Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je důležitým svědkem, proto ho obchodníci s drogami chtějí umlčet. Nemá zbraně, policie mu nemůže poskytnout ochranu, a tak se musí spolehnout na své ruce a nohy - je mistrem bojových umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

otík 

všechny recenze uživatele

Akční film typicky zapadající do 80. let, ač natočen relativně nedávno. Brandon Lee možná mohl být akční hvězdou budoucnosti, v tomto filmu to však příliš nedokazuje. Akční scény ale nejsou tak zlé, Brandon se mlátit umí a je jasné, že jablko nepadlo daleko od stromu. Ovšem neakční scény nestoji ani za zlámanou grešli. Celý film je obdobný filmům s Dolphem Lundgrenem v lepších a dřívějších časech. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Akce vcelku dobrá, nicméně oproti ZÚČTOVÁNÍ V MALÉM TOKIU méně zábavné a v porovnání s počiny Van Damma konce 80. let (KRVAVÝ SPORT, KICKBOXER, LVÍ SRDCE) to má mnohem horší příběh. Potěšil zejména neokoukaný Brandon Lee v hl. roli a také skromný písničkový doprovod - balada "Can´t Find My Way" a "I´ll Be There" od rockové partičky Hardline. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Brandon Lee svoju akčnú kariéru nanešťastie nestihol poriadne rozbehnúť, ale po niekoľkých menej výrazných filmoch a parádnom Zúčtovaní v malom Tokyu, v ktorom ale predsa len skôr sekundoval Dolphovi Lundgrenovi stihol aspoň jedno poriadne akčné béčko presne v štýle prvej polovice deväťdesiatych rokov a tým je práve Rýchly ako blesk. Príbeh je klasika, mladík, ktorý sa o seba vie postarať sa stane svedkom vraždy, ktorú spáchal vplyvný šéf zločineckej organizácie a tak po ňom idú zabijaci, ale aj skorumpovaná polícia, no z radov polície si nájde aj priateľov, ktorí mu pomôžu, takže nič, čo by mohlo prekvapiť, ale mne to sadlo, síce ten dramatický motív s otcom, ktorý zomrel na námestí Tchien-an-men si mohli odpustiť, ten je tu len na to, aby mohol mať hlavný hrdina problém s autoritami a tváriť sa občas zbytočne naštvane, no cez to sa dá ľahko preniesť, aj tak to nemá moc priestoru. A tak tu máme mimoriadne svižné, dobre rozložené akčné béčko, v ktorom sa stále niečo deje. Veľkým plusom je aj obsadenie, Brandon Lee je tu presne ten sympaťák, ako aj v ostatných filmoch a mal som ho rád, pomáha mu charizmatický Powers Boothe, sympatická Kate Hodge a ide po ňom Nick Mancuso, ktorému rovnako pomáha dostatok známych tvárí, ktoré sa v podobných filmoch objavujú často. Po akčnej stránke som tu dostatočne spokojný, možno nie je zase až tak nápaditá a rozmanitá, ale je jej tu plno a predstavuje nadštandard svojho typu. Film ponúkne dostatok slušných súbojov s dobrou choreografiou, v ktorých sa Brandon Lee má možnosť predviesť, niekoľko solídnych prestreliek a nejaké tie naháňačky a doplnkové akcie. Najviac sa mi páči súboj s dvojicou skorumpovaných policajtov v byte, ktorý je možno najmenší, ale aj tak najzaujímavejší súboj, kedy je hlavný hrdina obmedzený priestorom a absenciou zbrane a tak musí premýšľať, ale veľmi dobré je aj finále a vlastne aj všetky ostatné väčšie akčné sekvencie. Režijne tu vo svojej kategórii nemám problém, Dwight H. Little už svojim nedávnym filmom Muž so znakom smrti so Stevenom Seagalom dokázal, že akčné filmy točiť vie a to dokázal aj tu. Takže práve Rýchly ako blesk je podľa mňa najreprezentatívnejší film Brandona Leeho a síce možno trochu zapadnutý, ale aj tak veľmi slušný akčný film. 76% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Velmi poctivá osmdesátková nálada dirigovaná kdysi celkem nadějným režisérem. Fádní zápletku a nelogiku není třeba rozebírat, vypíchnout si ale zaslouží Brandon Lee. Ten na začátku 90. let nebyl úplně standardním hollywoodským kopáčem typu JCvD, protože mu do vínku bylo naděleno o malinko víc hereckého talentu než bylo zvykem u ostatních. Díky tomu jsou Lee-ovi momenty méně (nechtěně) úsměvné a bojové scény o to zajímavější, zde podepřené hodně vydařenou choreografii. Je jen otázka, zda-li by dnes Lee skončil v regálech dvdpůjčoven, já mám pocit že měl oproti ostatním hodně velkou šanci se udržet. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Každou minútou som ľutoval, že som Brandona nemohol vidieť vo viac filmoch. Tým viac som si vychutnával tento. Možno pokrivkáva na hranici béčka, no kvalitného a hlavne nenudiaceho! Nepokúša sa rozvinúť nejakú hlbšiu myšlienku, akcia je dosť dobre spracovaná a rozporciovaná na minutáž aby sa malo na čo kukať. Hlášky tiež na úrovni, no proste zábavička. 75%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v Thajsku a USA, a to ve městech Chicago a Los Angeles. (GASTON73)
  • Hlavní protagonista Brandon Lee si přál obsadit na pozici režiséra Johna Woo. Studiu si však jeho rukopis na snímku vidět nepřálo. (Monco)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina projede oknem motorkou a spadne na zem, má krev na pravém koutu rtů. Při detailním záběru je zranění na levé části rtu. V dalším záběru je opět na pravé straně! (FilmFan24)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama