Reklama

Reklama

Góruden kamui - Season 1

(série)
Trailer 2
Japonsko, 2018, 4 h 36 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Satoru Noda (komiks)

Hrají:

Džódži Nakata, Takajuki Sugó, Kendžiró Cuda, Kentaró Itó, Jošimasa Hosoja, Hóčú Ócuka, Kendži Nomura, Haruka Širaiši, Čikahiro Kobajaši, Hirojuki Kinošita (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Je začátek 20. století a právě skončila Rusko-japonská válka. Přeživšímu válečnému veteránovi Saichi Sugimotovi, přezdívanému "Nesmrtelný Sugimoto", se dostane do rukou mapa k zlatému pokladu Ainuů na ostrově Hokkaidó. Svému padlému spolubojovníkovi z války slíbil, že se postará o jeho nyní ovdovělou manželku, a tak se vydává na zběsilou honbu za pokladem, protože zdaleka není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Nespočet banditů a zběhlých japonských vojáků je mu v patách, nemluvě o krutém a nevlídném severním počasí, se kterým musí zápasit. Když už se zdá, že přijde o život v souboji s divokým medvědem, zachrání ho domorodá Ainu dívka Asirpa, ve které Saichi najde nečekaného, zato cenného spojence. (Scalpelexis)

(více)

Recenze (5)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatujete si na Revenanta s Leonardem DiCapriem? Já si na něj při sledování tohohle anime párkrát vzpomněl. Už jen třeba proto, že Golden Kamuy stejně jako Revenant přináší nezapomenutelnou scénu s medvědem! Ale pozor, zatímco medvěd v Revenantovi je tím nejlepším počítačovým medvědem, jakého jsem kdy viděl a je těžké poznat, že není živý, tak medvěd v Golden Kamuyi je tím nejodpornějším animovaným stvořením, které spatřilo světlo světa a celkově je sledovat jakýkoli souboj, v kterém je medvěd, čirým utrpením, při kterém se budete tvářit asi tak, jako by vám dal někdo do jídla to, co Ainu označují slovem "osoma" a nebo se jen zoufale smát, protože tohle se nedá brát moc vážně... Medvěd se nepovedl a ani třeba vlk se v některých scénách zrovna nevydařil, zkrátka po stránce animace by tam bylo rozhodně co zlepšovat. Naštěstí je tohle ale asi jediná věc, která se nepovedla, protože Golden Kamuy má jinak opravdu hodně co nabídnout! Je to dobrodružný příběh z nádherného prostředí drsné japonské divočiny, která má opravdu své kouzlo a Golden Kamuy ho umí prodat. Člověk se dozví něco o zvířatech, nebo i něco o zvycích zdejších domorodců, lovců i obyčejných lidí a vše působí na jednu stranu tak trochu drsně, ale zároveň i velmi zajímavě a lákavě. Golden Kamuy je také napínavý hon za pokladem, který má atmosféru a to především díky hodně silným a výrazným charakterům. Opravdu, člověk si velice rychle zapamatuje, kdo je kdo, každý charakter je svým způsobem originální a má své kouzlo, ovšem ústřední dvojice a jejich vzájemná chemie okořeněná vtipnou interakcí rozhodně vede. I samotný hon za tetováními, která k pokladu vedou, je občas slušně dramatický, přináší různá překvapení i zábavné situace. Zkrátka člověk se při sledování rozhodně nenudí, je to drsné, je to napínavé, je to vtipné, je to i milé a hlavně je to zajímavé + se mi hodně líbil opening. 7,8/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuto 4 epizody, first impressions] Jeden z dozajista lepších začátků této sezóny. Story je poměrně neotřelá a nepamatuji si, kdy jsem naposledy viděl anime treasure hunt. Co zaujme je intenzita. Golden Kamuy si totiž neláme hlavu se syrovým podáním námětu: Krev, stáhnutí z kůže, vypíchnout oči? Beze všeho! Obě postavy hrají prim. Zatímco Sugimoto se nebojí si pořádně zašpinit ruce, utrousí suchou hlášku a má pro strach uděláno, Asirpa je zásadovější a uzemněnější faktor z těchto dvou. Jediná věc, která silně kazí dojem, je nejspíš nejošklivější medvěd v dějinách anime. Skoro si až pokládám otázku, jestli to byl medvěd nebo rozpohybovaná kupa trusu. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"CGI medvědy" jsem nejprve přešla s tím, že stejně půjde o nějakou blbost, ale za krátkou dobu po svém vydaní si dokázali získat docela kultovní status (a to nejen díky animaci) a z náhodných screenshotů vypadají i celkem vtipně, takže jsem se nakonec rozhodla se k nim vrátit a dát jim přece jen šanci. Co mě upřímně překvapilo nejvíc je dost velký podíl brutality, a to už hned v prvních minutách. Jinak příběh s lovem za zlatem působí tak trochu jako One Piece, kdyby One Piece nebyl o pirátech, ale dospělejší, syrový survival. Postavy jsou přímo skvělé (jak klaďasové, tak záporaci, a teď upřímně nevím, jestli mám radši Ogatu nebo Tsurumiho), člověk se při sledování dozví spoustu nových věcí (třeba vůbec už jen, že existují Ainuové), napětí funguje na jedničku a odlehčené momenty jsou přímo k popukání. Opravdu jsem nečekala, že se mi to bude tolik líbit a hned se vrhám na druhou řadu. 8/10 EDIT: Po rozečtení mangy bych měla asi hodnocení snížit, protože anime vynechává opravdu dost podstatných věcí a taky akční scény jsou mnohem chaotičtější a nepřehlednější, ale co už. Bez anime bych se k ní totiž nejspíš ani nedostala. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR POZOR ja tu budem naozaj iný ako všetci ostatní a musím povedať, že prvá séria ma bavila viac ako druhá! OVEĽA VIAC! Také kvalitné postavy ako Asirpa a Sugimoto, také kvalitné, ktoré by im mohlo závidieť kde ktoré iné anime. Preto pre mňa fungovala prvá séria, lebo tieto dve postavy spolu chodili loviť a každý večer jedli niečo zaujímavé a interagovali spolu. Premisa toho, že Sugimoto potrebuje peniaze na niečo, čo by zarobil aj tak a Asirpu vlastne peniaze nezaujímajú ich vťahuje do deja a súbojov, ktoré sú nesprávne vysvetlené. Postavy proste v prvej sérii nemajú dôvod bojovať a získať tie peniaze. Verím tomu, že Sugimoto by pár "denárov" zarobil aj s Asirpou, keby chce. Spoznávanie týchto hlavných hrdinov a ich vykreslenie bolo naozaj super. Áno v druhej sérii tie dôvody sú iné, ale to divák tu ešte nevie a tak vtiahnutie dvoch hlavných postáv do toho celého "cirkusu" je nesprávne a hodne slabé na to, aký kvalitný dej, postavy a príbeh má Golden Kamuy. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době zase anime s vážnější tématikou, které se jakž takž drží reality a nebojí se zašpinit příběh krví a brutálními činy. Od tohohle neočekávajte žádnou akční pohádku, ale řádné akční dobrodružné drama. Hlavní hrdina po skončení rusko-japonských válek se dozví o hromadě zlata schovaného na určitém místě, které je možné najít po sestavení všech kousků mapy. Jenže problém je v tom, že ony kousky se nacházejí na celkem neobvyklém místě a on není jediný, kdo dané zlato hledá, a rozhodně ne nejvíce nebezpečnou osobou, i když je přeživší z války. Při svém hledání narazí na místní domorodkyni, s kterou si vytvoří celkem silné pouto, kdy každý z nich získává při svém společném cestování od toho druhého něco nového, co jim změní náhled na život. Mnohdy je tu i několik vtipných scének, u kterých se člověk pobaví, protože sem celkem zapadají. I když tu jsou sice různé skupiny, které zlato hledají, tak každý jedinec má své vlastní motivace a ne nutně musí všichni být nepřátelé. Po dramatické stránce to bývá v nětkerých místech opravdu zajímavé a po akční stránce si toho tady člověk taky dost užije, protože se z větší části drží celkem realističnosti. Když už zmiňuju onu větší část, tak bohužel tohle anime trochu trpí na pár abnormálních prvků, které kazí onu realitu. Po animační stránce je tu několik nedotažených věcí do konce, ale zase to tvoří svůj vlastní styl, takže to není úplně na škodu vzhledem k zasazení, ale stejnak si člověk říká, zda by to nešlo trochu lépe. Po hudební stránce celkem slušné. ()

Reklama

Reklama