Reklama

Reklama

Prvotní světlo

  • Kanada First Light
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje středoškolskou studentku Alex Laineyovou, která nad svým městečkem zahlédne tajemná světla. Brzy získá nebezpečné nadpřirozené schopnosti a obrátí se na svého kamaráda z dětství Seana Terrela. Ocitnou se v hledáčku vládních orgánů, které je začnou pronásledovat, aby odhalily pravdu skrývající se za Alexinou proměnou. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (22)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové sci-fi o kontaktu s těmi nahoře. Je tu hromada motivů známých z jiných filmů ať už se jedná o Blízká setkání nebo třeba o Zámotek, ale vzdor tomu to nepůsobí tak okoukaně. Výhrady nemám ani k hercům, přičemž ti mladí příjemně překvapili. Najde se i pár efektů, ačkoliv je fakt, že vzhledem k financím se nejedná o nic extra, ale jsem toho názoru, že těch pár dolarů se povedlo využít. Samozřejmě že to má i mouchy jako třeba nudný vizuál či spoustu hluchých míst, ale s tím jsem se tady dokázal, s jistou mírou tolerance, smířit. Ušlo to, ušlo. 60% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

FIRST DOJEM chá chá: Jako zarytého UFOloga mne to tematicky pochopitelně muselo zaujmout. Zpracování nebylo špatné. Nenudil jsem se, jen na dvou hluchotách jsem koukal do stropu a pak na konci. Ten tedy zmrvili dokonale. Míním tím to love story, za které mimochodem strhávám dvacet procent. Dalších deset za výběr hlavního hrdiny. Ten mi byl krajně nesympatický. Zatím nechám těch sedmdesát. Ono to totiž moc na druhé podívání není. I přes mé vyšší hodnocení. *** A PŮL ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská scifi nuda - zápletka i řešení. 1) Aby divák snímek plně ocenil, musí být zcela nedotčen scifi tvorbou (knihy, filmy) a musí akceptovat teenagerovské vidění světa._____ 2) O co jde, víme podstatně dříve, než postavy ve filmu, to by být nemělo._____ 3) 20letý šarmantní sexy Quebečan Théodore Pellerin (starší bratr Sean, Alexin kamarád) je příslibem do budoucnosti._____ Ani 17letý Percy Hynes White (Seanův mladší bratr Oscar) není k zahození. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Klasická dorostenecká teen pohádka jakých se poslední dobou vyrojily hejna. Jakoby to bylo poskládáno z různých částí jiných filmů. Ale vypadá to na inteligentní, nízkonákladový sci-fi thriller. Vysokoškolák (Alex Stefanie Scott) zažije ve svém městečku paranormální zkušenost a rozvine nadpřirozenou sílu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Film, jehož postavy jsou sympatické asi stejně, jako představa pánského spodního prádla se zabudovanejma, kurevsky ostrejma žiletkama. Tak moc je to špatné, oba hlavní herci jsou jaloví, tupě se tvářící (to obzvlášť v případě dívky, v případě kluka zas nutkání mu způsobit nějaké menší trauma). A scénář je hovadina, co se snaží jet na vlně sci-fi o prvotních kontaktech, jenže do toho nepřidává nic originálního, používá to ta největší klišé a jako třešničku na dortu z odpadků to přidává opakované deus ex machina. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama