prelomové, avšak za to silný, minimalistický a drsný zážitok. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Průměrné, pozvolna plynoucí drama, které se až do půlky vleklo jak karavan za velorexem. Pak naštěstí tomu propuštěnýmu vězni ruplo v kouli a trochu se to rozjelo. Velmi oceňuji převýchovný systém věznic, z kterých takovýhle týpci vylezou snad ještě agresivnější, než když tam šli posedět. No, a pak to skončilo a já si drbal hlavu, v čem byla vlastně pointa a hádáte správně, nepřišel jsem na to, ale to je u mne normální. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Danny je propuštěn, ale má "obojek" na noze a tak musí sekat dobrotu. Krom toho ještě supluje tatínka jedné drzé -náctileté holce, jejíž otec také bručí. Chrání ji tak vehementně, takže když je Claře ublíženo vyřeší vše po svém a divákovi je hned jasné, za co nejspíš Danny seděl ve vězení. Moc zajímavý příběh jednoho neotřelého vztahu. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Film v červených číslech, ale ve skutečnosti je to číslo chladnější. Nikoliv mrazivě. Téma je klasické, podání bez velkých emocí a volným tempem. To tempo by nevadilo v určitých částech, kde navozuje vetší "filmovost". A jsou zde pěkné pasáže. Ale zrovna tak film s nálepkou mrazivého thrilleru potřebuje i trochu výbušného ohně. Konec dobrý, ale zase to podání - jako když vlak dojede na konečnou a všichni jen vystoupí. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Přesně dle mého gusta. Přímočarý, jednoduchý příběh, který tu byl asi 100x, ale ta poctivost mě vždy spolehlivě dostane. Dobrá hudba a zatím v každém filmu, v kterém jsem na něho narazil, výborný výkon Rolanda Møllera. No jo, když má člověk charisma a umí hrát, tak je to radost pohledět. Hned mi dal zapomenout na vyzobanou slunečnici Vašuta, který mi pokazil svým neskutečným neherectvím i 2 minuty v netflixovském seriálu Threadstone. Málem jsem se osypal. Jsem zvědavý, co Roland předvede v Janu Žižkovi od dalšího tragéda Jákla. Snad to trochu pozvedne. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Møller se přesunul z dánských dramat do belgických a Jérémie Guez z překombinovaných filmů typu Iris k přímočarým. Oboum to sedlo. ()

Reklama

Reklama