Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (CinemArt)

(více)

Recenze (960)

sheen 

všechny recenze uživatele

Tvl, to byl cyberpunk jak mraky, naprostá pecka a velké překvapení. Boží scénář, prostředí, hudba, vylepšení mi dost připomínalo Deus Ex :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Olympia/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Akce 10/10/// PLUS: pohlcující zážitek, chytře vystavěný děj, originální, uvěřitelný, parádní atmosféra a hudba, vyladěná futuristická stránka filmu, skvělá akce, navíc pro mně obsazeno méně známými herci, které si nikam nepřiřazuji, no a ten závěr filmu, to byla pecka MÍNUS:slabší propagace filmu, nebýt kamarádky, tak o něm ani nevím/// Shrnutí: Už bych ani nečekal, že v kině narazím na originální a chytře vytvořený film, který (SPOILER :->) předkládá jasné poselství o tom, jak by se daly technologie zneužít a přitom se vydává za parádní akční thriller o pomstě. Pro mně překvapení roku./// Celkem 96%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Upgrade bol pre mňa "len" zábavnou prehliadkou svižnej akcie s celkom originálnym nápadom, ktorý však (aspoň z môjho uhľa pohľadu) padal na svojej jednoduchosti. Záver sa síce snažil o akúsi zložitejšiu zápletku, ale väčšinu času som už vopred vedel odhadnúť, kam Greyove kroky povedú. Škoda. Podľa hodnotení som čakal príjemnejšie prekvapenie. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Svěží sci-fi nářez, jaký tu dlouho nebyl. Whannell si dává pauzu od Insidious a jen potvrzuje, že je sakra dobrý scénárista. Podruhé si sedá na režisérské křeslo a tentokrát s ještě lepším výsledkem. Upgrade je chytrá, záživná a nepředvídatelná akční jízda, která jen dokazuje, že i s malým budgetem a téměř neznámými herci se dá natočit velký film. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Není to film, na který bych se díval asi rád jen tak znova, ale rozhodně fandím Leightu Whannellovi ať nezakrní a ještě nám ukáže. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, no pritom zaujímavý nápad, svižné, svieže a vizuálne celkom slušné na béčko. Koniec samozrejme trochu predvídateľný, no spôsob ako sa k tomu dopracovalo mi sadol. Žiadne prestoje, len akcia, hlavne v tej strednej časti. Celkovo teda ani chvíľka nudy, príjemné prekvapenie. Nadpriemer. 75/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku obstojný, nijak zvlášť mě ale nezaujal. Dojem u mě zaprvé srazilo obsazení samými no name herci a jejich průměrné herecké výkony (obzvláště představitel hlavní role je herecky mimořádně nevýrazný a nezajímavý), a za druhé mi příběh přišel scenáristicky nepříliš invenční a velmi předvídatelný (hned v několika momentech jsem přesně odhadl budoucí vývoj děje). Nevybavuji si ani, že by tam byl nějaký zajímavý soundtrack nebo jakýkoli moment, který by utkvěl v paměti - podle mě je toto film, který se za pár dní bezpečně vykouří z hlavy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) UPGRADE je nečekaně solidní snímek, který mě bavil od začátku do konce. Po akční stránce to nebylo špatné, i když scény, kdy hlavního hrdinu ovlivňoval tajemný STEM, který ovládal jeho tělo, byly tak docela vtipné. Ale přesto, film má velké tempo, docela i napětí, celé je to zábavné, ke konci slušná pointa. Jen ty emoce zde byly takové suché, ale velký problém jsem s tím neměl. I celý ten vizuál blízké budoucnosti byl perfektně zvládnutý. Kdyby bylo od každého něco víc vylepšeno, zejména akce a aby byl film delší a pestřejší, tak by z toho mohla být ještě větší pecka. I tak jsem ale plně spokojen. Je to o dost lepší než některá současná silně přeceňovaná akční áčka viz MI6 nebo Equalizer 2. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sugestivní akční scifi jízda, kterou Leigh Whannell skutečně upgradoval z B kategorie. Copak o to, režírovat umí, jeho scénář ovšem vykazoval jakési naivní vibrace, na něž dával zapomenout perfektně obsazený Logan Marshall-Green, který do své kreace muže s tělesným handicapem dal tolik potřebný cit i (humorný) nadhled. Následky nové technologie vpravené do lidského organismu v podobě revolučního chipu se speciálními funkcemi komunikace s jeho nositelem mně nepřišly až tak inovativní, kdyby k nim režisér nepřistoupil po svém a stylově. Nejvíc mě fascinoval uplatněný novodobý styl kontaktních bitek. Film má nezanedbatelný detektivní ráz. Pátrá se totiž po vrazích přítelkyně hlavního hrdiny. A můžete se těšit na pikantní krvavost i hezký, barevně vyvedený vizuál. Oproti tomu výpravnost není nikterak okázalá, pár záběrů města budoucnosti z ptačí perspektivy asi nikomu nepodlomí kolena. Závěr je dopředu čitelný, ne úplně doladěný. Herec v roli vědce byl snad nalezen v gay klubu, byl otřesný. Dobrý rytmus filmu ničemu nebrání, dokonce ani tomu si v dramatických okamžicích zavtipkovat na účet tvůrčího parťáka Jamese Wana, při troše pozornosti lze objevit jeho jméno na zvoncích domu, kam se hrdina ubírá. Béčkový nádech a určitá naivita, co prostě film má, může vadit, navíc se to celé moc komerčním sexappealem neholedbá. Festivalový ráz poměrně převyšuje nad klasickou kino podívanou. Nejsem tedy úplně přesvědčený o tom, že mé příští kroky do kina by zrovna vedly na tento film. Je tedy poněkud specifický ve svém žánrovém řazení a každý z něho neomdlí úžasem. 7/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Takhle dobrá a nekompromisní akční sci-fi tu nebyla snad od District 9! Lahodnej stylovej cyberpunk, hltal jsem to od začátku do konce. Nadčasová klasika z toho asi nebude, ale potenciál na malou kultovku Upgrade bezpochyby má... 85 % ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení, soustředěné scífko, kde není nic navíc, hezky přízemní díky nízkému budgetu, super soundtrack, přesný Logan Marshall-Green... atmosférou to občas připomíná staršího Cronenberga nebo staršího Verhoevena, takže srdíčko zaplesalo. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Black Mirror s vyšším rozpočtem a lepší technickou stránkou. Což je poklona. Temná sci-fi s brutálními akčními scénámi mám ráda, takže za mě spokojenost. Je obdivuhodný, co Whannel s omezenými možnostmi zvládl. Vytvořil funkční futuro svět, dodal dobré CGI i příběh, který místy i překvapí. Jen pro příště doporučuju najmout originál Toma Hardyho. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Austrálčania dokázali to, čo Američania (Hotel Artemis) a Slováci s Čechmi (Dôverný nepriateľ) nie. Nakrútiť svižnú sci-fi jednohubku z blízkej budúcnosti s kvalitne spracovaným ústredným nápadom. Expozícia je trochu rozpačitá, Greyovo gýčové auto a okrem panorámy mesta len letmo načrtnutý fikčný svet vo mne vyvolávali obavy, ale akonáhle sa ozval v Greyovej hlave cudzí hlas, vlak náhle zapadol na koľaje a vydal sa správnym smerom. Bitky nápadité a vtipné, až by človek chcel, aby bol na motívy filmu nakrútený seriál so stále novými variáciami eliminácie protivníkov. Záver v zmysle všetko je inak, nedávali ste pozor! v žánri už príliš neprekvapí, ale na rozdiel od spomínaných snímok v spojitosti s predcházajúcim dejom dáva zmysel. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Když úspěšně přetrpíte 1 000 x profláknutý úvod do děje s vraždou člena rodiny (nejčastěji manželky - i v tomto případě) a následnou pomstou z toho pramenící, tak si snímek můžete náramně užít. Věřím, že jej patřičně docení i negři a feministky, ba dokonce kombinace obojího, protože mimo jiné boří všechny zažité stereotypy a například obsadil do role detektiva ženu a ještě k tomu černou - velmi odvážný tah a autoři se nemohou divit, že někteří diváci poté mají problém s uvěřitelností děje. V momentu, kdy mrsknout hlavnímu hrdinovi do zad super čip, se snímek pozvolna stává naprosto luxusní jízdou, od které nelze odvrátit zrak. Jednak je snímek nesmírně zajímavý množstvím i typem technologických vychytávek a připravil si kolem děje kvalitně vystavěné technologické zázemí, které je pastvou pro oči. Jednak snímku neschází ani patřičný nadhled nad dějem a vhodné prokládání děje skvělým humorem. Pozastavit se musím i nad celkovým vyústěním děje, protože z toho jsem měl největší obavy. V tomhle případě musím smeknout. Bál jsem se, že hlavním padouchem bude ten divný blonďák a uvidíme další tuctovku, která shodí veškerý děj. Naštěstí si autoři připravili pro diváky mnohem důmyslnější zakončení a v závěru jsem skončil s otevřenou hubou. Opravdu mimořádný zážitek a jednoznačná ukázka, že i s evidentně menším rozpočtem se dá stejně zahrát velice dobré divadlo. Parafráze předchozí věty dává jistou naději a chuť do života těm méně šťastným mužům. Nebýt tradičně slabšího (leč nutného) úvodu do děje (do "příchodu" STEMa to nebylo ono), tak bych šel určitě na plnou palbu. Takto dávám horní hranici 4 kousků a nejvřeleji film všem doporučuji. Za mě zřejmě překvapení roku. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí vizionářství v plný polní aneb když vám nestojí za prdelí studio a vy si děláte co chcete, dokud z rozpočtu nevymlátíte úplně všechno! ()

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama