Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Kai celé dětství hraje na staré piano, které někdo vyhodil v lese. Shuheiův otec je slavný pianista. Jejich životy i hudbu změní náhodné setkání. (Netflix)

Recenze (4)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bohužel postavy nejsou moc zajímavé, neustále se to točí v kruzích, kdy někdo někoho povzbudí, usměje se, chce být jako Kai, protože to je génius, který klavírní svět neviděl a jede se se zase od začátku. Hlavní postava je plochá, bez vývoje, to samé vlastně můžeme říct o seriálu – jediné, co se mění, jsou kulisy. Další mínus je animace, tak opravdu stála za prd, hlavně v té chvíli, kdy se začalo hrát na klavír a najednou to mělo horší animaci jak The Sims 2. Během sledování jsem ztratila zájem o celý seriál a dalo dost práce dokoukat ten poslední díl. Hodně slabé 2*. A to jen proto, že mám klasiku ráda. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuto 5 epizod 1. série, drop] Tak jsem se zmýlil i zde. Věřil jsem, že anime založené a podložené tóny kasické hudby mi nemůže zkazit žážitek..což stále platí, ale bohužel v ostatních pasážích toto dílo silně pokulhává. První 4 díly jsou zkondenzovaný původní film a nepřináší vůbec nic nového, jen jeho převyprávění v poměrně horším provedení jak kvalitativně, tak v horším tempu. Je znát, že na stavbu příběhu nebylo tolik dáno a ten méně talentovaný zbytek z Gainaxu chtěl navázat svými novými díly; bez kontextu by to nejspíše vypadalo divně. Dobře, to, že se v pianovém anime přehrává Chopin pořád dokola i pochopím. Mnohem hůř to v mých očích odneslo grafické zpracování. Vrátily se mi nelichotivé sny z Welcome to the Ballroom, aneb anime o tanci kde se netančí. Zde se hraje na piano ale zároveň nehraje, protože jsme ve většině případů svědkové pouze zarputilých obličejů. V těch výjimečnějších chvílich, kdy tvůrci mají odvahu nám i ukázat práci rukou na klavesách, nastupuje nevoli podněcující počítačová animace, která mění klavíristu v ještě ohyzdnější stvoření co zelený otrava z Alzy. Do prkýnka dubového, to nikoho neuhodilo, když si to prohlíželi, že je to ošklivější jak shnilá zombie? Bohužel, i onen obyčejný kreslený háv je prosťoučký a laciný. Nicméně, i kdybych toto přešel, tak jak dějově, tak charaktery Piano no Mori nikterak nevyčnívá. Vše se točí kolem Kaie a Kaie samotného. Všichni chtějí být jako on, hrát jako on a v tomto smylsu je to unavující, jak je toto dítě glorifikováno či naopak, jak rozhodčí například bojují proti projevené genialitě. Je zde potenciál, neříkám, že ne, ale mě došla trpělivost a hlavní postavu nemůžu kvůli jejímu mizerně zpracovanému vývoji a vysoké míře otrávení vystát. Je očividné, že zde chybí rozpočet a proto je tento seriál takový, jaký je. Chce to vysokou míru tolerance a tu jsem tentokrát neměl. 2* ()

Rachi 

všechny recenze uživatele

To nebyla dobře ivestovaná hodina života :( , až se divím, že jsem vydržela 3 ep. Kýč bez jakékoliv kvality . ()

Reklama

Reklama