Reklama

Reklama

Saredo cumibito wa rjú to odoru: Dances with the Dragons

(seriál)
  • Japonsko されど罪人は竜と踊る Dances with the Dragons (více)
Trailer

Epizody(12)

Obsahy(1)

Saredo tsumibito wa ryuu to odoru je příběhem z tajemného fantasy světa a odehrává se především ve městě Eridana, jehož území je rozdělené mezi dvě různá politická uskupení - dračí říši Tseberun a alianci sedmi měst Lapetodes. Přirozenou hranici zde tvoří řeka Orielal, která protéká středem města. V tomto světě existují speciální schopnosti nazývané Jushiki, které ovládají kromě některých lidí i mnohá velmi nebezpečná stvoření. Existují proto specialisté, kteří za pomoci těchto svých schopností chrání ostatní před těmi, kteří své nadání zneužívají nebo je nemají plně pod kontrolou. Mezi tyto specialisty patří i dva mladí muži Gaius Sorel a Gigina Ashley-Bufh, kteří si založili vlastní společnost, kde přijímají nejrůznější zakázky od nejrůznějších klientů... (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Co vám vznikne, když máte propracovaný a komplikovaný fantasy svět s různými národy, které mezi sebou mají komplikované vztahy a máte zatraceně malý prostor na to, abyste tohle všechno prezentovali a to ještě v kombinaci s promyšleným příběhem, kde se budete chtít zaměřit nejen na postavy, ale i na politiku, souboje, romanci a kdo ví co všechno ještě? Jedním slovem - bordel! Tento projekt měl obrovský potenciál a kdyby tu byl prostor a možnost nás řádně uvést do děje, pořádně všechno vysvětlit a ještě i podat komplexní a dospělý příběh se vší tou politikou a vzájemnými vztahy mezi všemi těmi frakcemi a národy a i jednotlivými postavami, pak by to mohlo být minimálně nadprůměrné fantasy dílo. Možná že v psané formě, tedy ta původní novela, může tyhle kvality mít, ale tím pádem se anime zpracování prostě zatraceně nepovedlo. Mnoho informací na malém prostoru, spousta věcí mizerně vysvětlená a některé nevysvětlené vůbec. V rozložení světa, jednotlivých frakcí a jejich motivací se ztrácím a to mám sledovat politiku a intriky? Postavy představené dost mizerně, svět a jeho pravidla mi také ještě teď z velké části unikají... Zkrátka mám v tom zmatek a pochybuji, že by mi druhé shlédnutí pomohlo si v tom udělat pořádek a navíc si myslím, že by se mi do něj ani nechtělo. Mohlo to být super - hlavní postavy mají potenciál, příběh měl potenciál, prostředí mělo potenciál, ale ve výsledku - MEH... 4,3/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Když smícháte kriminálku a fantasy, tak vám vyjde z toho tohle. Dvojice "Jushikistů" je to skoro samé co soukromí detektivové pracující za peníze zákazníků s tím, že tu máme magii, nadpřirozené bytosti a mnoho různých udělátek s tím související. Zpočátku jsem čekal, že se to ponese v duchu zbídačeného světa, kde život lidí tyranizuje hrozba draků, ale nakonec z toho vzešla politická machinace a prvky podsvětí v trochu unikátním světě lidí. Je tam spousta různých maličkostí, které působí silně nelogicky a ve výsledku dohromady snižují úroveň požitku. Ony machinace si člověk taky ani neužije, protože se příběh zaměřuje spíše na přežívání zmíněného dua v tomto světě, než na nějaké rozuzlení a drama. Člověk tak uvidí spoustu akčních situací, které jsou především o tom vydělat peníze a nepřijít při tom o život. Na druhou stranu tomu musím vyzdvihnout celkem komediální stránku, která není parodická, ale celkem k danému prostředí vkusná a především kousavý vztah dvou hlavních postav, které spolu vychází i nevychází zároveň. Po hudební stránce průměr a animace podprůměr - je mnohdy vidět nekonzistence v pohybu jednotlivých snímků. ()

Reklama

Galerie (51)

Reklama

Reklama