Reklama

Reklama

Queers

(seriál)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jedna hospoda, osm queer postav ztvárněných hereckými hvězdami jako Alan Cumming či Russell Tovey, osm vyprávění o tom, co znamenalo být queer a žít v Británii, kde ještě před pouhým půlstoletím byla homosexualita postavena mimo zákon. Inspirativní, vtipné a úžasně vypointované filmové monology mají připomenout milník v queer dějinách Evropy – dekriminalizaci homosexuality v Anglii a Walesu. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice hodnotím průměrem, celkově bych ale seriálu dala tři a půl, bohužel jsem čekala jsem trochu jiného. The Man on the Platform mě dokonale navnadil, očekávala jsem, že v podobném stylu budou vyprávěny i zbylé epizody. Ty byly ale spíš jenom slabším odvarem. I přes to, že každý příběh obsahoval nějakou tu pointu, myslela jsem si, že postavy budou vyprávět o tom, co si museli jako homosexuálové prožít za "peklo" v různých dobách. Proto pro mě bylo zklamáním, když byla většina příběhů jenom popisování "obyčejných" románků, které si tyto postavy kdysi prožily. Dalším mínusem bylo to, že epizody nešly chronologicky po sobě, tedy od nejdávnějších dob až po současnost. Celkově Queers určitě není špatný seriál a moc ráda se k němu vrátím, třeba dokonce i své hodnocením změním, když už budu vědět, co od seriálu čekat, ale kvůli té neustálé "omáčce" okolo, kdy jsem se při sledování více méně nudila, momentálně lepší hodnocení opravdu dát nemůžu. ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Začít epizodou "Something Borrowed" a skončit "The Man On The Platform" nabízí silný pohled na to, jak se změnilo vnímání na Oscara Wilda i pamatování si toho, jaké bylo postavení společnosti a práv vůči homosexualitě v minulém století. Celkově je to velmi zajímavý projekt, který se věnuje milníkům ve vývoji práv gayů (a to zejména gayů) ve Velké Británii. Projekt osmi monologů je podle mne silnější při shlédnutí na kino plátně, což nabídli Febiofest. Příběhy jsou psané s humorem, ale nezapomínají na dekády bolesti, ponížení a věznění. Za mne opět výborný projekt Marka Ga(y)tisse < jeho volba :) ()

Reklama

Galerie (9)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama