Reklama

Reklama

Prvotní světlo

  • Kanada First Light
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje středoškolskou studentku Alex Laineyovou, která nad svým městečkem zahlédne tajemná světla. Brzy získá nebezpečné nadpřirozené schopnosti a obrátí se na svého kamaráda z dětství Seana Terrela. Ocitnou se v hledáčku vládních orgánů, které je začnou pronásledovat, aby odhalily pravdu skrývající se za Alexinou proměnou. (Cinemax)

(více)

Recenze (21)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Film, jehož postavy jsou sympatické asi stejně, jako představa pánského spodního prádla se zabudovanejma, kurevsky ostrejma žiletkama. Tak moc je to špatné, oba hlavní herci jsou jaloví, tupě se tvářící (to obzvlášť v případě dívky, v případě kluka zas nutkání mu způsobit nějaké menší trauma). A scénář je hovadina, co se snaží jet na vlně sci-fi o prvotních kontaktech, jenže do toho nepřidává nic originálního, používá to ta největší klišé a jako třešničku na dortu z odpadků to přidává opakované deus ex machina. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková, snadno stravitelná jednohubka, která je z filmařského hlediska poměrně ok, ale herecky tu jsou všichni jak leklá ryba a plus k tomu nikdo nijak zvlášť nemluví. Nevýrazné young adult sci-fi, u kterého kdyby vznikly trošku sympatie k hercům, tak by to nemuselo být úplně špatný… ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"First Light" v jadre moc nového neponúka, no myslím si, že je to celkovo pozerateľný sci-fi thriller určený pravdepodobne asi pre tínedžerov. Neviem pre koho iného by tento film reálne asi bol. Má pár dobrých momentiek, naši dvaja hlavní hrdinovia sú okey, no reálne neviem čo na filme vyzdvihnúť. Celkom môžem pochváliť ten nápad. Napriek tomu, že to nie je originálne, tak to funguje viac-menej v poriadku. A celkom som bol zvedavý kam to nakoniec dospeje. Výsledok však je hold všetko čo poznáme. Ak vám to stačí, tak to tu presne aj dostanete. Pár scénok efektných, nie je to nejako moc nudné a záverečná šou svetiel je asi najlepšia časť filmu, vďaka čomu dvíham trošku z úrovne priemeru. Ale čo sa udeje o 3 mesiace neskôr je zase podľa mňa absolútne zbytočné. Som optimista. A tak nakoniec je rating možno trošku vyšší, ale keďže som si sledovanie užil, tak dávam filmu o jeden bod navyše. Hodnotenie: B- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Klasická dorostenecká teen pohádka jakých se poslední dobou vyrojily hejna. Jakoby to bylo poskládáno z různých částí jiných filmů. Ale vypadá to na inteligentní, nízkonákladový sci-fi thriller. Vysokoškolák (Alex Stefanie Scott) zažije ve svém městečku paranormální zkušenost a rozvine nadpřirozenou sílu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nikoho z tých hercov som nepoznal a ani neviem ako sa ten hlavný chalan volal, ale jeho meno určite v preklade znamená Nemrdal. Potom tam bolo ešte jedno celkom pekné dievča vo vode. Na dej si nespomeniem, pokiaľ tam nejaký bol. Hudba bola hrozná a scenár mal tak maximálne dve strany. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové sci-fi o kontaktu s těmi nahoře. Je tu hromada motivů známých z jiných filmů ať už se jedná o Blízká setkání nebo třeba o Zámotek, ale vzdor tomu to nepůsobí tak okoukaně. Výhrady nemám ani k hercům, přičemž ti mladí příjemně překvapili. Najde se i pár efektů, ačkoliv je fakt, že vzhledem k financím se nejedná o nic extra, ale jsem toho názoru, že těch pár dolarů se povedlo využít. Samozřejmě že to má i mouchy jako třeba nudný vizuál či spoustu hluchých míst, ale s tím jsem se tady dokázal, s jistou mírou tolerance, smířit. Ušlo to, ušlo. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Lacne komorne sci-fi o blizkom stretnuti tretieho druhu. Nic originalne to nie je, ale je to kompetentne natocene. Mal som problem s davkovanim informacii divakovi. Dlho sa film venuje postavam a o mimozemstanke toho vela nevieme. Len velmi pomaly zistujeme co ma za schopnosti a kratko pred koncom nam jedna vojacka vykeca komplet vsetko co vlada o mimozemstanoch vie. Radsej mohli tieto informacie zdelovat priebezne. Napriek tomu, ze sa film do velkej miery venuje postavam, tak prave tie sa mi vôbec nepacili. Ani herci mi neboli sympaticky, takze som sa strasne nudil. Radsej som si mal znova pustit klasiku Starmana. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nezávislá kanadská teenagerská variace na Blízká setkání? I'm in! Já prostě tyhle tajemné pocitovky tvořené pomalými záběry, hypnotickou hudbou a civilními hereckými výkony můžu. At First Light není kdovíjak originální, ale pár zajímavých motivů má. Škoda, že nebyly více rozvedeny. Ten prostor pro fantazii tu zůstal možná až moc velký. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská scifi nuda - zápletka i řešení. 1) Aby divák snímek plně ocenil, musí být zcela nedotčen scifi tvorbou (knihy, filmy) a musí akceptovat teenagerovské vidění světa._____ 2) O co jde, víme podstatně dříve, než postavy ve filmu, to by být nemělo._____ 3) 20letý šarmantní sexy Quebečan Théodore Pellerin (starší bratr Sean, Alexin kamarád) je příslibem do budoucnosti._____ Ani 17letý Percy Hynes White (Seanův mladší bratr Oscar) není k zahození. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný nezávislý snímek. Malinký filmík, který je ze začátku pomalý ale po 20 - 30 minutách začne být zajímavý. Není to nic velkého ani něco z čeho si sednete na prdel, ale je hezký, volně plynoucí a má hezký závěr. Závěr je na nízkorozpočtový film, hodně povedený a jde vidět že i bez milionů, se dá natočit slušné sci-fi. Trikově povedené a vizuálně zvláštní. Rozhodovala jsem se mezi 3 a 4 hvězdami. přece jen dám 4, protože se oběvilo něco, co nestálo 100 milionů a dokázalo mě to zaujmout. Ta holka byla sympatická a příjemně milá. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za solidní nápad a druhá dejme tomu za to, že tito mimozemšťané byli mírumilovní. Jinak opravdu netuším komu byl film určen a kmu by se mohl líbit. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

FIRST DOJEM chá chá: Jako zarytého UFOloga mne to tematicky pochopitelně muselo zaujmout. Zpracování nebylo špatné. Nenudil jsem se, jen na dvou hluchotách jsem koukal do stropu a pak na konci. Ten tedy zmrvili dokonale. Míním tím to love story, za které mimochodem strhávám dvacet procent. Dalších deset za výběr hlavního hrdiny. Ten mi byl krajně nesympatický. Zatím nechám těch sedmdesát. Ono to totiž moc na druhé podívání není. I přes mé vyšší hodnocení. *** A PŮL ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Další beznákladová amatérská sračka s nějakými cizími protivnými ksichty a nulovou kvalitou. Nudné jak sviňa, nedívatelné, nedokoukáno. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Velmi nudných prvních cca 20minut, potom to začalo být zajímavé, ovšem nic převratneho. Po režisérské stránce pěkne, celkově lepší 2* ()

Reklama

Reklama