Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (298)

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

To katastrofální hodnocení vychází hlavně z toho, že jsme zmlsaní krásnými klasickými pohádkami a tato se skutečně nepovedla. Myšlenka dvou království, kde v jednom se mluví česky a v druhém slovensky byla znehodnocena především příšernou slovenčinou Karla Gotta. Dvouhlavý dráček byl paskvil hodící se tak to béčkového animovaného filmu a snad ani to ne. Proč tomu tak bylo mi došlo, když jsem viděl závěrečné titulky. Méně je někdy více. Ty stovky lidí podílející se na filmu museli stát zřejmě tolik, že na slušnějšího dráčka již nezbyly penízky. Dětské postavy byly omezeny na válení se v dráčkově sluji a moc toho neukázaly, tedy prakticky nic, ale to zřejmě proto, že nedostaly prostor. Pohádka, snad rádoby muzikál byla dál znehodnocena dost ubohými písničkami. Bylo by zajímavé zjistit, kolik lidí by si koupilo sound track z tohoto filmu, i když Gott stále letí, tak nevím. Každopádně je to jedna z nejmizernějších pohádek z koprodukce ČR - SR a vyhozena spousta peněz. Snad až se objeví ještě horší pohádky, tak změním názor a hodnocení na tento snímek, ale zatím nemohu dát víc než odpad, a to ani z úcty k "Mistrovi". ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nepřipojím se ke zdejší odpadové hysterii. Ano je tu spousta špatného, až příšerného. Celý film je doslova natočený na zelené louce, čili výprava neexistuje. Draci jsou doslova otřesní, přitom pár let předtím to v jiných pohádkách šlo lépe. Celé to pohádkové vyprávění dětem je otravné, písničky zamrzly stylově někde v době kdy Rapoš válel s Fontánou pre Zuzanu 2 a jsou příšerné. Ironií je, že Láska je náš drahokam byla po 15 letech od Čert ví proč první pohádková písnička, která se protlačila do rádií byť na chvíli. Blivajz je děsivě dementní postava. A Gott mluví slovensky... vzhledem k tomu, že je tu asi 10 minut, tak se to v klidu dá přežít. Ale to hlavní funguje - příběh o dračí kletbě, která brání sousedským vztahů je pěkný a ještě pěknější je láska ústřední dvojice, která spolu nemůže být, ale stejně se jeden druhého nevzdá... mě se to aspoň na ty 2* líbilo. ()

Gogo333 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to byl děs. Herecky otřes, drak slabota, většina postav otravné. Hudba a písně úplně mimo. Hodně divná pohádka, už nikdy více. ()

Prochy38 odpad!

všechny recenze uživatele

Ne! Prostě ne. Bylo tam pár dobrých nápadů, ale bylo to tak debilní, ubohé, slabé, trapné... a to se nikdo nestyděl v roce 2018 poslat něco takového ven? Nejhorší pohádka za posledních .... vlastně nejhorší úplně. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenská pohádka u jejíž první poloviny jsem nabyl dojmu, že vztah Rapoš Šiška není vztah režisér a scénárista, ale klient a dealer. Dojít do konce přes první polovinu, která je naprosto bezdějové, nezáživné o ničem nic se spoustou iritujících prvků ( Gott mluvící slovensky je sympatický pokus, ale výsledek je hodně smutný v kombinaci s jeho stářím , digitální drak alá devadesátky v infantilním balení pro diváky do tří let , kolovrátkové písničky atd), druhá polovina se mírně rozjede a je tam náznak smysluplnosti a děje. Jednu hvězdy dám za vizuál - kostýmy, exteriéry, výprava, za hezkou princeznu, která když plakala, tak mi připomínala pašeračku Terezu z Pakistánu, a za Kačku Brožovou, která je tedy zatraceně sexy.a její song na konci vyhrál soutěž nejlepší písničky této pohádky. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Já nevím, od tohoto jsem tedy čekala mnohem víc. Už v prvních minutách mě do uší udeřilo, že Čech slovensky a Slovenka česky, to prostě nechápu. Nápad to byl dobrý, nechat draka vyprávět příběh, ale ono provedení krapet pokulhávalo. Nazvala bych tento počin jako testovací verzi dětské pohádky s jednoduchým dějem, který prokoukne i mimino. Za mě to nebylo nejhorší, ale to asi proto, že jsem viděla i mnohem jednodušší pohádky. Hlavně se mi na tom líbilo, že mluvili československy, zpívali, což se v pohádkách až tak často nevidí, a zapojili oba národy, snažili se o něco víc, to jim nejde upřít, jenže výsledek tomu jaksi neodpovídá. Podle mého názoru se na tuto filmařskou zkoušku nemá cenu ani dívat a jsem ráda, že jsem na ni nešla do kina, protože za ten lístek to opravdu nestojí. ()

mh.mail odpad!

všechny recenze uživatele

0% - Hlava nebolela ani tak draka, jako spíš mě. Tohle bylo naprosto příšerný, proti tomu i takové V peřině je vrchol kvality. ()

Untentrauer odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych pracoval ve filmové či divadelní branži, tak bych všechny lidi, kteří se na tomhle braku podíleli znal nazpaměť a NIKDY bych s nimi nechtěl mít nic společného. Je to pohádka, kde je všechno špatně. Mrzí mě, že v tom hrál Gott... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Krásná výprava, krásné kostýmy a ještě jakžtakž jeden krásný dráček Čmoudík se dvěma hlavama. Jedna mluví česky, druhá slovensky. To už se mi tak nelíbilo, ale je v tom jakási originalita. Jenže tím vše krásné končí... Ten druhý drak, samozřejmě ten "zlý", je překvapivě drak vegetarián. Nejraději má makové buchty a nevypadá věru zle. Je to spíš hned ten nejroztomilejší po drakovi z filmu ZA HUMNY JE DRAK. Ty jeho oči jsou tak roztomilé jako ty sněhulákovi z LEDOVÉHO KRÁLOVSTVÍ. Ale nejvíc mě dožírá na něm to, že místo lidí žere buchty. Co se týče digitální animace, tak drak Čmoudík se povedl, zato ten vegetarián vůbec. A co je ještě horší, tak ten děj, který je absolutně o ničem. Tahle česko-slovenská pohádka, v níž Češi mluví slovensky a Slováci česky, mě vůbec nebavila. [1307. hodnocení, 155. komentář, 13%, 40. nejhorší film] ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Bez Káje a bez draků se na to ještě dalo docela koukat, ale i tak všechno vypadalo až přes příliš lacině. Do očí bijící jsou hlavně příšerné efekty a také zkratkovité vyprávění pomocí animovaných prostřihů. ()

Skawin 

všechny recenze uživatele

Tak to je velká škoda. Myšlenka není špatná, ale provedení se opravdu nepovedlo. Karel Gott hovořící velmi špatně slovensky už na začátku naznačil, že od pohádky nelze moc očekávat. Přesto jsem se vydržela dívat na celý film a jednu hvězdičku dávám za česko-slovenský nápad. ()

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka není rozhodně tak strašná, jak zde tvrdí většina uživatelů. Pokud by někdo chtěl vidět opravdu špatnou pohádku, doporučuji mu Slíbenou princeznu. ()

Reklama

Reklama