Reklama

Reklama

Kondor

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2020), 15 h 45 min (Minutáž: 44–52 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Max Irons, William Hurt, Brendan Fraser, Ellen Wong, Bob Balaban, Mira Sorvino, Leem Lubany, Christina Moses, Mouna Traoré, Steve Belford, Kate Vernon (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Špionážní seriál, inspirovaný světoznámým románem Jamese Gradyho "Šest dnů Kondora" a jeho klasickou filmovou adaptací Tři dny Kondora z roku 1975, sleduje analytika CIA Joeho Turnera (Max Irons), který jednoho dne narazí na geniální, ale smrtící plán. Joe měl o své práci v CIA vždy velké pochybnosti. Ale když je následkem toho, co objeví, vyvražděna celá jeho kancelář, musí se jakožto jediný přeživší vydat na útěk. Z jeho teoretických výhrad, které po celou dobu skrýval, se rázem stanou skutečná morální dilemata. Pod tíhou boje na život a na smrt bude Joe nucen přehodnotit, kým vlastně je a čeho je schopen, aby zjistil, kdo stojí za tímhle rozsáhlým spiknutím a zabránil jim v dosažení jejich vražedného cíle, který ohrožuje životy milionů lidí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (28)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Začátek seriálu velmi dobrý, závěr totálně zpackaný a skoro k smíchu. Naprosto nelogický děj, chování hlavních postav a světě div se, otevřený konec, dělají z téhle, ze začátku nadějné věci, na konci (pod) průměrnou taškařici, kterou zabije hlavně poslední díl a rozuzlení, které mi přišlo jako hodně nepovedený žert. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nová verze klasického špionážního thrilleru 3 dny Kondora, přináší aktuální pohled na daný příběh, ale chybí mu svižnější tempo, které by si daný typ seriálu zasloužil ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že začátek seriálu neskutečně navnadil. Pilot docela famozní, ten konec byl pak jen už takovou třešničkou na dortu. Hlavní hrdina nesmírně sympatický, divák mu fandil a přál mu, aby se z toho vysekal a pravda vyšla najevo. i ostatní herci zahráli velice dobře, takový Brendan Fraser mě příjemně překvapil. Jenže ten spád děje postupně slábne a na řadu přicházejí nudnější dialogové sekvence, které samotný příběh nikam neposouvají, jen rozpitvávají věci nedůležité pro zápletku. A to jednoznačně seriálu neprospívá, ba naopak. Když si představuji špionážní thriller, tak požaduji hodně akce, mrazivou atmosféru a nepřeberné množství zvratů, které nečekáte. Tady se objevilo od každého trochu, ale na nějaké výrazné zapamatování to nestačilo, a to je převeliká škoda. Na starý film s Redfordem v hlavní roli se to jednoduše nechytá, tam to všechno šlapalo jako švýcarské hodinky. Nový Condor bych přirovnal ke všedním hodinkám. Fungují, ale tu preciznost tu nenajdete. Konec docela uspěchaný. Za mě dávám 66 % ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Season 1: prvé dve epizódy nalákali. Od trojky však totálny zkrat do tragického komična, dopozerané zo znechutením. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Je to docela truchlivej pocit, kdyz jsou na nejakem serialu nejzabavnejsi citaty na zacatku kazdyho dilu, ale zrovna timhle jakoby autori vystihli sami sebe: "lepsi je diamant s kazem nez oblazek bez kazu." (Confucius) ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti skvele navnadili, ale zvyšok seriálu je ukecaná nuda a v tretej časti sa z hlavného hrdinu stane idiot. Dopozeral som len po šiestu časť. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uz som videl filmy s velmi podobnym dejom, a i s kondorom v nazve, s Redfordom, a tak mi potom mnohe zvraty prisli nie tak prekvapujuce. Konanie hlavneho kladasa mi niekolkokrat prislo az moc v rozpore s beznym ludskym rozumom a samotnym pudom sebazachovy. Naopak, herecky najdoveryhodnejsi mi prisiel William Hurt v roli velitela CIA bunky a ta sociopaticka 45kg vrahyna s peknymi ocami Leem Lubany. Hoci jej instruktori mohli viac zapracovat na tom, ako to dievca manipulovalo so zbranami. ;) Vacsine to ale unikne a nebude rusit. Viacmenej sa toho tvorcovia zhostili celkom uspokojivo a premietli Condora do "sucasnych pomerov". Az teda na obcasne dost hlupe konania postav a urcitu prvoplanovost a naivitu. Priemer. Niekoho rozladi, niekto bude "chrochtat" blahom. Na neskore sychrave vecery a relax mi to plne vyvhovovalo. ;) ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Už Tri dni kondora boli na môj vkus poznačené časom a pozerať ten film s odstupom niekoľkých desaťročí znamenalo zmieriť sa s istou naivitou, predovšetkým v konaní postáv. Som rada, že seriál nie je retro a tvorcovia sa pokúsili o update pre 21. storočie, ale istá miera naivity ostala. A s postupom série sa na ňu nabaľovalo stále viac klišé a nelogickostí, takže koniec už bol viac-menej na smiech, napätie sa vytratilo niekde v druhom dieli. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych od třetího dílu, jako většina tady, ale od poloviny se to sunulo z kopce dolů, a poslední dva (obzvlášť ten poslední), jsou doslova děsné! Původní záměr, zápletka, zpracování i herci jsou moc fajn a dost to připomíná ve stejném roce nasazeného Jacka Ryana. Ale co není vůbec fajn, je ten scénář a samotný (otevřený) konec celé té finální frašky! Opravdu, do cca osmého dílů je to lehký nadprůměr, ale ten konec se nedá zkousnout a to že si hlavní vražedkyně odešla středem, to jen podtrhlo! 1 série 71% (poslední dva díly by ale měly mít pod 50%) ()

Prcos 

všechny recenze uživatele

Kdyby ty tvůrci měli “koule” a dotáhli to tam kam chtěli bylo by to 5 ale taklhe ne je tam hrozně vidět ta vidina druhé řady a to je trochu smutný ()

subic 

všechny recenze uživatele

Seriálový update legendárního filmu Tři dny Kondora (1975) s Robertem Redfordem. I tady dojde k vybílení celého domu a 12 zaměstnanců. Zrovna ten, po kterém jdou, byl venku hulit, tak stačil utéct. Takže po něm jdou, ale kdo vlastně a proč? 1. série: Začne to dobře a tempíčko si drží první polovina dílů. Pak to trochu už ztratí dech a konec je tedy takový lehce překotný. Hlavně ale je tam moc postav a v nich jsem měl trochu hokej. Jak vidno, tak zveřejnit to ve Washington Post pořád jako výhružka funguje. Takže zatím 6,5/10. Tak co bude v té druhé? ()

Tempest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohu hodnotit první série. První - akčně špionážní, druhá "jen" špionážní. První série jela jak vlak z kopce, druhá z počátku až moc poklidná, ke konci přešla až dost brutální akce. Velmi dobré herecké výkony, nikomu ze zúčastněných nemohu nic vytknout. Skvělý špionážní seriál, který se nebojí likvidovat svoje postavy skutečně ve velké míře, moc postav nepřežilo první sérii, druhou snad ještě méně. Děj je docela uvěřitelný, za mě spokojenost. Moje celkové hodnocení prvních dvou sérií - 90%. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Skvelý akčný serial. Musím priznať, že po prvých dvoch epizódach som si dal väčšiu prestávku, no o to viac ma to chytilo v druhej fáze, keď som ho dopozeral. Stále sa tam niečo deje, napätie, akcia, dynamika deja a dramaricnost. Sympatické herecké obsadenie a pútavý dej. Trochu som šokovaný z toľkého množstva obetí, kde vlastne môže zomrieť ktokoľvek okrem hlavného hrdinu, no práve tá nepredvidatelnost dodáva tomuto seriálu pridanú hodnotu. Ak hľadáte dobrý, moderný akčný seriál a už ste do pozerali Jacka Ryana, rozhodne nebudete ľutovať s touto voľbou. ()

Reklama

Reklama