Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou je bývalý policista John Hatcher, specialista na boj s překupníky narkotik, znechucený životem i svou prací, plnou brutality a smrti. Od jeho úmyslu skončit s marným zápasem proti zlu, jej neodvrátí ani jeho šéf, ani pokusy překupníků vnutit mladým dívkám drogy, jichž je svědkem. Záhy se však zaplete do války gangů mezi jamajskými a kolumbijskými překupníky a on i jeho rodina se stávají terčem útoků jamajských gangsterů. John se musí rozhodnout a jeho rozhodnutím je boj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (282)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vrchol Seagalovy kariéry je Under Siege. Vše okolo má hodnoty co by se za, pravda, nějakou dobu nestříhané, nehty vešlo. Ale v rámci kariéry je to jeden z těch lepších kousků... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo tohle jsou starý dobrý časy. Seagal se tady s ničím nesere a filmem se line vůně střelnýho prachu a do vzduchu lítá jedná hlava za druhou. Jen občas jsem se tošku bál aby to Seagal nepřehnal s mačetou a neušmiknul si pindíka, hurón jeden bláznivej. Doporučuju sledovat těsně po tom, co vám v práci zrušej prémie nebo vyrazej od zkoušek. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zcrackovaní rastamanští Jamajci kšeftují s drogami, kreslí na zdi divné obrázky, dělají nějaké divné woodoo rituály a jdou po krku Stevenu Seagalovi. Klasický feeling stylového akčního béčka počátku 90. let je cítit na každém kroku. Přitupělá zápletka namotaná z toho stále stejného kolovrátku s neuvěřitelným chtíčem „nacpat tam něco víc“ (v tomto případě se jedná o tajemné woodoo rituály) však není ani k smíchu. Nudný sled veskrze klišovitých epizod jenž mají dávat jednotný děj, pozbývá lepšího režijního drajvu a z nesnesitelné nudy snímek nedokáže vytáhnout ani charismatický Seagal, jemuž sice aikido jde skvěle, ale zde naprosto nepochopitelně uvolnilo místo bezduchému střílení. Navíc násilně naroubovaná automobilová honička je v případě tohoto filmu vrcholem nevkusu stejně tak jako řádně trapný závěr na Jamajce a odbyté finále. Jestli náhodou při natáčení někoho nenapadlo zapálit si ten crack doopravdy? ()

woody 

všechny recenze uživatele

"Doufám, že nebyli trojčata." Na Seagalovky jsem nikdy nebyl.Ale pokud najdu v každé tolik mrtvol, zpřelámaných rukou a vypíchnutých očí asi bych to měl napravit... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Stevena Seagala. Steven ještě v dobách, když v akčním filmu předváděl akci a kdy nebyl vysmívaným „mužem s cejchou“ a byl schopen rychlejších pohybů. Bojových scén je tentokrát dost, skvělá choreografie je samozřejmostí. Celkově má film spád a nepřátelští Jamajčani jsou roztomilí: „Já tebe znát, ty být jen prázdná skořápka uvnitř.“ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Seagalovek vůbec (a to je co říct protože do Seagala sem magor) skvělé lámání kostí prošlapování kolen a strašidelná voodoo atmosféra. Plus cameo Dannyho Treja (hned ze začátku to komicky koupí) a reggae superhvězdy Jimmyho Cliffa. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Z týhle Seagalovky si pamatuju dokonce i jednu výbornou hlášku, když kolegům předvádá nějakej samopal se super tlumičem: "tak co? Nic jste neslyšeli, že? No dobrá, dobrá, slyšeli jste jak klaplo pérko." ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. I Wanna Do Something Feaky To You - Kenyatta [4:39] ,2. I Joke But I Don't Play - Tone-Loc [4:29] ,3. Roots and Culture - Shabba Ranks [4:01] ,4. Put the Funk Back In It - The Brand New Heavies [3:22] ,5. Welcome to My Groove - Mellow Man Ace [4:53] ,6. Quiet Passion - N'Dea Davenport [4:41] ,7. Domino - Masters of Reality [3:49] ,8. The Shadow of Death - Def Jef/Papa Juggy [4:29] ,9. Ya Gets None - Body & Soul [5:09] ,10. Rats Chase Cats - Attic Black [3:48] ,11. Pick Up the Pace - Young MC [3:45] ,12. Weapons Montage - James Newton Howard [2:08] ,13. John Crow - Jimmy Cliff [3:47] ,14. Steppin' Razor - Peter Tosh [5:48] ,15. No Justice - Jimmy Cliff [4:01] ,16. Rebel in Me - Jimmy Cliff [4:06], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Mám zřetelně v paměti, že po prvním zhlédnutí, zhruba v sedmi osmi letech, jsem tenhle film chtěl vidět pořád. Další projekce po několikaleté pauze už ale dopadla strašně. Kdybych měl hodnotit jen podle posledního zhlédnutí, skončil bych u odpadu, díky nostalgii nakonec jen takhle. Víc si tenhle nudný a podivně akční film už dávno nezaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dúfam, že neboli trojičky." Jedna z mojich najobľúbenejších seagaloviek. V tom čase mal Steven za sebou len úspešný debut Nico a okrem Muža so znakom smrti (ktorého zároveň produkoval) v rovnakom roku hral aj v (podstatne slabšom) Ťažko ho zabiť. Muž so znakom smrti sa vydaril, je skvelý, miestami ide až na 70%. Výborná, dusná woodoo atmosféra, mystický scenár, k tomu urastený Seagal v najlepšej forme a drsná akcia. Dwight H. Little neskôr exceloval dvojkami ZACHRÁŇTE WILLYHO a ANAKONDA, ale toto rande so Seagalom mu vyšlo predsa len o dosť lepšie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem byl se svým tatíkem po jeho natočení v kině a Seagal se v té době stal mým jasným favoritem všech akčních herců a filmů. Úžasně navnaděn "vhskousky" "Nico" a "Hard to Kill" jsem chrochtal blahem při pohledu na akčňák, který neustále graduje, když už jakoby ztrácí dech, začne se odvíjet další a další akční pasáž. Seagal je naprosto nekompromisní Ve chvíli, kdy jednomu z dreďatejch mafoušů v obchodňáku před očima zabije bráchu tak, že mu rozláme ruce, povodí si ho po všech možných výlohách a pak mu přímo před očima bráchy vezme kudlu a zapíchne mu ji do srdce ... Ano!! To byl Seagal ve své nejlepší formě. Grandiozní finále v Kolumbii, kdy Seagal zlikviduje veškerou ochranku nejdřív střelnými zbraněmi, potom aikidem a později vším co mu příjde pod ruku včetně drátu skrz krk jednoho z protivníků a dvoum obrovským gorilám kladivem přímo na čelo jako řezník při porážce dobytka!! Ano to je Seagal ve své nejlepší formě!! Absolutně špičkový akční film, který je pro mne dodnes jedním z osobních kultů akčních nářezů konce 80. let ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Já vidět dobrý Seagal. On být hubený, hbitý a vtipný. Probodávat hrudníky, lámat ruce a kolena, vydloubávat oči, sekat hlavy. Nepřinést do žánru nic nového, dobře ale zabavit. Já rád podívat znovu. Škoda, že nebýt trojčata, být ještě mrtvol víc... (Rastafárový Screwface mě svým slovosledem holt nakazil...) Aikidó technika, které mě zaujala: scéna v muzeu je přehlídkou skvělých technik, zapamatování si hodné je zejména nastoupení do hodu sekem (šihonage) a následné vražení nože do hrudníku takovou vervou, že by to snad prorazilo i pancíř...58 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Suprové béčko, které je akční od začátku do konce. Steve ve své nejlepší formě, jamajčani jsou správně šílení, jediné co mi zde schází, jsou vtipné hlášky. Skvělý film na odreagování. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty být pes, co běžet po kosti a ty nemít zub." Porcování jamajských dealerů copatým detektivem Hatcherem patřilo vždy k mým nejoblíbenějším béčkovým zábavám. Kosti přitom praskají, dredaři mají letecké dny, Hatcher suše hláškuje a krutá pomsta Já a Já je rychlýma rukama hbitě naporcována na neškodnou zábavu. Tady je prostě jasné, kdo je dobrý, kdo je zlý a kdo je rozpůlený bubák, takže si během sledování mohu v klidu vybrat techniku, kterou se pokusím prudícího souseda složit do popelnice. Ale je mu skoro devadesát, takže má zkušenosti a já tedy musím být strojově přesný. Radši se na Hatcherovo řádění před akcí ještě párkrát mrknu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jedním z těch úplně nejlepších filmů, co se dají u Stevena Seagala najít. Tady ještě nemá těžkou nadváhu, takže nevypadá jako vypasený prase, který už jen čeká na zabijačku a je i celkem rychlej a jeho chvaty vypadaj jako že fakt něco umí, ba co víc, to lámání jamajčanů na všechny způsoby je prostě parádní. Dokonce i příběh je docela dobrej, teda až na návštěvu kostela a tam litování svých hříchů, to si mohl klidně odpustit, ale dál už je jen a jen akce s pěkně vostrým zdrogovaným dvojitým jamajským záporákem a to je to nejlepší, co se mohlo tomuhle filmu stát ()

choze 

všechny recenze uživatele

V roce 1990 frčely v akčním filmu jamajské drogové gangy vyznačující se zlověstnou kombinací krutosti a woodoo folklórem. Našly si cestu do druhého Predátora a ve svém třetím filmu se s nimi musel mazat i Seagal, který měl čerstvě za sebou solidní komerční hit Těžko ho zabít, který při zanedbatelném rozpočtu 11,5 mega vydělal skoro 60 mega. Muž s cejchem smrti v lecčems připomene Seagalovu prvotinu Nico - hrdina provázaný s vládní agenturou (CIA bylo nahrazeno DEA), úvod v cizí zemi (po Vietnamu Mexiko, kde Seagal prožene mladého Danny Treja) a po přesunu zpět do Států hrdinu dožene minulost a on musí ze svého města vypráskat záporáky ohrožující jeho rodinu. Pár bitek, ve kterých Seagal předvede své aikido (rejža Little přiznal, že je jich ve filmu tak little, protože mu prý přišlo, že vypadají stejně a rychle se okoukají), nějaké to střílení, nějaká ta autohonička... A nezajímavý souboj na katany v závěrečné třetině, jež se odehrává na Jamajce. Tyhle rané seagalovky (s čestnou výjimkou Těžko ho zabít) mě nebraly už tehdy a neberou mě ani teď. ()

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama