Reklama

Reklama

Pitbull: Ostatni pies

Trailer

Obsahy(1)

Kriminální oddělení je po odchodu několika stěžejních policistů v troskách, a proto je nutné přijmout jiné. Jediný, kdo ze staré party zůstal, je "Soczek" (Piotr Chojnowski), který je však záhy zavražděn ve svém autě. Okamžitě se rozbíhá vyšetřování, které ukazuje na motorkářský gang, se kterým měl kdysi problémy "Majami". Zároveň na scénu vstupuje "Gawron" (Cezary Pazura), místní mafián, který se neštítí podříznout ani vlastní manželku. Policisté se rozhodnou pro infiltraci podsvětí a jako tajného určí "Despera" (Marcin Dorociński), který se náramně podobá proslulému gangsterovi "Hycelovi". (C0r0ner)

(více)

Recenze (41)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vege z Pittbula odpierdolili i Wlodek posmerfowal doteraz najbardziej zajebistego psa, chyba nie ostatniego. Ztratilo to předchozí narkáčské přechody a bulvární Olmeroviny, mrazivě přitvrdilo, zůstal jen rázovitý kolorit povislých polských orgánů, permanentně namočených ve Wodce wyborowej, co zasahují až v případě, že jim někdo sáhne na denaturák. Člověk má po tomhle pomalu strach skáknout si i do Cieszyna pro posypovou sůl na vaření, aby ho náhodou nepořygal nějaký ten pendrek při pokutování za špatné parkování, sveřepě ignorujíc přestřelky polskoruských gengů. Každopádně plná palba, o něčem takovém si můžeme od Sametových vrahů nechat v našich agrofertilních lůzrech a hnojích akorát tak zdát. Hlavopatoidní, mile brutální, svižné, výborně natočené i zahrané a ozdobené ultimativně oku lahodící dupą państwową, které bych bez zaváhání sešteloval karburátor na Maluchu, i když je to barbína. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

"Dáme férovku, vy čtyři proti nám dvoum" , mám slabost pro drsný kluky co se zastanou ťapky v nouzy. Ještě větší slabost mám však pro polský drsňácký filmy. Pro mě to byl paradoxně nejsilnějš Pitbull, kolegyně Dzeyna má pravdu že pro vtip tam moc místo nebylo, ale chvílema jsem napětím ani nedýchal. Perfektně propracovaný scénář, nikdo se s ničím a nikým nesral, paráda. Herecky opět bez výtek. Poláci jsou prostě dravci co v současný době uměj filmy nejlíp na světě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A PROČ BYCH S TÍM MĚL SOUHLASIT?“ … „ZA PRVÉ, BONUS 780 ZLOTÝCH. A TO NEMLUVÍM O TOM, JAK JE TO ROMANTICKÝ…“ /// Ze současnosti a opět jinak – tak nějak moderně vodvyprávěnej příběh z polskýho podsvětí a infiltrovaným poldovi. Na téma infiltrace tady toho už bylo…, ale musí se nechat, že tady to má parádní spád. Nejde o žádný drsňárny, ale spíš o drama z mafiánskýho života a policajtskýho zákulisí, zakončený fajnově dramatickou přestřelkou. Doufám, že se naši filmaři taky podívaj… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak si v Polsku otevřít banku. 2.) Můj starej je mafián. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Patryka Vegu vystřídal Wladyslaw Pasikowski a naštěstí oba patří k tomu nejlepšímu, co Polsko může nabídnout. Ubylo sice brutality i akce, ale pořád se jedná o solidní infiltrační kriminálku s krásnou Dorotou Rabczewskou, slušným přiběhem a zábavným tempem. Polákům tyhle mafiánské kriminálky jdou z ruky. 80% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, do čoho sa púšťam, kedže po posledných filmoch Patryka Vegu som si uvedomil, že sú všetky na jedno kopyto a jeho kombinácia drsných scénok s vidláckym humorom mi už začala liezť krkom. Tak som si pomyslel, že od režiséra Pokłosie by Pitbull mohol vyzerať inak. A že aj vyzeral! V prvom rade nadväzuje na úplne prvého Pitbulla ,na ktorého existenciu nejakým spôsobom istá časť miestnych užívateľov akoby zabudla, a teda sa stretneme i s jeho hlavnými hrdinami- Desperom, Metylom a na chvíľku i s Gebelsom. Ale i napriek tomu, že sa pripomenie predchádzajúcimi Vegovmi časťami, ide si hlavne svojou cestou. Osobne som ocenil, že Pasikowski narozdiel od Vegu nerobí divákovi bordel v hlave a film sa dá v pohode pozerať bez toho, aby ste premýšľali, o čom bola vlastne predchádzajúca scéna. Pasikowski sa nevyžíva v brutalite, ale o drsné scénky tu tiež nie je núdza, ako i o kvalitné hlášky. A kedže film prakticky nemá hluchého miesta, u mňa za čistých päť. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Pitbull. Samozřejmě je to tím, že už ho neudělal Patryk Vega. Nicméně i tak pořád super kriminálka. Jen mi chyběl nějaký vtip a trocha napětí. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Namísto sympatických herců jsou tu samý dědkové, jedna blondýna to nezachrání, chybí nahota, chybí brutalita, příběh nudný, vůbec mě to nezajímalo, nudil jsem se jako prase. Patryk Vega se musel držet za hlavu, jestli tohle viděl. Jediná dobrá zpráva je, že další díl si bere na starost opět on, protože tohle už je skoro na úrovni našich trapných kriminálek. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Miami odešel, Gebels je mimo hru a na scénu přicházejí tři staří známí z původního Pitbulla Despero, Metyl a Nielat, zde s novou přezdívkou Quantico. Pasikowski ubral na spletitosti a i naturalismu, ale  vytvořil strhující akční Kriminálku Polský Těšín, kde není nouze o kurvy vyřčené ani charakterové.  Moc gangsterů už mi tu přijde přece jen trochu mýtická, ale to vlastně není žádná závada. Přesně po takovém zpracování jsem totiž toužil u našeho Kajínka, škoda, že Jákl se učí, snaží točit filmy po hollywoodsku a ne po polsku. "Kobiety" měly  ale přece jen větší koule... i když to nedává smysl,  tak tedy čtvero koz. A to i za Dorotku ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre naozaj kvalitnú kriminálku netreba chodiť ďaleko a hľadať len napríklad v Škandinávii. Tu na sever v Poľsku sa to robí veľmi dobre. Pitbull je parádna mafiánka so všetkým ako má byť, dostatočne akčné i tvrdé, možno chýba viac surovosti, ale to je už na osobnom posúdení. Každopádne tu máme vojnu gangov, nastrčeného policajta, ktorý má charizmu takmer Bradleyho Coopera, a dejové zvraty. Film naozaj upúta a pôsobí drsne, teda ak si odmyslíme zaujímavý poľský jazyk k tomu. Až po pozretí som zistil, že Pitbull je vlastne pokračovaním už iného Pitbulla z roku 2016, takže neváham. Dá sa to pozrieť aj naopak. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem si udělal polské odpoledne s Marcinem Dorocińskim a druhý film mě krajně potěšil. Už jsem zažil několik českých pokusů o akční žánr (marných), Polákům však takový snímek evidentně nedělá žádný problém. I někteří ostřílení tvůrci z Jů Es Éj by se z tohoto příkladu mohli poučit, jak se při výrobě akčního filmu vyhnout zbytečnému patosu a okatému moralizování. Celou dobu jsem se skvěle bavil, musím ocenit parádní atmosféru, skvělou akci i výborné herecké výkony, vývoj postavy Miry byl fantastický, jen mě zase dostalo, jak rychle běží čas- "Killera" Pazuru jsem skoro nepoznal. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Poláci jedou! Pitbull: Ostatni pies je skvělou kriminální záležitostí, jejíž mnohovrstevnatost místy připomíná "Game of Thrones" v moderním celovečerním hávu. Režisér Władysław Pasikowski zde totiž s mimořádným citem pro detail rozplétá polskou zločineckou síť, do níž jsou ve finále zapleteni téměř všichni. Společně s precizně vysoustruženým scénářem a hereckými výkony to tedy vytváří dynamickou, syrovou a dechberoucí podívanou, k níž se budu vždy rád vracet.Skvělá práce! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to srovnání s posledními Pitbully přijde trochu mimo. Zatímco Vega naservíroval nekompromisní střílečku plnou postav i postaviček, které neopomněly říct za každou větou "kurwa", Pasikowski to pojal jako klasický infiltrační kriminálku s uhalzenějšími i sofistikovanějšími padouchy. A povedlo se mu to. Oproti minulým dílům je tu méně postav, které by vytvářely zmatek, ubylo brutality, ale o to větší měla grády, něco do sebe mají i přestřelky a baví i příběhová linka, byť je v jistých aspektech předvídatelná. Herecky bez výhrad a vedle Dorocińského baví i přítomné hezké holky. 90% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná chlapácká jízda, proti tomu nic, bez námitek, napětí i krve dost, ovšem absence něžného pohlaví nepotěšila. Kamera místy pro mě, kineticky postiženou, nevstřebatelná, jinak samozřejmě další pecka z Polska. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Mafie postupně přechází na vyšší level a hodlá si zřídit banku, aby svou práci zlegalizovala. Policie zase rozhodne, že jednoho z nich, který je podobný mafiánovi, který je zadržen v Rusku, pošlou, aby se infiltroval do nejvyšších sfér mafie. Marcin Dorocinski tentokrát jako policista-mafián, který zastřelí nejednoho týpka a jednoho dokonce rozpustí v kyselině. Tento díl Pitbula není o nic horší než předchozí díly. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pasikowski vzal postavy z Vegova původního Pitbulla (2005) a vytvořil to, co od něj máme nejraději, tedy perfektně napsanou a řemeslně bezchybně zrežírovanou kriminálku se společenským přesahem, která v jednom momentu (tři proti Čečencům) upomene na finále hongkongských majstrštyků Johna Woo. Jediné, nad čím lze plakat zlostí, že vedle C. Pazury nemohl angažovat také B. Lindu, který bohužel šaškoval v následujících Vegových "pitbullovinách". Ty Pasikowského snímek odsouvá do nelichotivé pozice na pilu tlačících a za vlasy přitažených gangsterek, k nimž se divák podruhé nevrací. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Oproti Vegovým Pitbullům markantně ubylo humoru, takže už zbyla "jenom" dobrá detektivka s drsným násilím a slušným dějem. Není to nic přelomového, ale opět musím napsat, že oproti české tvorbě je to jako zjevení, ke kterému tady můžeme tak akorát vzhlížet. 75% ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Série Pitbull je pro mě jednoznačně lahůdková záležitost a sjela jsem to jedním dechem. Pohled do fajnové společnosti polského podsvětí toho nejhrubšího zrna je parádně natočená a hlavně Kobiety jsou ostré, jak břitvy, že i ostřílení pojebi toho největšího zrna se červenají, jako malí hoši v koutku. Poláci zkrátka umí a poslední dobou mi dělají velkou radost. Naše skomírající  filmová tvorba by se měla inspirovat a nemusí chodit daleko, stačí kouknout směrem na sever. Těch vyčpělých, slaboduchých komedií je už fakt moc. Kromě Zátopka a Prvoka je to jedna hrůza za druhou. Kolečko si utrhl pěknou ostudu s poslední, prý peckou a může se modlit, aby mu Spáčilka dala aspoň 10% ze soucitu k trpícímu divákovi, který měl odvahu jít do kina. ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

,, Uz jsi nekdy nekoho rozpoustel ? “ ,, Ne “ ,, Tak zacni od nohou, je to mensi hnus. Kdyz se nepoblejes, zaplatim ti kurvu. “ Zhruba treti polskej film, kterej jsem v zivote videl a urcite ne posledni ! Od zacatku naslapana akce plna strileni, vymastenejch goril, cecencu, krasnej kurev, ne zas tolik krasnejch kurev, zkorumpovanejch fizlu a spousty dalsich artefaktu, ktery delaj dobrej akcnak dobrym akcnakem. 75% ()

Reklama

Reklama