Reklama

Reklama

What Keeps You Alive

Trailer 2

Obsahy(1)

Na víkendovou chatu uprostřed hlubokých lesů přijíždí Jackie (Hannah Emily Anderson) se svojí manželkou Jules (Brittany Allen). Tam se setkává se svojí kamarádkou z dětství Sarah (Martha MacIsaac). V dětství prováděly jeden průšvih za druhým. Jenže to vypadá, že Jackie ukrývá daleko temnější tajemství, než jen změnu jména z Megan. Hrozí všem nebezpečí, které si neumí nikdo ani představit?! (Rodriguez)

(více)

Recenze (51)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tuctová, ničím nevyčnívající hra na psychopatickou kočku a překvapenou myš v lese u jezera. A blbá - nepravděpodobným chováním postav i prací s divákem, podceňováním jeho intelektu. U některých vážných scén se narvaný sál smál. [Sitges FF] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Na takú thrillerovú nízkorozpočtovku to celkom dobre fungovalo, sypalo, malo to dravosť, záver im našťastie moc neušiel do klišoidných scén a potešil postojom, uzavretím toho tríznenia. /55%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jedna je psychopatka a druhá, ta hnusná, má IQ na hranici mentální retardace. Aspoň že se to odehrává v lese, u jezera, na samotě...50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Lesbický párik si to namieri na výlet na chatu, do lesov, k jazierku. Akurát že jedna z nich je sériová vrahyňa, takže prvé výročie ich manželstva a všetky radovánky sa veľmi rýchlo skončia. Kvalitná kamera, fajnový soundtrack, solídne herecké výkony, samozrejme nechýbali vraždy a naháňačky po lese. Tento vlastne hororový žáner milujem. Len ten scenár tradične pokrivkával. Spočiatku to vyzeralo na klasický lesný survival, ale v druhej polovici som si už musel zakrývať oči nad tuposťou toho celého. Aspoň že rozuzlenie je celkom zaujímavé. Hodnotenie sa v mojich očiach behom filmu pohybovalo od 2 do 4, takže to uzavriem neškodným priemerom. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvě lesbičky jedou oslavit své roční výročí manželství na chatu uprostřed ničeho, ovšem jedné z nich začne brzy solidně hrabat, hříchy z minulosti pomalu vycházejí najevo a manželka je nyní v ohrožení života, jelikož její polovička dostává psychotic break a jde přes mrtvoly. Poměrně svižná survival thriller jednohubka, která sice ničím vyloženě nestrhne, ale zároveň vůbec neurazí. Líbila se mi hudba, občas šlape hezky napětí a finále je vcelku fajn, takže jako jednohubka strávitelná záležitost. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Človeče, ja vlastne neviem. Na jednej strane od istého bodu strašná blbosť, kedy sa jedna hovadina vŕši na druhú a veľmi rýchlo je z toho obrovská kopa nelogických bulšitov. Niektoré z nich by sa azda s prižmúrenými očami ešte ako-tak relatívne dali tolerovať (nič netušený život X rokov vedľa človeka, z ktorého sa vykľuje vraždiaci psychopat – s týmto námetom pracoval King v – neskôr sfilmovanej - poviedke Dobré manželstvo, ale oveľa lepšie). Iné fakt vie (baba spadne z útesu a je zjavne celá doslova dolámaná a polomŕtva, ale po chvíli sa v pohodičke otrepe a hodinu stvára megaakčné veci). Hlavná hrdinka mi od prvej chvíle pripadala nesympatická. Ale to mohlo byť dané nesympatickou herečkou. Možno ak by jedna hrala druhú a druhá prvú, bolo by to lepšie... Každopádne! Napriek tomu všetkému ma to vlastne celkom uchádzajúco bavilo, niektoré scény boli naozaj vydarené a všetkému šéfovala prekrásna americká divočina (lesy, jazerá, chaty...). Z Colina Minihana vyrastá solídny žánrový režisér. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady, ode dneška mám smrtelnou hrůzu ze zrzavých sexy lesbiček, co by se mnou chtěly strávit víkend na samotě u lesa a říkaly mi jak mě milují. A to všechno kvůli Hannah, která tu chladnokrevnou, lesbickou, sociopatickou, sebestřednou, sadistickou ultra svini zahrála neskutečně po pyči. První polovina filmu je buddží, z psycho manželky jde strach (starostlivé volání a hledání v lese a následná změna a hned zas zpátky do "role", píííčo já měla husinu jaká je to svině) a opravdu ty její prázdný pohledy ve mně budily děs. Regulérně na férovku přiznávám, že bych byla posraná strachy kdyby mě tohle nahánělo po lese. Jasných pět hvězd? VŮBEC NE !! Proč? Protože buddhožel postava té hodné manželky, kterou hraje Brittany je tak neskonale debilní a druhá polovina filmu jde tak strašlivě do píči až to paroduje samo sebe - Můžu jí zabít, neudělám to, teď může zabít ona mě, ale neudělá to, teď zas já jí, ale neudělám to, teď zas ona mě, ale neudělá to, a teď já jí ale....kurva to si dělaj prdel? Nejvíc vtipný na tom je, že psycho Hannah debilní Brittany zabít chce, ale prostě si zandala do palice, že jí shodí ze srázu a přes to vlak nejede a debilní Brittany Hannah zabít chce, ale nemá na to koule bo píču bo, jak bylo už několikrát psáno, je debilní. To nicméně nemění nic na tom, že ta první polovina je námrd a Hannah v roli Jackie je jedna z nejvíc psycho hrůzu budících zvrácených sviní, co jsem kdy viděla. Z toho jejího výrazu neusnu, mně je regulérně blbě... Ale stejně je šukézní...Jdu se houpat do rohu, mumlavě zpívat a brnkat si na kytaru Bloodlet Demon Inside (u té scény s kytarou vypadala taky kurva děsivě) . ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Fajn film, potešilo ma, že mi viac krát pripomenul môj obľúbený "Haute Tension", akurát s úplne inými zvratmi. Ináč je to veľmi pekne natočený, perfektne odohratý a po väčšinu stopáže dosť svižný, malý horor, ktorý by som hodnotil vyššie - nebyť toho finále. Tam mi to už celkom nesedelo; čo by som rád videl ostalo off-screen a namiesto toho sa následne začali objavovať veci, ktoré som tam vôbec nepotreboval. Ale to je len môj subjektívny názor, inému možno takéto odlišnosti práve sadnú. Tak či onak, solídne 3*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skutočne, solídne 3*, pomerne "živému" filmu, ktorý od prvotného zvratu, nijak mimoriadne nenudí. Akurát scenár je miestami akýsi "drbnutý". Každopádne, Colin Minihan natočil tri žánrovo absolútne odlišné, no zato "vydarené" snímky, a to sa v dnešnej dobe plnej stereotypu náramne cení .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Co tě změnilo v tohle monstrum?-Je to v povaze, ne ve výchově.- Psychologické drama manželského páru Jackie+Jules se změní postupně na survival, když Jules zjistí, že Jackie je psychopat - což je zde možná ještě slabé slovo. Jednu hvězdu za přírodu, dvě za příběh. Škoda, že divák nad chováním Jules jen kroutí hlavou, páč promeškává jednu příležitost za druhou, aby se zachránila. Jackie je správně šílená, a tak jí postupně musí člověk chtě nechtě fandit. Herecké výkony jsou velmi dobré. Útěky, pronásledování, podříznutí, ubodání, naporcování.... Čtvrtou hvězdu dávám za konec, jelikož tak by to asi mělo být. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! Thriller, který se snaží být jiný než ostatní a to se daří. Předně je tu zajimavý zvrat a poté další průběh. Co mě ale zase dráždilo bylo chování oběti, která si svou hloupostí smrt zaslouží, trubka... :D ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Dvě lesbičky a hrátky v přírodě .. né to není název porna, ale této hovadiny. Obě herečky, si už společně zahrály v Jigsaw. Brittany Allen, je jinak celkem pěkná baba, ale tady je hnusná jako prdel a už od začátku jsem jí přál smrt co nejrychleji. Za to Hannah Emily Anderson, to je jiný kafe a zahrála opět perfektně (doufám, že jí ještě v nějakém hororu uvidím). Jediným plusem, je snad ta příroda. To jak se zde chová právě jedna z postav, tak takhle dementně by se v životě nikdo, nikdy nezachoval a lezlo mi to na nervy čím dál tím víc. A o závěru ani nemluvím, už jen chybělo, aby znovu vstala a mě by definitivně mrdlo. Horor v žádném případě, gore scéna snad pouze jedna, spíše se jedná o lesbické psycho drámo. (38. hodnocení) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Koukatelné žánrové cvičení s nepředvídatelnými dějovými zvraty. What Keeps You Alive nabízí dost efektivních nervních chvilek a pomáhá také chemie mezi Andersonovou a Allenovou. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Lesbický thriller s dvoma pomätenými kravami, charakteristicky vybrané prostredie a nič originálne. Možno len tým, že tak stupídne by sa žiadne postavy v danej situácii nechovali. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe survival horror, ktorý stojí za zmienku. What Keeps You Alive je však zaujímavým kúskom iba zhruba do svojej polovice. Potom sa jeho tvorca Colin Minihan začne zahrávať s vecami, ktoré príbehu podľa mňa uškodili a počiatočný dobrý dojem je fuč. Hlavná hrdinka sa opakovane chová ako lobotomik, finálna bitka sa udeje úplne mimo záber a jedna dôležito pôsobiaca scéna sa nakoniec ukáže byť iba snom ústrednej postavy. Fakt "milujem" keď sa toto vo filme deje... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První půlhodina sestává z nudného plkání dvou leseb, jedné celkem hezké ale nepříliš charismatické, druhé nehezké chlapice. Nic nenasvědčuje tomu, že půjde o thriller. Ujišťuju se, jestli jsem si náhodou nepustil jiný film a nejedná-li se o nějakou dementní konverzační srágoru pro LBGT komunitu. Nepustil, nejedná, opravdu to je prý thriller. Ok, pokračuju tedy dál a vzápětí přijde nečekaný moment na skalní vyhlídce. Zbystřím, zadoufám, ale nadarmo, ve zbytku filmu už je jen jeden dobrý a zajímavý okamžik (zpomalená scéna před útokem nožem při Beethovenovi), jinak hromada scénáristické blbosti a absurdity nehodna hlubšího rozboru. Použít k takovéhle slabomyslnosti božskou hudbu Ludwiga vana je barbarská svatokrádež. P.S.: Tak ona 'nehezká chlapice' může v paruce vypadat i jako celkem sexy coura, docela překvapení https://www.csfd.cz/film/464996-krvave-pisky/komentare/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Minihan se zřejmě rozhodl, že postupně zpracuje všechny hororové podžánry a ani v tomto případě to není úplně marné. prostředí lesa a chajdy bylo podařené, některé prvky charakteristické pro lesní naháněčky také nebyly k zahození a záporačka byla dokonce výborná. Horší to bylo s její protihráčkou. Brittany Allen mě bavila svým hláškováním v It Stains the Sands Red, ale tady jsem jí měl chuť majznout hned od prvních záběrů. Nejde ani tak o mužatkovitou vizáž, jako spíš o to, že je její postava úplně blbá. Jasně, v béčkových hororech přežívají i větší idioti, ale tohle se klasickým béčkům trochu vymyká a o to víc ta blbost bije do očí. Trochu víc zapracovat na scénáři a mohlo to být u mě i v čevených číslech. Takhle je to jen lepší průměr. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nějaké velké naděje jsem do kanadského snímku „What Keeps You Alive“ nevkládal, ale dokázal mě už na začátku zaujmout prostředím, které je prostě krásné s hezky se na něj kouká. A do toho vlétne příběh dvou postav, o moc víc jich není potřeba na celý film, jejichž idylka se změní v nejhorší chvíle života. Z hororového hlediska je příjemné, že zlo nepřichází z vnějšku. ()

Reklama

Reklama