Reklama

Reklama

Hinamacuri

(seriál)
  • Japonsko ヒナまつり (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jednoho večera si mladý člen Yakuzy Yošifumi Nitta velebí, jak se mu zadařil poslední byznys a jak se rozrůstá jeho soukromá sbírka vzácných předmětů. Vše jde dle jeho představ, kdyby mu ovšem z ničeho nic na hlavu nespadl prapodivný objekt a z něho se nevyklubala pro něj neznámá mladá dívka Hina. Nitta velmi záhy zjišťuje, že Hina disponuje nadpřirozenými schopnostmi a neváhá z jeho bytu udělat doslova kůlničku na dříví, pokud se jí neujme. I když se mu tento nápad tuze nezamlouvá, uvědomuje si, že by mohl využít její schopnosti ve svůj prospěch. Jejich zvláštní společné soužití může začít. (Scalpelexis)

(více)

Recenze (11)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Základním problémem této série, alespoň pro některé z diváků bude, že Hinamatsuri je něčím úplně jiným, než se na první pohled zdá. V prvním díle dostanete mladé děvče, které se z nenadání objeví, má superschopnosti a působí jako nějaký důmyslný bojový organismus, který byl vyslán do minulosti aby změnil naší budoucnost. Zkrátka jsou z toho cítit silné náznaky parodie (nejen) na Terminátora ještě umocněné finální scénou, kde je ta parodie naprosto evidentní. V dalších dílech se však velice rychle ukáže, že tady se nejedná o žádné sci-fi, nebo bojové anime a dokonce že tady ani nebude nějaký složitý příběh. Není to ani kdoví jaká komedie, i když by tomu úvodní parodický díl napovídal, přesto ale nemůžu říct, že by to nebylo zábavné. Hinamatsuri se totiž nakonec stane jedním z těch příjemných a sympatických anime, které se zaměřuje na své postavy a na jejich vztahy, dokáže člověka potěšit příjemnou a zábavnou interakcí mezi nimi a celé je velmi příjemné na sledování a prostě takové hřejivé. Tohle je jedno z těch anime, o kterých píše jeden zdejší uživatel "celá episoda v úsměvu", takhle to působilo po celou dobu - alespoň na mě. Tedy někteří budou zklamaní, že dostanou místo komplexního příběhu "jen" atmosférické krátké příhody. Lyriku místo epiky. Zkrátka ne každému tohle sedne, ale já mám asi to štěstí, že mě se tenhle seriál do noty trefil. Takže tam, kde jiní našli jen zabitý potenciál, opakující se vtipy, nudný slice of life a zapomenutelné postavy, já našel něco vtipného, často lidsky neskutečně milého s parádními postavami u kterých ještě teď netuším, jestli mám radši Hinu, malou barmanku Hitomi, díky prožitým utrpením uvědomělou Anzu, nebo i tu Mao, z které jsem toho ale příliš neviděl - přesto zaujala... Všechny jejich příběhy mě bez rozdílu chytly, některé s Anzu i dojaly, zkrátka u mě tohle anime fungovalo. No a nejsou to jen dětské charaktery, které si budu pamatovat, opravdu si nemyslím, že bych za rok nevěděl, kdo byl v tomhle anime Nitta nebo Utako... Zabral na mě i vtip a to už od prvního dílu, kde hlavně ten závěr a parodie na Terminátora mi vykouzlily na tváři velký a upřímný úsměv, který ale nezmizel i když to přestala být primárně komedie. Co se jisté výtky o opakovaných vtipech týká, tak zde jen dodám, že nezáleží na tom, kolikrát vtip zazní, ale záleží na tom, jak ho umíte podat, navíc kdyby mi vadily opakované vtipy, tak asi nemůžu milovat Gintamu. S čím se dokážu ztotožnit je kritika, že hudebně a i animačně to je pod průměrem, ale tohle já zas až tak neprožívám, protože pořád je to pro účely tohoto anime dostačující a nijak mě ta hudba ani kvalita animace neotravuje = nekazí dojem. Za mě je tedy Hinamacuri povedeným počinem, který jsem si velmi užil a patří pro mě mezi nejlepší anime této sezóny a dost možná je pro mě i jejím vítězem a to i s pouhými 4* - 8,3/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Podívejme se na to, nakonec se z toho vyklubalo něco úplně jiného, než jsem čekal. Hinamatsuri se tváří se svým sci-fi podtématem zprvu vážně, ale poté přejde do svého běžného módu, kdy střídá velmi lehce citlivé a hřející scény hlavně s komedií, to celé zabalené v slice of life omáčce. V tomto zjištění tkví hlavní kámen úrazu pro mě; jsem trochu zklamán, protože premisa nabízela značně vyšší potenciál. Hádám, že nebudu sám, ale jednoduše mi zde chybí motiv nějakého ústředního, uceleného děje, malá porce mafiánských příběhů a zaklel jsem několikrát nad těžkém nevyužití psychických schopností slečen. Každý díl je rozdělený na 2-3 segmenty, tudíž se hopsá mezi postavičkami, kde každý svým způsobem reprezentuje pojetí onoho segmentu: buďto melancholicky (hlavně v arcích s dospívající Anzu) či komediálně (kde úřaduje hlavně Nitta + Hina anebo Hitomi). Díky této rozpolcenosti si seriál nedrží konstantní kvalitu, díly se pohupují od horších k brilantním. Hodnocení těchto dílů též velmi záleží na tom, jakou postavu si oblíbíte a zákonitě tak budete zklamáni, když váš hlavní kůň náhodou segment nedostane. Osobně to za mě nejvíc odtahala právě Anzu, která obstárávala mile dojemné chvilky a namyšlený, za to dobrosrdečný gangster Nitta, jehož reportáž z 11. epizody je čiré zlato. Bohužel se vtípky poměrně často opakují, soustřeďují se na udivené až šokované výrazy postav, což časem podstatně omrzí. Co zabolí víc, je (jak zmínil q66) těžce nedůstojný konec, který mi srazil hodnocení nakonec blíž k 3* než 4*. Konzistence a závěr je pro mě důležitý prvek, navíc beru ohled i na produkční hodnoty, které upřímně byly znatelně nevalné (zaraženě se zamýšlím, že k hudbě nemám téměř co dodat). Hinamatsuri nebylo vůbec špatné anime a pokud máte rádi SoL se slušnou dávkou vtipu a citů, pak se vám tento počin trefí do noty. Mě to malinko minulo. Lepší 3*. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení. Jasný výtěz Spring 2018. Na první pohled se to zdá jako klasická ohraná sérka, která se ale postupně změní v něco tak bizardního a tak proměnlivého, že jsem se celý týden vyloženě těšil na další episodu. To už se dlouho nestalo a nedělo se to s žádným jiným anime Jara 2018... Pro koho to je? Pro lidi, co mají rádi sarkastický humor, užívají si komedii, abstraktní případy naprosto šílených, ale i tak reálných okamžiků a hlavně pro ty, co mají rádi překvapení. Protože odhadnout, jak jednotlivé episody skončí, je tu nadmíru těžký úkol. Sprchujte se studenou vodou 90 % ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako úsměvná oddychovka, která vás vrhne do děje bez ladu a skladu, že nemáte nejmenší tušení, na co že se to vlastně díváte. Po zvláštním úvodu ale komediální stránka ustoupí, celá premisa superschopností naprosto zmizí a najednou zjistíte, že se díváte na pouhopouhé nezáživné slice of life a i postavy, které se vám na začátku zdály sympatické, vám začnou leda lézt na nervy, protože opakovaný vtip není vtipem. Vážně pochybuji, že si po pár týdnech z tohoto kousku budu něco pamatovat. Drop po 5. epizodě a 5/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý počin, ktorý reálne vybočuje zo stereotypu a máme tu naozaj niečo ako otec a dcéra vzťah medzi hlavnými hrdinami. Čo ja si myslím, že sa moc často nestáva. Akcia tu žiadna nie je napriek tomu, že Hina ma neuveriteľné schopnosti a je naozaj silná. Občas je to trocha epizodické, ale konečne mi to nevadilo, lebo každý diel má zmysel. Príjemná porcia dvanástich dielov ani nezačne nudiť a už sa skončí. Čo teda na tomto anime je vlastne to čím je dobré? Zrejme to budú neortodoxné postavy a budovanie vzťahov medzi nimi a hlavne nie veľmi bežný vzťah hlavnej hrdinky s menom Hina s členom Japonskej mafie Yakuza Nittom. Anime je tiež do istej miery komédiou, ale ak sa chcete zasmiať ono tu toho je menej na totálne rehotanie sa, ale zostane Vám veľmi príjemný úsmev na tvári. Hinamatsuri rozhodne nie je anime, ktoré by ste hltali a chceli vidieť ďalší diel a nešli spať kým nepozriete celú sériu, ale svoje miesto v kategórii slice of life si naozaj zastane. ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Vôbec som nevedel, čo od toho čakať a aj ak by som vedel, určite by som bol rovnako prekvapený, ako som teraz po všetkých dvanástich častiach. Neviem presne, o čom všetkom to bolo, ale bolo to veľmi zaujímavé, s celkom slušným tempom a "iným" štýlom humoru, na aký som bol doteraz v anime zvyknutý. Nebolo to dokonalé, no za 4 je to bez pochybností. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Ač tu máme děvčata se superschopnostmi, členy jakuzy a jeden bar v podsvětí, tak to vlastně o ničem z toho primárně není. Je to hlavně o výchově dětí a všedním životě plném radostí a starostí. Nitta tu slouží jako takový spojovací článek tří hlavních hrdinek, mladých děvčat z nichž každá je jiná. Hina postrádá základní škálu emocí, je sebestředná a trochu tupá, ale má štěstí že narazila Nitta, který jí vše vždy nakonec odpustí. Pak je tu Anzu, která sice začíná jako drsná bojovnice, jenže musí žít jako bezdomovec a díky tomu se dokáže radovat i z maličkostí a jak říká Nitto "je to ideální dcera jakou by každý chtěl". A nakonec je tu Hitomu, která je ta zlatá duše, která každému pomáhá, "neumí říci ne" a proto se nakonec vždy do všeho nedobrovolně zaplete. Tyhle všechny postavy se nám pohybují v trochu parodickém prostředí Tokia, kde se řeší obyčejné problémy ve škole, trochu nahlédneme do práce hodné Yakuzy a taky nahlédneme do všech možných sociálních vrstev japonské společnosti. | Pokračování by se určitě šiklo, ale jelikož to na něj zatím nevypadá, jdu si číst mangu. Sweet Yakuza family life and little bit of telekinesis 80% ()

q66 

všechny recenze uživatele

Úroveň tu občas docela silně kolísá a závěrečná epizoda byla slabá (i když dost možná ukazuje na druhou řadu), nicméně v některých částech jde stále o jednu z nejlepších komedií poslední doby a k tomu je potřeba přihlédnout; velkým pozitivem je i to, že tu není žádný otaku self-insert (postava Nitty je od toho asi úplně nejvíc vzdálená, co jde) a produkčně jde taky o nadprůměr. Jaksi jsem se nemohl rozhodnout, zda silných 7 nebo slabých 8, ale nakonec dám to lepší skóre, 8-/10. ()

Gallienus 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době jsem nejen dokázal dokoukat nějaké anime, ale navíc se při tom i pobavit. Líbil se mi kontrast osobností mezi Hinou a Anzu, byť to zpočátku vypadá, že ta první je lepší, tak opak je pravdou. Anzu si totiž v příběhu projde skutečným charakterovým růstem, doslova rozkvětem a to se mi moc líbilo..., krásná byla Nittova žárlivost, když ji má chvíli doma a může srovnávat..., a následně pak žehrat na skutečnost, že on "vyhrál" Hinu, od níž může čekat pouze její obligátní nakrm mě. ()

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

Jo tohle bylo pěkný. Viděl jsem tohle anime v několika listech a videích typu TOP 10 nejvtipnějších anime, a jako někdo kdo má moc rád anime komedie, jsem si to musel dát hned do want to watch listu a taky se na to podívat. No, do TOP 10 nejvtipnějších anime bych to nejspíš já osobně asi nedal, ale to neznamená že to nebylo vtipné. Bylo to vtipné, a to způsobem, že ta komedie v tom nebyla nucená a šla jaksi pozvolně.  Docela mě (mile) překvapilo, že tu byly i dojemné scény, kdy jsem upřímně měl na krajíčku. Líbily se mi hodně části, které se věnovaly jenom jedné postavě, a díky tomu jsme mohli vidět jak určité postavy žijí své životy a jaké mají trable atd. Postavy obecně byly super, obzvlášť Anzu :). Příběh je jednoduchý (v podstatě tu žádný není) a spíš se odehrává v úsecích, takže žádné zápletky nebo zvraty nečekejte. Je to prostě oddechovka. Nemám vlastně ani co vytknout. Shrnutí: Hezká nevinná komediální oddechovka s příjemnými charaktery, které si myslím pěkně ukazují rozdíly mezi různými způsoby žití života (to znělo docela blbě, ale snad chápete jak to myslím :D). Hodnocení: 4 hvězdy 8/10 ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Často smiešne v podobe suchých poznámok. Dievčatko s telekinetckými schopnosťami (ktoré sa vymklo kontrole pre svoju výbušnú povahu) pristane na hlave mafiána (ktorý je milý chlapík) a podarí sa mu ju ukludniť. Pohľad na yakuzu je dosť zjednodušený. Evidentne to tvorcovia nechceli riešiť tak ako bezdomovectvo. Napriek tomu alebo práve pre to bolo anime veselé. ()

Reklama

Reklama