Reklama

Reklama

Holky sobě

(festivalový název)
  • USA Support the Girls (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa je obětavá manažerka restaurace, která se snaží udržet podnik pohromadě, vyjít s majitelem i zákazníky a být oporou svým zaměstnancům. Záplava vršících se problémů jí však pomalu ubírá trpělivost. Film o hledání důstojnosti v byznysu objektivizujícím své zaměstnance se opírá o autentické herectví celého ženského ansámblu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Příběhům o silných ženách, jejich přáteství a síle bojovat s každodenními těžkostmi i osudem vždycky držím palce. A Lisa, manažerka restaurace, jejíž úspěch stojí na holkách v krátkých tričkách a velkých výstřizích, a všechny místní pracovnice působí na první pohled jako holky, které jen tak nic neskolí a které umí stát při sobě. S pribývajícími minutami snímku však bohužel zjišťujeme, že tyto postavy jsou jediným zajímavým prvkem snímku, zbytek je naprosto průměrná americká komedie, která svým postavám nedává žádnou možnost se rozvíjet a odhalovat tak potenciál, který mají. V mezidobí film akorát ukazuje všechny muže jako neschopné pasivní povaleče topící se v depresích, bezcitné choleriky a opilé nadržence. A to je přece hrozná škoda. Půlhvězdička navíc za vtipnou a okouzlující Haly Lu Richardson. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Angloameričtí kritici se museli už absolutně zbláznit, pokud tento film dávají do žebříčků nejlepších děl roku. Hlavně, že je to o ženách, které jsou tak odvážné a emancipované a správně genderwomansky uvědomělé, že se v baru dokážou rádoby rebelsky postavit na stůl a vřískat na zákazníky a na ničem jiném už nezáleží, o umění přece dávno nejde. Jedna hvězda za tělo Shayny McHale. ()

MeaCulpa 

všechny recenze uživatele

Diky bohu, že jsou ve Varech i podobné odlehčené filmy. Tyden na baltských poetických dokumentech by mě asi zabil :D. Film příjemně uteče a zabaví. Dovedu si představit studiový US remake, který ještě víc vyhrotí scénu s hromadnou výpovědí. Jinak komedie, která nenadchne ani neurazí, čistý průměr. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

MFF KV 2018: Těšila jsem se na film plný holčičího přátelství a sounáležitosti a dostala jsem ukřičený a nezajímavý snímek, který mi jen potvrdil moji dávno známou jistotu - a sice tu, že mám pořád blíž k evropské rezervovanosti než k americké afektovanosti. ()

Zed70 

všechny recenze uživatele

Jackie Brownová (na ní jsem si vzpomněl když se na scéně objevila Regina Hall) dělá, coby provozní, prostředníka mezi lehce vypatlaným majitelem podniku a personálem. Docela se mi to líbilo, ale na víc než na tři to asi není. ()

Reklama

Reklama