Reklama

Reklama

Outcast

(seriál)
Trailer 6
USA, (2016–2017), 15 h 42 min (Minutáž: 44–55 min)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks)

Hrají:

Patrick Fugit, Wrenn Schmidt, Philip Glenister, David Denman, Reg E. Cathey, Brent Spiner, Melinda McGraw, Debra Christofferson, Gabriel Bateman (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Po tom, čo Kyle (Patrick Fugit) napadol svoju manželku a od súdu dostal zákaz priblíženia, sa vráti do svojho rodného mestečka Rome v Západnej Virgínii. Obyvatelia si ho pamätajú ako osamelého chlapca, ktorého jedinou blízkou osobou bola jeho matka, až dovtedy, pokým ju neovládla zvláštna choroba, ktorá u nej spôsobila záchvaty agresie a doviedla ju takmer až do hrobu. Veriaci obyvatelia Rome veria tomu, že nešlo o chorobu, ale o posadnutie diablom. Kyle stále netuší, na ktorú stranu sa má prikloniť, a aj to je jeden z dôvodov, prečo sa do Rome vrátil. Snaží sa nájsť odpovede, ktoré by mu pomohli napraviť zruinovaný život, ale namiesto toho nachádza stále viac otázok. Rozhodne sa otvoriť duchovnému svetu a spojí sa s reverendom Andersonom (Philip Glenister), ktorý ho zasvätí do každodenného boja medzi dobrom a zlom. (Marceloo)

(více)

Recenze (32)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S01E01 70 %, S01E02 60 %. Wingard v prvním díle navnadil dostatečně, druhá epizoda s jiným člověkem za kormidlem ale trochu řadí zpátečku. ()

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Předloha vychází z „ozajstných“ sedmdesátkových exorcistických horrorů a seriálová adaptace, zdá se, bude stavit na tomtéž; tedy postavách (perfektně sednoucí Glenister a Fugit i velmi vhodné zasazení do zapadákova, kde se zná každý s každým) a podmanivé sychravě mrazivé atmosféře hmatatelného znepokojení; navíc mohutně dopované Rossovým (anti)hudebním doprovodem. Úvod sice zatím spíše slibuje velké věci příští, než že by je rovnou i nabízel, ale i tak už má tu správnou dávku atmosféry, nekompromisnosti a nepopiratelného žánrového potenciálu, aby se bylo na co těšit. A to tak že hodně. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, čo Kyle (Patrick Fugit) napadol svoju manželku a od súdu dostal zákaz priblíženia, sa vracia do svojho rodného mestečka Rome v Západnej Virgínii. Obyvatelia si ho pamätajú ako osamelého chlapca, ktorého jedinou blízkou osobou bola jeho matka, až dovtedy, pokým ju neovládla zvláštna choroba, ktorá u nej spôsobila záchvaty agresie a doviedla ju takmer až do hrobu. Veriaci obyvatelia Rome veria tomu, že nešlo o chorobu, ale že Kylovu matku posadol diabol. Kyle stále netuší, na ktorú stranu sa má prikloniť a aj to je jedným z dôvodov, prečo sa do Rome vrátil. Snaží sa nájsť odpovede, ktoré by mu pomohli napraviť zruinovaný život, ale namiesto toho nachádza stále viac otázok. Rozhodne sa otvoriť duchovnému svetu a spojí sa s reverendom Andersonom (Philip Glenister), ktorý ho zasvätí do každodenného boja medzi dobrom a zlom. - Prvou vecou, ktorá ma na Outcast zaujala, bolo to, že miestom natáčania je West Virginia. To pre mňa znamená premárnený potenciál pre ideálny Hixploitation hororový seriál, keďže sem patria horory ako Wrong Turn, Timber Falls a Tucker and Dale vs Evil. A téma strašidelnej legendy o Flatwoods Monster by tiež nebola najhoršia. Outcast je však ďalším seriálom s témou exorcismu. V prvej epizóde dokáže Adam Wingard napriek TV obmedzeniam vytvoriť kvalitný dojem, ale to nie je prekvapením, keďže už je naozaj skúseným hororovým režisérom. Nesklamali však ani Leigh Janiak, ktorý sa v poslednej dobe rozbehol a ani Loni Peristere vo finálnej epizóde. Napriek tomu však u Outcast cítite, že tomu chýba niečo, čo by to urobilo špeciálnym. Možno trochu intenzívnejší entuziazmus, ktorý by z toho urobil niečo nezvyčajnejšie a nie len mnoho krát videnú zápletku obsahujúcu niekolko scén s exorcizmom. Outcast neponúka takmer žiadne informácie o postavách, čo je velkým problémom, keďže sú všetky postavy v negatívnom štádiu života a človek netuší, čo sa predtým stalo. Už pred poslednou epizódou mi bolo jasné, že po dopozeraní zostane mnoho nezodpovedaných otázok, ale našťastie už je ohlásená druhá séria, ktorá, pokial dokáže ponúknuť výraznejšie objasnenia, by nemusela dopadnúť najhoršie. Outcast je pre mňa miernym sklamaním, ale napriek tomu dávam celkom vysoké hodnotenie, pretože ma dej celkom pohltil, čomu je zrejme na vine to krásne prostredie amerického malomesta. + herec z Legion of Fire: Killer Ants! + herečka z Preservation + herec z Shutter + herec z Neon Joe, Werewolf Hunter + herec z Annabelle + herec z Hostel: Part III + herečka z You're Next, V/H/S a The Sacrament ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

PILOT Outcastu šlape. Je vtahující, strašidelný, napínavý i plný překvapivě nedebilních charakterů. Proč tedy zatím ta opatrná sedmička? Jsme na začátku. Wingard si střihl pouze hodinový úvod, Kirkman předává režisérské otěže dalším adeptům. Teprve druhá a hlavně třetí epizoda jasně ukáže, kterým směrem se bude parádně rozehraný seriál o intrikujících démonech ubírat. Dočkáme se strhujícího a na sebe navazujícího hororového dramatu, nebo prachsprosté ždímačky okoukaného monster-of-the-week efektu? Satan s námi! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak nejak rozmýšľam, čo je pri tomto novom Wingardovom výtvore, hlavný problém. Asi to bude počet epizód, respektíve to, že skrz ne je dej trochu nešikovne vystavaný a nevie si ujasniť priority. Ide o príbeh na pokračovanie, ale postavy až moc blúdia v kruhu; z ústredného tajomna sa dozvedáme až moc málo a navyše hodne pomaly. Takmer mi to pripomínalo detektívne seriály, kde sa v každej časti rieši iný prípad. O čo ide vieme len vážne v náznakoch a aj to minimum, ktoré nám je odhalené, sa dozvedáme až z posledného dielu. Niekoľkokrát scenár zabočí do vyslovene slepej uličky (celá tá vec s Grace Zabriskie, alebo Fugitovou matkou), čím diváka nechcene mätie. Chápem, že išlo o budovanie sveta Outcastu; chápem, že išlo o budovanie atmosféry. Ale ten svet by bol vybudovaný dostatočne aj mať o tri-štyri epizódy (a postavy) menej. Atmoška detto. Na druhú stranu, niekoľko scén je bez preháňania vynikajúcich (vyháňanie, celá dejová línia s Fugitovou ženou a dcérou, pomsta za znásilnenie, aféra na púti, decko v pivnici, záver prvej série...). Najlepšie mi príde, sústrediť sa práve na ne. Miernemu sklamaniu sa neubránim, na S02 sa každopádne teším, a snáď to naťahovanie dostane nejakého opodstatnenia. 70% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Stejný případ jako Lucifer, Preacher anebo Živí mrtví...komiks diametrálně lepší ..nuda nuda nuda, proč bych měl na tuhle patlaninu koukat? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Koncept mi připadal trochu podobný jako u Supernatural. Maník s knězem řeší exorcistické případy a celým seriálem se pak táhne jako nit osobní příběh hlavního hrdiny. Jenže narozdíl od Supernatural je tohle nuda k ukousání. Pokud nepočítám tu šmrncovní zrzku, tak jsou herci nevýrazní, samotné vymítání stojí za starou bačkoru a ani atmosférou, byť tady občas solidní náznaky jsou, Outcast nedokáže zaujmout. Víc než pět dílů jsem nezvládl. 30% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že v televizní adaptaci do hlavních rolí obsadili přirozenější ksichty a ne exoty jako v Preacherovi. Kyle Barnes je obyčejný týpek, který si nese svoje břímě a prakticky neví, která bije a reverend Anderson je takový americký Stellan Skarsgård, což se zde opravdu hodí do krámu. Je to mírně rozvláčné a chce to špetku trpělivosti, v těch pravých momentech vás to však chytne a vy pak budete usínat při rozsvíceném světle. Komiksová předloha mě chytla krapet víc, ale dám tomu ještě šanci ve druhé sezóně, zbyde-li čas. Za zmínku také stojí povedená úvodní znělka a ambientní ruchy z dílny Attica Rosse. /// 2. sezóna /// Ne, tohle nepůjde. Po pěti epizodách nad tím definitivně přerážím hůl a posílám tuhle nehorázně utahanou nudu do zapomnění. Sžíravá hutnost výborné komiksové předlohy se Foxům z téhle adaptace nějak vypařila a zůstalo jen u suchého dialogového šustění papírem a nezajímavého přecházení z místa na místo. A je to škoda, protože Robert Kirkman vážně umí a s jiným tvůrčím týmem (případně kabelovkou) u kormidla z toho mohla být stejně mrazivá nálož jako na papíře. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po 4E. Horror spočíva v tom, že je to príšerne nudné. A keď začne reverend vymetať, príde vám to až komické. Nedávam tomu absolútnu šancu na úspech. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Seriál vykazuje mnoho nadstandardních prvků. Prvků, které z něho dělají originální a propracovanou podívanou. Bohužel tím čím seriál je (drama/hororem o vymítání nadpřirozených sil) si podřezává pod sebou větev. Díky temnému nádechu a rozvláčnému tempu se tam zase tak moc neděje (i toho vymítání není zase nejvíc) a to může působit nudně. Za sebe oceňuji opravdu chytlavý přístup a kameru. Také sex bez podprsenky (tedy ne typický americký pod dekou ve tvaru Z nebo oblečení), trošek přiměřené krve a v rámci možností i logiky (ono v seriálu o nadpřirozenu je nutné brát tu logiku s rezervou). Také jsme celkem hodně vnímal kolísavou kvalitu jednotlivých epizod. První byla pecka... ta druhá byl celkem propad... atd. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl byl poměrně zdařilou vějičkou. A to navzdory přítomnosti "knihovníka" z příšernosti známé jako Buffy: Přemožitelka upírů... Ale další díly dávají samotnému seriálu silné rány na solar. Obávám se, že poslední díl první série, bude zvednutým pravým hákem, jenž snímku uštědří K.O.... Inu, 20%, jedna hvězda a 4- . Smutné to vysvědčení pro seriál, který mohl mít velký potenciál. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

V pulce druhe serie uz neveri, ze se to zlepsi. Takhle pomale tempo bez nejakeho vetsiho vysvetleni si muze dovolit jen maloco a Outcast to urcite neni. Pusobivych scen je tu nekolik, ne, ze ne, ale nestaci tuhle serii dokoukam asi jen kvulil drahe polovicce, kterou to bavi. Dostal jsem se tak daleko jen proto, ze jsem prvni serii mel naraz, to je vzdyck trochu snazsi. Ale momentalni cekani tyden na dalsi dil by mi za to nestalo. Chtel jsem dat slabe tri, ale kdyz vidim jak se k chude produkci pridala i cim dal tim slabejsi rezie a kamera a prehravani nebo naopak kozenost nekterych hercu se skoro zdvojnasobila, nejde jinak. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Má to niektoré dosť silné a dobré spracované scénky, kde som si povedal, že nejako takto si predstavujem znepokojujúci hororový seriál. Dokým sa však na ne dostane, tak sa ma Outcast snažil skôr unudiť k smrti, než vystrašiť. Po vizuálnej stránke mi to pripomínalo seriál Helix od Syfy s tým rozdielom, že tu herci tak výrazne neprehrávali. Ďalej ale ako tie tri epizódy však rozhodne nehodlám pokraćovať. Drop 3/10 – 55% ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Prvních 9 dílů bylo hodně zajímavých a tajemných, tak proč by nemohl být poslední díl 1. série trochu stupidnější, že? Ale snad to druhá série zase nahodí zpátky. Tak jako tak je tenhle seriál minimálně po herecké stránce docela dobrý. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Outcastu paradoxne najviac škodí označenie 'horor'. Je to proste thriller s relatívne inovatívnym konceptom posadnutia diablom, v ktorom sa sem-tam niečo nahryzne do náboženstva (hoci skôr povrchne a miestami nasilu), trochu sa pichne aj do vecí okolo rodinných hodnôt a malomestského života, a všetko sa tak nejak zrazu posledným dielom skončí. Ale ten záverečný cliffhanger sľubuje kadečo. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Slušná látka tak max na jednu řadu seriálu, ale po zajímavém začátku to začíná být celkem průjem a nuda, nuda, nuda... moc málo akce. Tak to jde ještě víc do kopru - nekonečné kvákání, rádoby "výchovné" a "poučné" začíná mě to upřímně docela srát. Prostě klasika, je to výplň mezi reklamy, takže co nejvíc žvástání a skoro žádná akce, takhle je to nejlevnější a to mají akcionáři a inzerenti nejradši. :( ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Končím po šiestom dieli, je to nuda. Dej každého dielu by sa dal zhrnúť do desiatich minút, ostatné je vata. Ale aspoň som mal možnosť po dlhom čase a veľa pokusoch konečne vidieť seriál, kde sa bozkával muž so ženou a nie s iným mužom. ()

Reklama

Reklama