Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(30)

V bájné zemi zvané Arth budují obyvatelé starobylého města Arthdal a jeho okolí novou společnost a soupeří o moc. (Netflix)

Recenze (13)

Merkin 

všechny recenze uživatele

Ano. Přiznejme si to - první dvě epizody se musí přetrpět, ale když to vydržíte, čeká vás podívaná jako už dlouho ne. Na korejských dramatech mám ráda hned několik věcí: způsob, jakým Korejci zobrazují city, zejména lásku, je možná až dětsky naivní, ale právě to je romantika (někdy se čeká 16 epizod na jeden letmý polibek, opravdu tam spolu neskočí do postele po prvním rande), politika a intriky nejen, že jsou scénáristicky vybroušené, ale dávají hlavu a patu, mezilidské vztahy mnohdy musíte vyčíst z pohledů a náznaků, přestože hýbou dokonale dějem a pak - nádherná příroda, věrné kostýmy, majestátní výprava... ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Príjemné oživenie, ktoré prichádza do nášho európskeho fantasy priestoru. Určite by som ho neporovnávala s GOT a už vôbec nesúhlasím s tvrdením, že z neho Arthdalské kroniky čerpajú. Znenávidené rody tu boli odnepamäti dávno pred Trónmi a sú motívom snáď v každej druhej veľkej ságe. Atrhdal prináša aj úplne nové motívy a zaujímavý dej s hrdinami, ktorí ma chytili za srdce. Občas mi prišla úsmevná tá teatrálnosť a doslovnosť, najmä pri monológoch postáv, ale keď som si zvykla na trochu odlišný štýl rozprávania, nevyrušilo ma nič. Celkom sa teším na pokračovanie, ktoré, dúfam, príde.. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joon-ki Song je výborný herec a jde mu skvěle akce, vytváří, nebál bych se říct ikonické momenty a fakt má koule, že to všechno natočil sám. Seriál sráží nedostatečné zpracování ambic tvůrců až přílišná snaha využívat prvky GOT, obří výtah, lokální jazyk (který, ale nezní cool, nýbrž komicky a je použit většinou ve zcela nevhodných momentech), vytáčí mě ty kostýmy s kožešinami v prostředí tropické džungle Bruneje. Nádherené lokace a kamera, akční scény, OST spíše nevýrazné, příběh divně klopýtá, nezatracuji to, ale některé momenty, rekvizity jsou tak pitomé, že se nejde nesmát. Navíc se na výpravě nějak šetřilo, nevím, kostýmy, kulisy mi přijdou nějak ošuntělé, než velkolepé, uvidíme, co další série. Vadí mi, že že tak skvělá herečka jako Kim Ok-bin je málo využitá. Jinak ta idea mezidruhové, mezirasové války, proč ne, ale začátek vypadá jako béčko Underworld, neděste se, sérii první dva díly trvá, než se přehoupne k trochu smysluplnějšímu ději. Tuším sice další děj a průběh, ale záleží na tvůrcích jak to pojmou, nepovedlo se jim udělat to úplně EPIC, a mezirasové obsazení by tomu taky pomohlo....Kostymerá a zbrojíře bych si pozval na konzultaci, šlo by pár věcí vylepšit, třeba odstranit v době bronzové železné přilby a zbroje... ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele

Po první epizodě se špatným CGI a druhé pomalejší nastalo velké překvapení, kdy se děj skutečně rozjede a i se pořádně zamotá. Nápad vcelku dobrý, svět ale hlavně historie jednotlivých kmenů je propracovaná, tvůrci se celkem dobře poprali i s dlouhou délkou jednotlivých epizod, která ovšem zaviní pár slabších scén...naopak silné scény skvěle doplňuje hudba, to vše je propleteno záběry na nádhernou přírodu a lokace. Seriál se nebojí být i drsnější, divák se vcítí do role jak kladných postav, tak i záporáků, což je hlavně později dost zajímavé. Můj největší problém se seriálem je jeho konec, který vlastně nic neuzavírá, jen vás donutí chtít víc dílů, které možná nikdy nepřijdou. ()

Bumkybunny 

všechny recenze uživatele

Mňamkaaa. (Ne, vůbec jsem si nepošušňávala na Sayovi, vůbec ne...:9) Ale vážně - líbí se mi celkově prostředí, ve kterém se seriál odehrával - příjemná změna od současných a historických dramat, proti kterým nic nemám samozřejmě, ale mocmoc podporuju takovou tu možnost úplně se odvázat, kterou získáte jedině tím, že si vytvoříte vlastní svět, což tady krásně klaplo. Dvojrole je skvěle zahraná, námět i mytologie jsou super. Člověk je hrozně napnutý a těší se na dlouho očekávaná setkání postav, takže mi koukejte navalit druhou sérii. Hned. ()

Galerie (105)

Reklama

Reklama