Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na toaletě v Bílém domě objeví uklízečka mrtvolu mladé ženy. Vyšetřováním je pověřen detektiv Harlan Regis, pomáhat mu má agentka Nina Chance. Společně odjedou do bytu zavražděné ženy. Tady zjistí, že agenti FBI je předešli a odnesli si všechno, co mělo pro vyšetřování nějaký význam. Regisovi se přesto podaří objevit stopu. Najde lístek k vyzvednutí fotografií, na kterých mimo jiné objeví jednoho muže z ochranky prezidentova syna Kylea. Dřív než se stačí pátrání rozjet, šéf ochranky Spikings mu oznámí, že dopadli vraha. Podle jejich tvrzení je jím uklízeč, který se ženě bezvýsledně dvořil a na kritickou dobu nemá alibi. Regis vzápětí zjistí, že je sledován, a podle informací od Niny pochopí, že žena byla jednou z mnoha milenek prezidentova syna. Vyšetřování se pokusí překazit tajná služba, která chce oba detektivy zadržet. Všechny stopy naznačují, že vrahem je buď Kyle, nebo dokonce sám prezident. Regis s pomocí Niny zjistí, že důkazy byly podstrčeny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

MM11 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film. Politicky motivovaná zápletka překvapivě nepůsobí levně ani směšně. Bez přílišného vzruchu se vyšetřování ubírá až k solidně zvládnutému konci, který ale rovněž není až stupidně akční a patetický. Režisérovi chybějící buňky zcela vynahrazuje brilantní Wesley Snipes (jedna z jeho nejlepších rolí), který i s Alanem Aldou táhnou film a poměrně úspěšně. ()

Pollini 

všechny recenze uživatele

Role byla pro Weslyho Snipse poněkud nevýrazná. Žádné výrazy hlubokého přemýšlení, jenom oduševnělé koukání a stopy k vraždě jak na stříbrném podnosu. Detektivka není něco, co me baví, ovšem toto bylo lehce podprůměrné a kromě toho se mi dostalo propasti klišé, kde vláda vsechno tají a hrozí válečný konflikt. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z typických amerických "krimi" příběhů. Neskutečně mě překvapil Alan Alda a jeho postava, která tam pro mě má největší váhu se vůbec pokaždé na ten film podívat a závěr, který se mi moc líbí. Wesley Snipes není pro mě zrovna "tahoun", ať se jedná o jakýkoliv film, ale sem mi zrovna sedí :) Neurazí a neunudí :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bílý dům by se měl přejmenovat na Bílý bordel, vraždu bílé krásky tam vyšetřuje černý trpaslík Wesley a celé to bylo tak úžasně napínavé, až jsem z toho samým napětím usnula. Ale pamatuju si ten film z dřívějška, nic mi tedy nebrání v hodnocení: ani tehdy mě tenhle všední krimi "thriller" zrovna nenadchnul. Průměrně průměrný průměr, na jakém zaujme snad jen to, kdo je za padoucha a jak málo Snipes mlátí lidi. 50% ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Ako "detektívka" to za mnoho nestojí, uvedomil som si, že si vlastne po pár hodinách nedokážem vybaviť, kto bol vrahom. :) Vzhľadom na to, že mŕtvola sa našla v Bielom dome, bolo jasné, že sa časom film presunie skôr do polohy politického thrilleru. V tomto smere nás nesklame (pozitívom je, že jeho pointa príliš odhadnuteľná podľa mňa nie je), ale ja osobne som voči týmto snímkam z najvyšších poschodí politiky a priori skeptický. Sám sa v nich nepohybujem, takže o nich nemám dobrú predstavu, ale väčšinou sa nemôžem zbaviť pocitu, že sú príslušné filmy nechutne nerealistické. V tomto prípade sledujeme: (SPOILERY) preniknutie do White House pomocou (polo)tajných podzemných tunelov, snahu ušiť búdu na prezidenta, aby odstúpil, pokus hlavného zloducha v pozadí prezidenta zastreliť, keď už trik s odstúpením nevyšiel... (/SPOILERY) Pousmial som sa, príliš však nebavil. - Vadili mi aj náznaky "akčného žánru", ktoré tu evidentne mali zabezpečovať dve hlavné postavy občasných strieľaním a mlátením rukami okolo seba. Filmu to príliš nepomohlo a naopak to narušilo jeho celkový ráz. Snipes tu až na tieto akčné momenty zase raz zahral vcelku slušnú, pokojnú rolu (niežeby príslušná postava občas rozhorčene nezvýšila hlas). Antikonvenčným, pozitívnym vedľajším rysom deja je tiež to, že hlavná mužská a hlavná ženská postava neskončia ako partnerský pár. Ale film ako taký bol pre mňa natoľko nudný, že som ho nedokázal plnohodnotne vnímať. Alebo naopak? Bol tak zamotaný, až som sa začal nudiť. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama