Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je důležitým svědkem, proto ho obchodníci s drogami chtějí umlčet. Nemá zbraně, policie mu nemůže poskytnout ochranu, a tak se musí spolehnout na své ruce a nohy - je mistrem bojových umění. (oficiální text distributora)

Recenze (74)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejnadupanější akční snímek Brandona Lee je Zúčtování V Malém Tokiu a nejkvalitnějším bezesporu Vrána. Tohle je slabší než první zmiňovaný kousek, ale dívat se na to dá. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Škoda že to bylo tak vyměkle stupidní. Úplně bych vyškrt toho debilního neschopnýho policajta co ho hrál Powers Boothe (nebo bych ho nějak brutálně utratil). Brandon Lee totiž není žádnej dřevák a v bitkách mu to jde a pro takovéhle filmy je ho škoda. Ale jako dobrý pobavil jsem se. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Velmi poctivá osmdesátková nálada dirigovaná kdysi celkem nadějným režisérem. Fádní zápletku a nelogiku není třeba rozebírat, vypíchnout si ale zaslouží Brandon Lee. Ten na začátku 90. let nebyl úplně standardním hollywoodským kopáčem typu JCvD, protože mu do vínku bylo naděleno o malinko víc hereckého talentu než bylo zvykem u ostatních. Díky tomu jsou Lee-ovi momenty méně (nechtěně) úsměvné a bojové scény o to zajímavější, zde podepřené hodně vydařenou choreografii. Je jen otázka, zda-li by dnes Lee skončil v regálech dvdpůjčoven, já mám pocit že měl oproti ostatním hodně velkou šanci se udržet. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto perfektní akční jízda. Brandon měl již v tomto filmu v kariéře skvěle našlápnuto, aby se mohl pustit do úžasné Vrány a skončit stejně jako jeho legendární otec ... Neuvěřitelná absurdita a tradégie. Každopádně film Rychlý jako blesk byl ve své době naprosto perfektní akční nářez. Scénář jednoduchý, ale pro akční film dostatečný a v podstatě super. Mladý student ovládající bojová umění se nechtěně připlete do cesty mafiánům, když se stane svědkem vraždy. A ti pak po něm od začátku jdou, policie, která si ho přebere je bezradná a tak mu nezbyde, než veškerou mafiánskou bandu postupně zrušit osobně. Brandon účelově používá tradiční Bruceho pohyby a způsob boje, které má před kamerou výborně zvládnuté. Úžasná hudba v některých scénách, naprosto dokonale choreograficky zvládnutý souboj v prádelně s dlouhovlasým kníratým číňanem, vymlácení celého baru plného mafiánů, rychlost, spád ... prostě paráda! Rok vzniku dává filmu ještě trochu starší vizualní stránku, ovšem je to již jasný přelom do další éry akčních filmů, které později začal točit Jet Li, Standham, Willis, Tony Jaa a další. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Typický akční béčko se skvělým Brandonem Lee, jenže to má bohužel celkem nic moc příběh, kterej sice sedí do filmu, jenomže je dost takovej mdlej a nemá to šťávu, což je fakt škoda, protože Brandon na to fakt má a moh z toho udělat pěknou akční řež ()

choze 

všechny recenze uživatele

Brandon Lee krátce zazářil na poli béčkových akčních hvězdiček první poloviny 90. let jako David Bradley nebo Mark Dacascos než mu tenhle jeho v pořadí třetí snímek zajistil průlomovou a zároveň osudnou roli ve Vráně. Byl to sympaťák, tílka mu slušela a kopalo mu to - otázka je, jaké by pro sebe našel uplatnění v druhé polovině dekády, která byla poznamenána úpadkem akčních ikon. Rychlý jako blesk stojí na dobrých hercích (a provařených béčkových šikmookých xichtech) a několika slušných akčních scénách plných vychytávek, díky kterým člověk bez větších obtíží zkousne triviální příběh a nemastnou neslanou režii na slovo vzatého béčkaře Littlea (o dva roky starší Muž s cejchem smrti). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Don't fear the weapon, fear the man.“ Akcí naplněná klasika 90.let, v níž se věčně polosvlečený syn Bruce Leeho má jako součást programu pro odstranění svědků co obracet. Občasná naivita patří k své době i žánru, stejně jako dabing Zounara a já osobně oceňuji mrštnost hlavního hrdiny, neboť podobnou rychlost dokážu vyvinout leda po kilu třešní a láhvi kefíru.. Povšimněte si proplešatělého poskoka bosse heroinové prádelny (Al Leong), jenž se mihl ve veletuctu snímků podobného ražení a jelikož jeho tvář nikdy neodpovídala trendům modelingu, dostal vždy jasné zadání: "Tvař se drsně, nic neříkej, předveď něco z kung-fu a smiř se s tím, že na konci bolestivě chcípneš, nebo v lepším případě dostaneš přes držku." Toto byl ten horší případ.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Každou minútou som ľutoval, že som Brandona nemohol vidieť vo viac filmoch. Tým viac som si vychutnával tento. Možno pokrivkáva na hranici béčka, no kvalitného a hlavne nenudiaceho! Nepokúša sa rozvinúť nejakú hlbšiu myšlienku, akcia je dosť dobre spracovaná a rozporciovaná na minutáž aby sa malo na čo kukať. Hlášky tiež na úrovni, no proste zábavička. 75%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Brandon Lee svoju akčnú kariéru nanešťastie nestihol poriadne rozbehnúť, ale po niekoľkých menej výrazných filmoch a parádnom Zúčtovaní v malom Tokyu, v ktorom ale predsa len skôr sekundoval Dolphovi Lundgrenovi stihol aspoň jedno poriadne akčné béčko presne v štýle prvej polovice deväťdesiatych rokov a tým je práve Rýchly ako blesk. Príbeh je klasika, mladík, ktorý sa o seba vie postarať sa stane svedkom vraždy, ktorú spáchal vplyvný šéf zločineckej organizácie a tak po ňom idú zabijaci, ale aj skorumpovaná polícia, no z radov polície si nájde aj priateľov, ktorí mu pomôžu, takže nič, čo by mohlo prekvapiť, ale mne to sadlo, síce ten dramatický motív s otcom, ktorý zomrel na námestí Tchien-an-men si mohli odpustiť, ten je tu len na to, aby mohol mať hlavný hrdina problém s autoritami a tváriť sa občas zbytočne naštvane, no cez to sa dá ľahko preniesť, aj tak to nemá moc priestoru. A tak tu máme mimoriadne svižné, dobre rozložené akčné béčko, v ktorom sa stále niečo deje. Veľkým plusom je aj obsadenie, Brandon Lee je tu presne ten sympaťák, ako aj v ostatných filmoch a mal som ho rád, pomáha mu charizmatický Powers Boothe, sympatická Kate Hodge a ide po ňom Nick Mancuso, ktorému rovnako pomáha dostatok známych tvárí, ktoré sa v podobných filmoch objavujú často. Po akčnej stránke som tu dostatočne spokojný, možno nie je zase až tak nápaditá a rozmanitá, ale je jej tu plno a predstavuje nadštandard svojho typu. Film ponúkne dostatok slušných súbojov s dobrou choreografiou, v ktorých sa Brandon Lee má možnosť predviesť, niekoľko solídnych prestreliek a nejaké tie naháňačky a doplnkové akcie. Najviac sa mi páči súboj s dvojicou skorumpovaných policajtov v byte, ktorý je možno najmenší, ale aj tak najzaujímavejší súboj, kedy je hlavný hrdina obmedzený priestorom a absenciou zbrane a tak musí premýšľať, ale veľmi dobré je aj finále a vlastne aj všetky ostatné väčšie akčné sekvencie. Režijne tu vo svojej kategórii nemám problém, Dwight H. Little už svojim nedávnym filmom Muž so znakom smrti so Stevenom Seagalom dokázal, že akčné filmy točiť vie a to dokázal aj tu. Takže práve Rýchly ako blesk je podľa mňa najreprezentatívnejší film Brandona Leeho a síce možno trochu zapadnutý, ale aj tak veľmi slušný akčný film. 76% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Je celkom zabavne pozriet sa na film, ktory som videl naposledy v kine niekedy v roku 1992, teda naposledy pred 18 rokmi. Samozrejme, ze v tom obdobi scenar pre mna nehral ziadnu ulohu a dolezite boli pre mna bojove umenia Brandona Leeho, strielacky, nahanacky a vybuchy, ktore mi pripominali akcne filmy 80-tych rokov spolu aj s hudbou od Chritophera Younga. Film som videl na JOJ-ke a mozno aj preto mi dnes zazitok pokazil skor nekvalitny dabing, kde pri strielaniach zo samopalu, nebol pocut ziadny zvuk a vobec pri mnohych akcnych scenach akoby chybal zvuk, ale bavilo ma to aj dnes... 26.03.2010 _______ Brandon Lee - (Jake Lo) +++ Powers Boothe - (Mace Ryan) +++ Nick Mancuso - (Antonio Serrano) +++ Raymond J. Barry - (Agent Frank Stewart) +++ Kate Hodge - (Karla Withers) +++ Tony Longo - (Brunner) +++ Tzi Ma - (Kinman Tau) +++ Michael Paul Chan - (Carl Chang) +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ani nedokážu přesně říct proč, ale předposlední film syna slavného otce mi v rámci žánru hodně utkvěl v paměti. I když vlastně jo, protože je to jednoduše velmi slušná akční nálož. Kupříkladu útok na svědka v bytě pod „policejní“ ochranou, policejní útok na restauraci či samotné finále mají výborně zvládnuté sekvence. Režisér Muže s cejchem smrti se prostě opět předvedl jako velmi slušný akční béčkař, kdy znovu nabízí hodně vydařenou choreografii bojových sekvencí. Zápletka triviální, atmosféra výborná a Brandon Lee ve skvělé formě. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To je vydírání! Pouze zákonný nátlak! Tak jsem si po nějaký době zopakoval tuhle Brandonovu sólovku a musím konstatovat, že jsem k ní byl původně zbytečně přísný. Jasně, že tenhle film neobjevil Ameriku, ale je to takový příjemný dobový akční video béčko. Brandon mimo akčních scén tady podává i sympatický herecký výkon. Ten chlap měl prostě neskutečný charizma a uměl ho prodat. No a po bojové stránce bych řekl, že tu předvádí své nejlepší filmové kousky. Na scény kdy kamera na stativu bez zbytečných střihů zabírá Brandona, jak rube padouchy je radost se dívat, takže proč zbytečně kritizovat. Tím spíš, že o podobný kousky už dneska v žánru nezavadíte.70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// hodně vydařená akce, zběsíle tempo, hudba, feeling 80tých let -jediný co mě po tomhle snímku může mrzet, tak to že Brandon Lee neměl možnost natočít více snímků/// Velice pohodový film do kterého se rychle vžijete. V podstatě tohle je typická ukázka filmů, které vznikali v 80tých letech a upřímně řečeno: je tady naprosto vše co pro takový film potřebujete. Jeden by namítl, že je zde slabší příběh. Pokud tomu tak je, tak i přesto film ze sebe dokázal vykřesat to nejlepší. Velice dobré je, že film má 2 záporáky a tak je potřeba nejdříve zlikvidovat jednoho a potom druhého. Atmosféra mi trošku připoměla Komando. Prostě tohle je svižnej akčnák a Brandonovi to pěkně kope/// Celkem 72%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příšerně schematický scénář, kdy už pět minut dopředu víte, co se stane (a ono se to opravdu stane) a do toho neumětel a béčkař na slovo vzatý Dwight H.Little, který v životě nepřekročil a nepřekročí hranici průměrného filmu. Akční scény jsou opět průměrné a vůbec ničím vyjímečné. Zesnulý Brandon Lee nepostrádal charisma i herecký talent, ale se zbytkem už je to horší. 60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poctivé akční béčko se všemi švary i nešvary. Ozdobou jsou bojové scény, kde měl Brandon Lee s kamarádem Imadou volnou ruku v choreografii a je nutno říct, že v tomhle měl mnohem větší nadání než jeho otec, jehož choreografie ve vší úctě stála za prd. Brandon je svěží, promyšlený, pestrý a hbitý.  Příběh je klasicky prajednoduše černobílý a naivní. Kladné postavy příšerné a příšerně zahrané, Bootheův otcovský polda  pak jasně vede, naopak záporáci povedení a sympatičtí.  Na tohle se jednou za čas vždycky rád podívám. Tři fajnové. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

na vhskach sa ku mne dostalo kadeco, ale rapid fire az pred par rokmi na intraku.. v devatdesiatych rokoch by som na tom zrejme ulietaval viac, ale dnes je to len akcne becko na ktore sa da celkom slusne pozerat. ()

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama