Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku inspirovaném stejnojmenným komiksem z edice Vertigo vydavatelství DC Entertainment ztvárňují Melissa McCarthyová (Ženy sobě), Tiffany Haddishová (Girls Trip) a Elisabeth Mossová (Příběh služebnice) trojici hospodyněk z newyorské čtvrti Hell's Kitchen, jejichž gangsterské manžele pošle FBI v roce 1978 do vězení. Tyto dámy, kterým nezbyde nic něž hromada nevyřízených účtů, se rozhodnou vzít záležitosti irské mafie do vlastních rukou. Navzdory očekáváním se velmi zkušeně popasují se vším, od ovládnutí černého trhu až po odstranění konkurence... a to doslova. Scenáristkou a režisérkou drsného gangsterského dramatu The Kitchen, jehož protagonistkami jsou výhradně ženy, je Andrea Berloffová, držitelka nominace na Oscara za původní scénář k filmu Straight Outta Compton. (HBO Europe)

(více)

Recenze (44)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Toľko premrhaného potenciálu až to zamrzí. Andrea Berloff svoj režijný debut príliš neustála a pokus o spletitú gangsterku, odohrávajúcu sa v priebehu viacerých rokov, vyzerá v jej podaní tak, že sa každú chvíľu skáče od témy k téme a neustále sa mení celkové vyznenie zápletky. Scenár si nenaložil na svoje bedrá práve málo, no hoci chce rozprávať o všetkom, v konečnom dôsledku nehovorí o ničom. Dobra zvolená ústredná trojica síce robí všetko preto, aby aspoň trochu oživila nie príliš plastické postavy, no ani ich spoľahlivé výkony, ku ktorým sa pridáva skvelý Domhnall Gleeson, či pôsobivá dobová atmosféra podporená výborným soundtrackom nestačí k tomu, aby sa Kráľovné zločinu zapísali výraznejšie do pamäte. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Táto svojská a drsná retro-krimi pôsobí aj dojmom, že bola nakrútená v sedemdesiatych rokoch, čo je rozhodne plus. Všetky tri herečky sú samozrejme super cool, ale to dokonca až tak, že im aj napriek svinstvám, akých sa dopúšťajú, istým spôsobom držíte palce. Lenže iba do istej miery. Neskôr si začnete klásť otázku, či je autorským zámerom v divákovi vyvolávať podobné rozporuplné pocity, alebo skrátka iba chybou, pretože sympatické postavy v tomto príbehu proste chýbajú. Keď tieto ženské odstrelia prvého "civila", ktorý nesúhlasí s ich podmienkami, je takpovediac zle a osobne som až do konca filmu už necítil k postavám žiadne sympatie a prial som im, nech sa všetky a všetci medzi sebou postrieľajú. 70% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Celkem mě to překvapilo. Kvůli Melisse jsem čekala naprosto něco jiného. Trochu víc holčičího a nudného. Ale dostalo se mi příjemné podívané. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Kitchen" si ma ako diváka teda vôbec nezískalo. Sorry dámy, ale toto je jednoducho mega nepodarok. Premýšľam nad tým, čo by som na filme nejako vyzdvihol. Reálne sa mi niečo nachádza len veľmi ťažko. Herecky to naša trojica zvláda dobre. Najviac som to asi veril Melisse McCarthy. Pôsobí zo všetkých troch žien asi najviac úprimne. Elisabeth Moss je okey, no jej vzťah s Domhnallom Gleesonom je miestami fakt divný. Hlavne keď im ešte v úvode vysvetľuje ako sa zbaviť tela a podobne. Ale na druhú stranu môžem povedať, že je to asi jediná postava, o ktorej niečo aj vieme. No čo sa týka Tiffany Haddish, tak jej tvrdosť mi miestami skutočne začínala poriadne liezť na nervy. Potom sú tu manželia, ktorí dokopy toho moc neukážu, takže poďme ďalej. Nemám pocit, že film vie akým smerom sa posúvať a ako tvoriť príbeh. Pretože to skáče zo scénok do scénky, robí zvraty, aby sme mohli potom prísť k ďalším zvratom a keď budú padať mŕtvoly, tak postupne si uvedomíte, že vám na nikom vo filme reálne nezáleží. Možno s výnimkou detí Kathy. No boli by ste asi radšej aby vyrastali v inej rodine, ktorá nemusí riešiť takéto situácie. Soundtrack je celkom okey, no miestami zase chce hudba manipulovať emóciami. A to nemám rád. A povedzme si úprimne ešte jednu vec. Možno na začiatku som dokázal pohnútky našich protagonistiek pochopiť. No skutočnosť je taká, že reálne ani dokopy nevidíme, aké sú drsné a čoho sú schopné. Drvivú väčšinu času len hovoria o tom, aké sú tvrdé, čo všetko dokázali a podobne. Výsledky sa ukážu až niekedy ku koncu a aj tak je to nuda. Neviem čo viac o tom vôbec povedať. Pre mňa je tento film jedno veľké fiasko. V danom žánri je podľa mňa oveľa viac lepších filmov, než je tento. Moje odporúčanie je sa mu vyhnúť. Hodnotenie: D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Melissa McCarthy je zárukou plnej obrazovky. Len keby aj toho humoru bolo toľko. Lenže nielen humor, ale aj nejaká kvalitnejšia akcia, poriadny dej, niečo, čo vás udrží v pozornosti, to všetko tu chýba. Film akoby určený pre výpredaj. Len za jedinú kvalitnú herečku Elisabeth Moss sa oplatí dať hviezdu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabší variace na výborné Vdovy Stevea Mcqueena. Bohužel zde není ani kvalitní scénář, působivá režie a už vůbec ne zajímavé postavy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

McCarthy a Haddish stvorily sve postavy, aby pusobily amatersky. Claire Mossove pusobi jako krvavy steoj na zabijeni. Vsechny postavy jsou jednodimenzionalni. V tomto thrileru nezazijete moc strachu a emoci, ale o to vic je zabavnejsi. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Feministické počiny mě moc neberou. Zvláště ne ty, ve kterých je zmíněný ismus otravnou alfou- omegou. Zde se feminismu a emancipace můžeme nabažit plnými doušky, nicméně přivřela jsem velkoryse kukadla, neřešila to a nechala se bavit. Nebylo to špatné, bohužel ve finále natolik idiotsky doslovné, že mě dobrý rozmar poněkud opustil. Lepší tři hvězdičky si ale snímek zaslouží. Jedná se o povedené retro, dámy si své role evidentně užily, špinavé ulice NY, atmosféra, hudba, mrtvých klasicky požehnaně (jako když si vyřizují účty gangy- čili s tím problém nemám), toto vše se povedlo. Postavy sice příliš sympatické nebyly, ale asi ani být neměly, však největším bonusem celého počinu byl výnikající D.Gleeson v roli zabijáka Gabriela. Scéna, kdy nad vanou názorně učí trojici žen, kterak nejlépe zlikvidovat tělo, byla senzační... Vlastně kdykoli se objevil na plátně, film měl rázem zajímavější šmrnc. Když už nic jiného, tak minimálně kvůli těmto partům stojí Hell's Kitchen za shlédnutí. Člověk si ihned vybaví legendárního Leona a začne se automaticky usmívat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Způsob, jakým trojice slaměných vdov začala fušovat gangsterům do řemesla, působil strašně nepřirozeně a nedůvěryhodně, což bylo dáno jak charakteristikou ústřední trojice, tak samotným maskulinním prostředím sedmdesátkového Hell's Kitchen. Ten zbytek už se na to jenom nabaloval. Bylo to o to horší, že hlavní postavy začínají postupně ztrácet na sympatiích. Nevím, nakolik to byl režisérčin záměr, ale ve finále jsem si přál, aby tam přijela Národní garda a vzala to z jedné vody na čisto. Mizerný dojem korunuje zvrat, který je tupý až to bolí. Ale nebylo všechno úplně špatné. Předně jsem byl zvědav na Melissu McCarthy, jejíž komedie bytostně nenávidím, jak se popere s vážnou rolí. A i když to evidentně není její oblíbená poloha, její projev se mi líbil. A co se opravdu povedlo byla retro atmosféra, kvůli které přivřu oči. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ženská variácia na Kmotra? Proste girl power ovládla aj mafiánsky žáner. Našťastie to nie je až tak neznesiteľné ako to zvykne v týchto feministických filmoch byť. Film má pekne funkčnú sedemdesiatkovú atmosféru, miestami dosť drsné scény, kvalitne zahrané trio ústredných hrdiniek. Dokonca ani Melissa nie je na zabitie. Problém je s vyznením filmu. Tak amorálny film som už dlho nevidel. Na rozdiel od cool zábavných gangsteriek sa to berie príliš seriózne a to je v dosť veľkom rozpore aké čím ďalej tým väčšie svinstvá ústredné trio stvára. Nielen že som nemal chuť fandiť tým postavám, ale postupne som im prial len to najhoršie. No koniec je presne v štýle Kmotra. Lenže tentoraz to vo mne zanechalo rozpačité dojmy. Výsledkom je zvláštna gangsterka, ktorá na rozdiel od McQueenových Widows aspoň tak kurevsky nenudí. 6/10. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu průměrnému hodnocení tady jsem si myslela, že si dávám "průměrný" film na pondělní večer, jako pauzu od trošku náročnějších dokumentů na AFO 2021, se skvělou Melissa McCarthy a Tiffany Haddish. No ale dostalo se mi naprosto nečekané a báječné jednohubky. Ženská emancipace od dětí a manžela, afroameričanka dostávající se k moci v Irské čtvrti, týraná maželka, co se naučí zabíjet a zbavit těla rozřezáním. Genius. Bavila jsem se, neskutečně jsem se bavila a cokoliv se tam stalo, jsem vůbec nečekala (kdo mi řekne, že čekal úmrtí jedné jisté postavy - víte které, tak pak ho požádám, ať mi tu křišťálovou kouli, co si doma škudlí sám pro sebe, taky půjčí, že se jí zeptám, jestli budu někdy tak bohatá, abych si koupila slona). A kdo tvrdí, že to vše, co se tam událo, bylo průzračně čitelné jak čůrek někde v Jeseníkách, tak blbě kecá. Ze začátku jsem si říkala, Kmotr křížený s Good girls, no nakonec to je úplně jiný žánr, který mě bavil, překvapoval, šokoval, udivoval. Top 5* a Melisse, Tiffany a Elisabeth se klaním. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

slušná "gangsterka",která neurazí,ale ani vyloženě nenadchne.Z hereček pro mě nejzajímavější Elisabeth Moss,kterou mám čím dal raději.Zbytek spíš průměr,i když třeba Melissa McCarthy v jedné z mála nekomediálních roli taky nezklamala...60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ďalší feministický dríst a ešte k tomu aj režijne nezvládnutý. Neide o to, že kto koho najviac preštieval, ale ide o to, že príbeh nemal potenciál udržať pozornosť viac ako hodinu a zvyšok bolo už len trápenie. Andrea nie je dobrá ani ako scenáristka, nie to ešte režisérka. 2 z 5 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu nečekaně povedený film z mafiánského prostředí, kde ovšem drsné chlapy nahradily drsné ženy, a i když jsem tomuto prohození tedy vůbec nevěřil, tak nakonec musím říct, že se jedná ve výsledku o hodně svěží záležitost, která funguje prakticky ve všech ohledech. Samozřejmě, jelikož ústřední trio jsou zástupkyněmi něžného pohlaví, tak se tu nedočkáme emočních výbuchů, alá Joe Pesci, či nekompromisní jatek rozzuřeného Bobbyho De Nira, nicméně ony dámy zde velice umě a neméně funkčně využívají spíš své ženské přirozené vychcanosti, a zároveň faktu, že když si za něčím jde ženská, nemá chlap šanci, čímž ovšem nechci zmínit, že by se tu neumíralo, to spíš naopak, mrtvol tu přibývá sakra svižným tempem, každopádně podstatné pro diváka je ale to, že to celé působí vážně zábavně a neotřele, navíc vývoj mezi postavami, především tedy oné ženské trojky, je záživný, dramaticky a emočně zatraceně funkční, nepředvídatelný a v závěru si to nic nezadá ani s těmi nejvypjatějšími mafiánskými eposy. Zásadní pozitivní vliv na celý film má pak i velice výrazná atmosféra newyorských čtvrtí, opomenout nemohu ale ani působivé napětí, množství násilí a vulgarit, prostě to od začátku až do konce šlapalo a mě to zatraceně bavilo. Pekelná kuchyně mě zkrátka velmi překvapila svou výrazností, poutavým dějem, drsností, nekompromisností a skutečně alespoň za mě šlape na paty i těm nejslavnějším mafiánským filmům. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

pekne sa to rozbehlo to som necakal a negerka bola nakonec pekna svina spiny pekny ale kratky zivot racej menej a byt v klude v pohode ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Female-based gangsterovský film, ktorý scenárom dané potenciály (ženy si prevezmú „biznis“ od svojich mužov, ktorí sú v cele) nevyužíva. Trojici M. McCarthy, T. Haddish, E. Moss síce to na prvý pohľad ide, ale postupom času je vidieť, že tá požadovaná herecká harmónia tu nie je. Všetky scény a „postupné vymazanie jednotlivých osôb z obrazu“ sú klasické a A. Berloff sa ani nesnaží do toho vzniesť trošku viac nečakaných zvratov. Ako som naznačil na začiatku, jedná sa o premárnenú šancu. P.S.: Trošku iná M. McCarthy. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Reklama

Reklama