Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Z irského venkova do nejvyšších amerických kruhů... V Irsku unikli hladomoru a smrti, nový život zahájili v Bostonu ve státě Massachusetts. Jejich vzájemné vztahy ovlivnily Spojené státy i celý svět. Triumfy a slávu provázely skandály a tragédie. Generace za generací potvrzují, že Kennedyovi nejsou obyčejná rodina, ale velká americká dynastie. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vždy keď vidím nejaký dokument o tejto “prekliatej rodine”, vždy ma jazyk ťahá na chodníčky, ktoré pravdepodobne zo mňa robia človeka, ktorý napriek snahe o racionálny pohľad na život, stráca zdravý úsudok. Ja teda poviem len jednu vec. Keď sa to stane raz (J.F.K.), je to “náhoda”. Keď sa to stane druhý krát (R.K.), ide o “zhodu okolností”. Keď sa to ale stane tretí krát, i keď mimo rodinu Kennedy-ových, no na vlne rovnakých myšlienok a cieľov (M.L.K.), tak sa len ťažko verí, že bolo všetko po kostolnom poriadku. Dokument je za mňa parádny. Je to výborná sonda do nesmierne ambicióznej rodiny, ktorá sa snažila na politickej úrovni najvyššieho levelu, zmeniť vývoj dejín cez zdravý rozum. Najmä J.F.K., je pre mňa osobne človekom na správnom mieste. Postavil sa za ľudí inej farby pleti bez zbytočného pátosu, zabránil tretej svetovej vojne, utriasol konflikty takým diplomatickým spôsobom, ktorý mu mnohí politici môžu iba ticho závidieť. Čo sa týka toho tretieho, Teda, tak jeho kandidatúru, po spôsobe života aký viedol, aférach akých sa dopustil, no najmä pri akom čine s následkom smrti sa ocitol, je pre mňa čistý žart na úkor zdravého rozumu. Viem si ale predstaviť, že v dobe dnešnej, by na Slovensku voľby vyhral. My totiž radi čierne ovce, poprípade psychicky labilných, ktorým smelo zverujeme majetok celého národa. ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově je dokumentární série velmi zajímavá, zaměřuje se zejména na osudy bratrů Jacka, Bobbyho a Teda. Více viz mé komentáře či spíše popisy obsahu jednotlivých dílů. Za to, že se dokument více nevěnuje kariéře hlavy rodiny Josepha, však ubírám jednu hvězdu. Naopak oceňuji, že se podrobně nevěnoval okolnostem smrti Jacka ani Bobbyho, to by jistě bylo na samostatná díla. ()

Reklama

Tominecek 

všechny recenze uživatele

JFK 20.1.1960: “And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country. My fellow citizens of the world: ask not what America will do for you, but what together we can do for the freedom of man.” JFK's inaugural speach ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dokumentárního je série American Dynasties: The Kennedys výborná. Vidíme množství archivních záběrů filmových, fotografických, vzpomínek pamětníků, historiků, životopisců, ale i příbuzných. Seriál jde pěkně chronologicky za sebou. Pravdou je, že poslední díl je trochu zrychlený, kdy se už jen zmíní současní žijící Kennedyovi, přesto se mi dokument líbil. Dále bych vytknul, že se dokument prakticky vůbec nevěnoval tomu, kdo a proč zabil Roberta F. Kennedyho. Dá se tak jen dodat, že je skoro reálné, že je rodina prokletá. Tolik katastrof a nepřirozených úmrtí, dvě střelné zabití, to je naprosto neuvěřitelné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série je přehledně zpracována. V prvním díle je jen zmínka o tom, že ambiciózní otec Kennedyů rozuměl burze. Burza tehdy byla zpřístupněna i dělníkům a Kennedy starší s ostatními kumpány skupovali bezvýznamné akcie ve velkém množství a když tím jejich cena stoupla, rychle je prodali. Jeho bohatství tedy stojí na ožebračování chudáků. Další díl ukazuje, jak americký volební systém stojí na penězích. Kennedy starší synovi zaplatil úspěšnou nákladnou mediální kampaň založenou na jeho hrdinském skutku ve druhé světové válce. Přitom armáda původně za toto "hrdinství" Johna Fidgeralda soudila, ale tatínek soudce uplatil. Šlo o tom, že John vedl hlídku 13 mužů na člunu na moři, ale byl v nesprávný čas na nesprávném místě a japonská vojenská loď jejich člun doslova rozpůlila a museli doplavat na ostrov ovládaný Japonci. ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama