Reklama

Reklama

Elliot: Nejmenší sobík

  • Kanada Elliot: The Littlest Reindeer (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Elliot je miniaturní kůň, který sní o slávě. Shodou okolností se mu naskytne šance zapsat se do historie... Elliot žije v zoo, která se stala oficiálním tréninkovým táborem pro Santovy soby. Se svým strýcem se stará o místní zvířata, ale to není to, co si v životě doopravdy přeje. Chce být slavný a dosáhnout něčeho velkého. Když tedy Blitzen 3 dny před Vánoci oznámí, že jde do důchodu, naskytne se mu šance něco dokázat (Televize Seznam)

(více)

Recenze (6)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie, obzvlášť keď som si to pozrel v čase Vianoc. Na počudovanie na mnohých filmových databázach nie je to tejto peknej Vianočnej rozprávke ani zmienka, čo potvrdzuje aj miestny počet hodnotení. Rozhodne odporúčam pre všetky deti, čo sa týka toho, či to bude baviť aj dospelých asi netreba písať, pretože tým určite bude stačiť veľký úsmev na tvárach ide detí, pri sledovaní Sobíka Elliota. Mňa (33 ročného) to bavilo a príbeh je priam skvelý. Malý sobík sa chce stať jedným zo sobov Santa Clausa. (25.12.2021) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nic zapamatovatelného, řekla bych. Santa se prezentuje jako týpek, kterému tradice nic neříká a jímž lze lehce manipulovat. Tohle má být TEN moudrý a spravedlivý a shovívavý "Otec Vánoc", který měří všem stejně ??? Jeden by předpokládal, že má v záloze celé stádo oddaných a dokonale vycvičených sobů ... pro případ, že by se některý z elitních členů jeho spřežení kupříkladu nastydl, že by si zlámal sobí nožku - nebo že by se prostě a jednoduše jenom rozhodl rozvázat pracovní smlouvu a jít si po svých ... naplňovat pro změnu vlastní sny a přání - ať už s poťouchlým našeptávačem v zádech nebo bez něj. A ono zatím kde nic, tu nic. A co ten roztodivný stroj v závěru ... má snad sloužit pro "výrobu" pravého vánočního počasí ??? V tom případě jsme právě objevili hlavního viníka globálního oteplování a zelených údělů nám netřeba ! Co se hlavního hrdiny - poníka Elliota dotýká: Jistě, prochází určitým vývojem, ve výsledku dle očekávání zabojuje - a zaboduje ... na všech frontách, a jeho kozí kamarádka je vpravdě k nezaplacení, tudíž se nakonec dočkáte správného vánočního endu - nicméně nemůžu říct, že by ve mně probudil tu pravou vánoční náladu. Na druhou stranu ... příběh je přiměřeně veselý, přiměřeně srozumitelný - a má přiměřený spád, takže dětem se patrně bude líbit. Finále je opět přeexponované, leč taktéž přiměřeně - ve srovnání s jinými animáky. Bohužel jde o trend, se kterým nic nenadělám ... 2,5* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Začiatok ma síce nenavnadil - hlavný hrdina má (na animáky) typické klišovité vlastnosti - je síce cieľavedomý, ale aj dosť naivný a hlavne blbý a ani animácia nie je žiadne áčko. Ak by nespomenuli, že ide o kozy, asi by som na to ani neprišiel. Postupne sa však z toho vykľuje príjemný animák s vianočnou tematikou, v ktorom hrozí hneď dvojica nebezpečenstiev. Jednak nemusia byť Vianoce a jednak môžu všetky zvieratá z farmy skončiť na tanieri (sobí steak na smotane - mňam). O zábavu sa stará relatívne početná dávka humoru a hoci sa na postavičky musí dlhšie navykať, príbeh namotá i pobaví. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Christmas-based animák, operujúci nie príliš originálnym scenárom – niekto v blízkosti Mikuláša chce sabotovať Vianoce. V centrom pozornosti je však kôň, ktorý chce byť sobom a riadnym členom „posádky Mikuláša“. Viac ani nie je potrebné dodať, ostatné veci každý divák dá dohromady. Z hľadiska vizuálu, animák je na slušne úrovni, nič nie je prehnané a tvorcovia sa nemajú za čo hanbiť. To však musíme povedať, že v celom „projekte“ bol väčší potenciál. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

(spoilery) V hlavnej dejovej linke sa Elliot, poník prezlečený za soba, zúčastní sobej súťaže, aby sa stal členom sobej letky Santa Clausa. Klišé s odhalením jeho totožnosti mi vadilo najmenej, pretože súťaž samotná ani nedôjde do konca. Skutočne, po dvoch disciplínach nastáva súboj medzi sobmi a mechanizovanými sánkami... a vlastne ani to nie. Škriatok, ktorý je za mechanizáciu severného pólu, vyrobí aj "prístroj na výrobu počasia"?, naozaj neviem, čo to bolo a aký to malo účel. Ten stroj nastaví tak, aby miesto snehu vyrábal tornáda. A na zastavenie prístroja je nutné stlačiť núdzový vypínač. A na farme, odkiaľ pochádzajú naši hlavní hrdinovia nastáva súboj medzi zvieratami z farmy a mäsiarkou. Bohužiaľ, mimo záber. Vo filme nebol nikto, s kým by som sympatizoval. Humor nefunguje. Vážne, požieranie plechovky na mňa nefunguje, a to nie som moc náročný. A to ešte nekomentujem schopnosť lietať. Žiadne vrodené predispozície, zjeme kúzelný koláčik a vieme lietať. Miesto tohto si radšej pozrite Sobíka Nika, ktorý má lepšie postavy, príbeh a aj animáciu, a to je o 10 rokov starší ako toto. ()

Reklama

Reklama