Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku inspirovaném stejnojmenným komiksem z edice Vertigo vydavatelství DC Entertainment ztvárňují Melissa McCarthyová (Ženy sobě), Tiffany Haddishová (Girls Trip) a Elisabeth Mossová (Příběh služebnice) trojici hospodyněk z newyorské čtvrti Hell's Kitchen, jejichž gangsterské manžele pošle FBI v roce 1978 do vězení. Tyto dámy, kterým nezbyde nic něž hromada nevyřízených účtů, se rozhodnou vzít záležitosti irské mafie do vlastních rukou. Navzdory očekáváním se velmi zkušeně popasují se vším, od ovládnutí černého trhu až po odstranění konkurence... a to doslova. Scenáristkou a režisérkou drsného gangsterského dramatu The Kitchen, jehož protagonistkami jsou výhradně ženy, je Andrea Berloffová, držitelka nominace na Oscara za původní scénář k filmu Straight Outta Compton. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (44)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Toľko premrhaného potenciálu až to zamrzí. Andrea Berloff svoj režijný debut príliš neustála a pokus o spletitú gangsterku, odohrávajúcu sa v priebehu viacerých rokov, vyzerá v jej podaní tak, že sa každú chvíľu skáče od témy k téme a neustále sa mení celkové vyznenie zápletky. Scenár si nenaložil na svoje bedrá práve málo, no hoci chce rozprávať o všetkom, v konečnom dôsledku nehovorí o ničom. Dobra zvolená ústredná trojica síce robí všetko preto, aby aspoň trochu oživila nie príliš plastické postavy, no ani ich spoľahlivé výkony, ku ktorým sa pridáva skvelý Domhnall Gleeson, či pôsobivá dobová atmosféra podporená výborným soundtrackom nestačí k tomu, aby sa Kráľovné zločinu zapísali výraznejšie do pamäte. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu průměrnému hodnocení tady jsem si myslela, že si dávám "průměrný" film na pondělní večer, jako pauzu od trošku náročnějších dokumentů na AFO 2021, se skvělou Melissa McCarthy a Tiffany Haddish. No ale dostalo se mi naprosto nečekané a báječné jednohubky. Ženská emancipace od dětí a manžela, afroameričanka dostávající se k moci v Irské čtvrti, týraná maželka, co se naučí zabíjet a zbavit těla rozřezáním. Genius. Bavila jsem se, neskutečně jsem se bavila a cokoliv se tam stalo, jsem vůbec nečekala (kdo mi řekne, že čekal úmrtí jedné jisté postavy - víte které, tak pak ho požádám, ať mi tu křišťálovou kouli, co si doma škudlí sám pro sebe, taky půjčí, že se jí zeptám, jestli budu někdy tak bohatá, abych si koupila slona). A kdo tvrdí, že to vše, co se tam událo, bylo průzračně čitelné jak čůrek někde v Jeseníkách, tak blbě kecá. Ze začátku jsem si říkala, Kmotr křížený s Good girls, no nakonec to je úplně jiný žánr, který mě bavil, překvapoval, šokoval, udivoval. Top 5* a Melisse, Tiffany a Elisabeth se klaním. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Melissa McCarthy je zárukou plnej obrazovky. Len keby aj toho humoru bolo toľko. Lenže nielen humor, ale aj nejaká kvalitnejšia akcia, poriadny dej, niečo, čo vás udrží v pozornosti, to všetko tu chýba. Film akoby určený pre výpredaj. Len za jedinú kvalitnú herečku Elisabeth Moss sa oplatí dať hviezdu. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa zameriava na tri povahovo a osudovo rozličné ženy, ktoré ale niečo spája. Z tohto tria pre mňa osobne mala význam iba Elisabeth Moss. Ešte Tiffany Haddish mala ako tak motív, ale ten bol spracovaný tak nijak, čiže ma to neuchvátilo. Melissa bola v tomto filme naviac. Úúúplne zbytočná. Snažilo sa to byť ženskou gangsterkou a pár momentov tam bolo fajn, ale inak to bol slabý odvar toho, čo sa dá z tohto žánru vytrieskať. 6,2/10. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Feministické počiny mě moc neberou. Zvláště ne ty, ve kterých je zmíněný ismus otravnou alfou- omegou. Zde se feminismu a emancipace můžeme nabažit plnými doušky, nicméně přivřela jsem velkoryse kukadla, neřešila to a nechala se bavit. Nebylo to špatné, bohužel ve finále natolik idiotsky doslovné, že mě dobrý rozmar poněkud opustil. Lepší tři hvězdičky si ale snímek zaslouží. Jedná se o povedené retro, dámy si své role evidentně užily, špinavé ulice NY, atmosféra, hudba, mrtvých klasicky požehnaně (jako když si vyřizují účty gangy- čili s tím problém nemám), toto vše se povedlo. Postavy sice příliš sympatické nebyly, ale asi ani být neměly, však největším bonusem celého počinu byl výnikající D.Gleeson v roli zabijáka Gabriela. Scéna, kdy nad vanou názorně učí trojici žen, kterak nejlépe zlikvidovat tělo, byla senzační... Vlastně kdykoli se objevil na plátně, film měl rázem zajímavější šmrnc. Když už nic jiného, tak minimálně kvůli těmto partům stojí Hell's Kitchen za shlédnutí. Člověk si ihned vybaví legendárního Leona a začne se automaticky usmívat. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo 7. května 2018, skončilo v září téhož roku a probíhalo v New Yorku. Rozpočet činil 38 milionů amerických dolarů a celosvětové tržby činily pouhých 16 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Natočeno dle limitované komiksové série „The Kitchen“ od vydavatelství DC/Vertigo Comics. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama