Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Moeta Kaoruko, které nikdo neřekne jinak nežli Kaos, je mladé a plaché děvče, které se již delší dobu zabývá tvorbou mangy. Bohužel její výtvory se nesetkávají s pochopením u její vydavatelky a nejsou ani v kvalitě, díky které by se mohly objevit v nějakém tištěném časopise. Aby se mladá dívka zlepšila, tak přijímá nabídku své vydavatelky a stěhuje se do Tokia, kde bude mít mnohem více příležitostí pro svůj rozvoj. Dokonce se Kaos podaří získat ubytování v jedné velmi neobvyklé ubytovně, kde spolu žijí pouze mladé autorky mangy, které si mezi sebou pomáhají a vzájemně se inspirují. Tak se Kaos dostává do ideálního prostředí a zbývá už jen odpovědět na otázku, zda i ona se zde dokáže zlepšit... (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (5)

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

CGDCT je zkrátka a dobře něco, čemu nemůžu říct ne. I když jsem zapřísáhlá stoupenkyně horrorů a thrillerů, příběh o roztomilých slečnách mi taky umí spravit náladu. Divné? Šílené? Mno, jak se to vezme :D (spíš jo) ale nemohu si nějak pomoct, takové to "cute" anime umí zkrátka a dobře udělat správnou atmosféru a i když se v něm lidi nevraždí na potkání, tak se u toho umím taky pořádně uvolnit. Co na tom, že je to podobné jako New Game! a spousta jiných. Jmenujte mi prosím něco, co není jako přes kopírák něčeho jiného. :) Za mě 7,5/10, protože jsem si to užila. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Comic Girls je seriálom, ktorý sa na nič nehrá. Anime z roku 2018 totiž od začiatku stavia na roztomilosti hlavných protagonistiek - štvorice dievčat venujúcich sa kresleniu mangy, ktoré spolu žijú na malom internáte, a svojskom príbehu sledujúcom ich dobrodružstvá. Seriál sa prakticky nezaoberá vážnymi témami ani konfliktmi medzi postavami, ale zameriava sa radšej na čo najväčšie obsiahnutie moe prvkov, ktoré v príbehu spája s humorom. Vďaka tomu vzniká veľmi príjemný a odľahčený počin, ktorý s nadhľadom zobrazuje, akým výzvam musia čeliť mladé manga umelkyne. Práve štvorica dievčat spolu s viacerými vedľajšími postavami sú najvýraznejším prvkom tohto anime. Existuje medzi nimi skvelo fungujúca chémia, pričom postavy sa navzájom dobre dopĺňajú. Spomedzi hlavných postáv najviac zaujme večne ustráchaná a uplakaná Kaoruko Moeta (Kaos-chan), ktorej sa veľmi nedarí presadiť so svojou mangou. Vedľajším postavám kraľuje desivá Suzu Fuura, pričom scény s ňou patria k tomu najlepšiemu, čo anime ponúka. Seriál je dobre zvládnutý aj príjemne vyzerajúci z hľadiska animácie, ktorej niet čo vytknúť. Comic Girls možno príbehovo nepatria k tomu najlepšiemu, čo sa na širokom poli anime seriálov dá nájsť, ale diváka napriek tomu dokážu baviť. Príjemné a roztomilé postavy v spojitosti so zábavným humorom totiž fungujú takmer vždy. V tomto prípade určite. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Dobře, poslední dva díly mě dokázali dojmout, takže nemůžu nechat průměrné hodnocení... Jinak hned na úvod řeknu, že "Kaos-sensei" je pro mě nejroztomilejší postavou celé této jarní sezóny a hodně u mě zážitek z tohohle anime tahala nahoru. Zkrátka přesně opačný prožitek, než co tady popisuje kolega Hellierer. Tohle je přesně ten případ naprosto tragické a ubrečené roztomilé postavy, která u mě budí soucit a když pak vidím jak moc se snaží, tak jí prostě musím fandit a když se jí pak něco povede, tak jsem dojatý, pyšný a spokojený. Říkám tomu Yurika efekt, protože tohle jsem u sebe poprvé pozoroval na stejnojmenné postavě v anime Rokujōma no shinryakusha!? Takže já si celou Kaos neskutečně užíval, bavila mě, ale chápu, že ne každý tohle snáší, protože já zase třeba blbě snáším ubrečené, zženštilé chlapce, nebo třeba "pasti"... Co se zbytku týká, tak bylo zajímavé sledovat děvčátka, která byla prakticky živým vyobrazením klišé, která symbolizují styl mangy, kterému se věnují. Takže se tu vyskytují např. děsivá autorka hororových příběhů, na svůj věk vyzrálá autorka erotiky atp. Také se mi líbila animace a hudba. Jistě, sice některé vtípky nebyly tak vtipné, ne vždycky jsem se bavil, nebo sledoval se zaujetím, ale díky výše zmíněnému faktu, tedy že mě to nakonec dojalo tomu dám s klidným svědomím 6,8/10 ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Comic Girls. Anime o partě holek, které dýchají pro mangu a žijí spolu v ubytovně pro děvčata jim podobným. Koncept nijak převratný, ale mohla by z toho vzniknout nějaká fajn roztomilá podívaná, ne? No tak napůl. Při sledování budete mít dva stavy. Při jednom si budete říkat, jak je to vlastně celé hrozně roztomilé a fajn. No při druhém si ale budete klepat do čela, jak může být hlavní protagonistka tak nesnesitelně otravná a s ní vlastně i celé anime. Moc k tomu nepřidávají ani klasické japonské narážky. Nutno však říct, že opening je naprosto kouzelný. Mé pocity jsou tedy takové polovičaté a proto taky dávám průměrné hodnocení 2,5* , zaokrouhleno nahoru. ()

poleno 

všechny recenze uživatele

So much cukrkandl in it. Ne vážně, je to tak cukrkandlové, až z toho bolí zuby, avšak tady záleží na vás, jestli tu bolest vydržíte, nebo to vzdáte (a zajdete si k zubaři, nebo pro inzulín proti cukrovce). Já patřím k těm, který to všechno překousnul a dokoukal to až do konce. Prvních pět dílů jsem se bavil, ale postupem času mi dělalo stále větší problém klikat na další epizody. Možná to je tím, že 'Comic Girls' postrádaly jakýkoliv výraznější děj, vše se dělo tak nějak epizodicky a moc to na sebe nenavazovalo. Postavy mě až na Kaos vůbec nezajímaly, prostě MEH... ani nevím, co bych k ním měl dál napsat... prostě meh... celý seriál je pro mě jedno velké meh... a... asi to takhle stačí. Dvě hvězdy za Kaos a kresbu. /2*/40% ()

Galerie (431)

Reklama

Reklama