Reklama

Reklama

Lynyrd Skynyrd: If I Leave Here Tomorrow

  • USA If I Leave Here Tomorrow: A Film About Lynyrd Skynyrd
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Podrobná a skvěle zpracovaná kariéra jedné z nejvýraznějších kapel rockové historie... Příběh plný nezapomenutelného jižanského rocku, bláznivých příhod i velké tragédie nabízí dokument mapující vznik a historii jedné z největších amerických rockových kapel – Lynyrd Skynyrd. Cestu od prvních hudebních pokusů ve floridském Jacksonville přes tragické letecké neštěstí až po současnost popisují nejen dosud žijící členové kapely, ale také díky raritním archivním nahrávkám lídr kapely Ronnie Van Zant. Ten bohužel 20. října 1977 společně se dvěma dalšími členy kapely zahynul při havárii letadla nedaleko města McComb. Přestože nehoda na čas přerušila fungování kapely, i dnes lze hity jako „Sweet Home Alabama“ nebo „Freebird“ slyšet na koncertních podiích. Původního zpěváka nahradil jeho bratr Johnny Van Zant. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nabitá, poutavá a všeho všudy skvěle provedená mapka starý éry Skynyrd, včetně těžký tragédie v závěru. Plus (což vždycky cením) takový ten hudební dokument, co funguje nejen pro fandy a znalce, nýbrž má dobrou šanci zaujmout i "náhodně kolemjdoucí" diváky. Kdokoli se zajímá o dobovou scénu a obecně rock n roll, potažmo jižanský region USA a jeho kulturu, tak tady vůbec neváhat. (na rozdíl od) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný dokument, který mapuje vznik a činnost jedné z nejkontroverznějších rock'n'rollových kapel až do dnešních dní. Nejen jižanská mentalita, bláznivé příhody a velká tragédie, která skupinu poznamenala, jsou popsány stávajícími členy skupiny a doplněny o dobové fotografie a autentické rozhovory. Určitě povinnost pro fanoušky kapely a hudby jako takové, ale i zajímavý příběh o partě kluků, kterým v jednu chvíli ležel u nohou celý svět. 85% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba, ale členové kapely jak se stali slavní měli po mě nesympatické opilecké výstřelky. A ten jejich psychopatický člen Ronie, který zemřel při letecké nehodě. Ale tento portrét kapely je zajímavý jak pro fanoušky, tak pro nefanoušky. Je tu historie kapely, rozhovory a živé koncerty. Příběhem promlouvá hlavně hudba. Jednoduchými slovy se vyjadřuje mocná vášeň pro rock 'n' roll. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Hodně obyčejný dokument. Možná je to tím, že jsem prostě už mockrát viděl, jak je kapela "nejdivočejší ever". Můj challenge byl: místo dvou názvů písniček umět po skončení dokumentu alespoň 5. Vybavím si 4. ()

Reklama

Reklama