Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na toaletě v Bílém domě objeví uklízečka mrtvolu mladé ženy. Vyšetřováním je pověřen detektiv Harlan Regis, pomáhat mu má agentka Nina Chance. Společně odjedou do bytu zavražděné ženy. Tady zjistí, že agenti FBI je předešli a odnesli si všechno, co mělo pro vyšetřování nějaký význam. Regisovi se přesto podaří objevit stopu. Najde lístek k vyzvednutí fotografií, na kterých mimo jiné objeví jednoho muže z ochranky prezidentova syna Kylea. Dřív než se stačí pátrání rozjet, šéf ochranky Spikings mu oznámí, že dopadli vraha. Podle jejich tvrzení je jím uklízeč, který se ženě bezvýsledně dvořil a na kritickou dobu nemá alibi. Regis vzápětí zjistí, že je sledován, a podle informací od Niny pochopí, že žena byla jednou z mnoha milenek prezidentova syna. Vyšetřování se pokusí překazit tajná služba, která chce oba detektivy zadržet. Všechny stopy naznačují, že vrahem je buď Kyle, nebo dokonce sám prezident. Regis s pomocí Niny zjistí, že důkazy byly podstrčeny. (TV Nova)

(více)

Recenze (88)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $25,804,707Tržby Celosvetovo $41,104,707║ Priemerný thriller, kde je základný koncept o sprisahaní na najvyšších miestach určite pútavý len je škoda že je to kvôli poslabšiemu režisérovi v takom mierne nesúrodom až dá sa povedať v jednoduchosti odbitom prevedení, kde nám dokáže ponúkať prevažne už niekoľko krát prevarené scény, takže dej stráca na akejkoľvek originalite a časom to príde ako ošumelí stereotyp, kde nepomôže k lepšej úrovni filmu ani celkom solídne obsadenie hercov. V mikro súboji podobnosti tém v boji o biely dom, jasne vyhráva Strážca, kde to má miestami skutočné grády. /50%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes klesá a z jeho popularity už pomalu nezbávají ani ty poslední malý kousíčky. Většina jeho posledních filmů jsou televizní škváry naprsoto nudné stupidní, které asi točí, jen aby měl na nějaké to nové tričko nebo kalhoty(snad je známá jeho posedlost čistým oblečením...). Bohužel Vražda v Bílém domě není zrovna ukázkový super kriminální film, ale jen průměrným detektivním příběhem, který nepřekvapí a jen na chvíli zaměstná. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, pri ktorom fatálne nechápem úplne nezmyselné nízke hodnotenia. Originálny scenár plný neočakávaných zvratov, dej pútavý a celkom napínavý, príjemní herci, netradične slizký Alda, samozrejme, že réžia a kvalita monológov sú na nižšej úrovni, ale jednoducho je to aj tak pre mňa silný nadpriemer. 80%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na takéto filmy je Wesleyho Snipesa tak trochu škoda. Inak Vražda v Bielom dome nie je vôbec zlý film, technicky je bez akýchkoľvek výhľad, jednoducho kvalitne natočená komerčná kriminálka druhej polovice deväťdesiatych rokov, kedy sa podobným filmom darilo, zápletka tiež nie je zlá a navyše ani dej vôbec nenudí a bol som zvedavý, ako to s tou vraždou skutočne bolo, pričom to nie je ani až tak predvídateľné a nájde sa dostatok zvratov. A plusom je aj obsadenie, keďže okrem Snipesa poteší aj Diane Lane, Alan Alda a dostatok ďalších zaujímavých vedľajších postáv. Len tomu jednoducho chýba akčnejšie prevedenie. A pritom priestor tu na to bol, postavy majú problémy s tajnou službou a jej zabijakmi, ale akčných scén je veľmi málo. Snipes tu má len dva, tri dosť krátke súboje, ktoré ani zďaleka nevyužívajú jeho potenciál a zvyšná akčná stránka je len taký žánrový štandard, takže nejaká tá nevýrazná neháňačka, prípadne krátka prestrelka. A zamrzí to o to viac, že režisérom bol Dwight H. Little, ktorý už dvakrát dokázal, že to s akčnými hrdinami vie, Steven Seagal sa mohol naplno predviesť v Mužovi so znakom smrti a Brandon Lee zase v Rýchlejšom ako blesk. Takže celkovo nemôžem hovoriť o výraznejšom sklamaní, Vražda v Bielom dome dopadla pravdepodobne tak, ako aj mali tvorcovia v pláne, len jednoducho podľa mňa podobný typ filmu na viac, než len ten lepší priemer ani mať nemôže, keďže zápletka zase nie je až tak prepracovaná, ako v tých kvalitných čistokrvných kriminálkach a akčná zložka, ktorá by to mohla povýšiť a navyše by som ju aj očakával, keďže bol k dispozícii kvalitný akčný herec a schopný akčný režisér tu zase nemá moc priestoru a vlastne ani kvalitu. 66% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes překvapivě upustil od svých typicky akčních (kopancových) rolí a jeho detektiv z oddělení vražd, kterému hrozí vystěhování byla více než svěží změna. Pokud pomineme některé zbytečně frajerské eskapády (úvodní scéna se šílencem, závěrečná s prezidentem), jedná se o solidně napsanou a zrežírovanou kriminálku, se solidně zamotaným scénářem, kde je tak akorát akce, která je mimochodem natočená výtečně. Zamrzí několik logických kiksů a scénáristických nedostatků, avšak v konečném měřítku toho není tolik. Další relativně rutinní a průměrný kriminální film, avšak na zabití dvou hodin to rozhodně není zase až tak zlá volba. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Neveľmi zaujímavý krimi príbeh o policajtovi, ktorému vo vyšetrovaní vraždy ženy všetci hádžu polená pod nohy. Neváha sa prebiť zabezpečenými systémami a bojovať s prevahou, za neustálej snahy vyšetriť zločin. Lineárny dej bez prekvapení. Film zapadne do prachu detektívok o vraždách na miestach, kde sa tvorí politika štátu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

V sídle toho nejmocnějšího někdo odkrouhnul mladou ženu. Wesley Snipes tomu hodlá přijít na kloub, ač to nebude mít úplně snadné. Byla totiž milenkou kohosi vysoce postaveného, navíc agenti tajné služby s ním bok po boku rozhodně vyšetřovat nehodlají. Výsledkem je solidní kriminální kousek zlatých let devadesátých, který má slušné řemeslné zpracování, příjemné herecké obsazení (důstojnější prostor by si nicméně Alan Alda zasloužil) a ne úplně pitomou zápletku. Když se k němu divák jednou za deset vrátí, nebude to úplně špatná volba. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný thriller s herecky nijak neexcelujícím (ostatně jako vždy) Wesley Snipesem. Scénář nicméně zajímavý. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi to najlepšie v čom sa W. Snipes objavil. Paradoxne je to práve on, na koho mieste, by som si vedel predstaviť kohokoľvek. Inak celkovo slušný thriller, kde až do záveru netušíte kto, ale hlavne prečo. A. Aldu nevídam vo filme často, ale tu mu to sakra seklo. Ľahký nadpriemer, ale prikláňam sa k štyrom 70%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Slusny 90's thrillerovy priemer. Neurazi, nenadchne a pri spomienke na sudobe tematicke trapasy ako Absolutna moc alebo Temne sprisahanie aj celkom potesi. 6/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bílý dům by se měl přejmenovat na Bílý bordel, vraždu bílé krásky tam vyšetřuje černý trpaslík Wesley a celé to bylo tak úžasně napínavé, až jsem z toho samým napětím usnula. Ale pamatuju si ten film z dřívějška, nic mi tedy nebrání v hodnocení: ani tehdy mě tenhle všední krimi "thriller" zrovna nenadchnul. Průměrně průměrný průměr, na jakém zaujme snad jen to, kdo je za padoucha a jak málo Snipes mlátí lidi. 50% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vražda v Bielom dome je slušná akčná krimi. Aj keď je zápletka o niečo menej vierohodná, než je i tolerantnému divákovi príjemné, remeselné spracovanie celého projektu je na štandardnej hollywoodskej úrovni. Wesley Snipes, čierny sympaťák z profesie, predvedie niečo zo svojej zbehlosti v bojových umeniach a v príjemne ironickom hereckom prejave. Zaujímavé je obsadenie blonďavej sexice Diane Lane. V snímke sa objaví aj ohromné množstvo iných super hercov ako Robin Williams, Sylvester Stallone či Jeff Bridges. Príjemné herecké obsadenie dopĺňa Alan Alda, ktorý je "živým symbolom Ameriky". Škoda, že ani v tomto postavení nedostal v úlohe prezidentovho poradcu pre otázky národnej bezpečnosti väčší - ak nechceme povedať rovno dôstojný priestor. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na kriminálku to má miestami slabú atmosféru, ale dej a herci boli oukey. Ten záver bol pre mňa celkom napínavý, takže vyložena nuda nehrozí. Prijemná jednihúbka s dobrým Snipesom. 65% - 3* ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Nevěřím vlastním očím. Ten hodný, milý, vtipný a upřímný člověk Alan Alda není stoprocentně kladný? Nezatýkejte ho, on to myslel dobře! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

réžia, herecké výkony i scenár boli zvládnuté v rámci žánra štandardným spôsobom nevyžadujúcim excelentné exhibície ale skôr osvedčenú klasiku a ak si žáner definujeme ako mainstreamový krimithriller (pričom mainstream si vzhľadom na miesto vzniku tohto filmu definujeme tak, že sa jedná o dielo takej náročnosti, aby to pochopili aj menej vnímaví a premýšľaví diváci) tak možno dokážeme odpustiť všetky tie rokmi a peniazmi overené schémy a klyšé, všetky mierne alogizmy a nedostatky scenára, ktorý musí byť napísaný tak, aby bez zrniečka pochybosti kadý prišiel na to, o čo ide alebo má ísť - navyše keď vezmeme do úvahy fakt, že "hollywoodští" nevedia rozprávať obrazom ale dialógmi a teda všetko musí byť povedané. Takže taký žánrový priemer, wesleymu viac svedčí poloha drsňáka, Diane Lane je ale pre mňa osobne žena, na ktorú sa dá pozerať veľmi dobre - taký J.Lo-typ oprostený od rznych afektov a rušivých elementov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V dobrom zmysle slova klasický mainstream, od ktorého nič nečakáte. Triler, ktorý má jasne definovanú zápletku, od začiatku tušíte, že to najjednoduchšie vysvetlenie asi nebude to správne, pretože režisér sa nám snaží pomocou jednej vedľajšej podzápletky naznačiť, že sa na konci spoja. Vám ten záver asi dojde oveľa skôr, ale vôbec vám to nebude prekážať, pretože nejaký Little dokáže navodiť napínavú atmosféru a pracovať s klišé tak, aby ste sa nenudili. Je to lepšie, ako napríklad hviezdnejší The sentinel. ()

Reklama

Reklama