Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět umění nezná hranic. A to ani v případě Josephine (Zawe Ashton), která najde skvostná umělecká díla po zemřelém. Než aby je vyhodila, jak stálo v závěti, vezme je pod svá kurátorská křídla a začne je zpeněžovat. Jenže obrazy nejsou tak andělské, jak by se předpokládalo. Skrývají něco temného a hrůzného z malířova života. Na to se postupem času přijde, ale to už je příliš pozdě! (Rodriguez)

(více)

Recenze (131)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Když vám obraz zdivočí, nechoďte mu na oči!" Psychopatické obrazy bohužel moc prostoru nedostaly a nepochopitelně zůstaly srolované ve skříni. Snobové jako vždy intelektuálně opruzení, avantgardní umění typu flek sem, flek tam a dramaturgie tak nudná, že by u toho usnul i Dorian Gray. Navíc mi dojem z výstavy kazila ta "androidní mutantka", kterou JASON_X považoval za tranďáka a která nestydatě střídala... polohy, od ženy vamp přes vlčici z Wall Street až po vypatlanou blbku "co tady vůbec dělám a co po mně rejža kurva vlastně chce?". Tu třetí polohu jsem jí věřil, jako jedinou. Hérečka dobrá akorát tak na pornhub. Přivázat na postel, pomalovat a... nechat zaschnout. Pak přes obličej hodit hadr a... zavřít do skříně, k lidožravým obrazům! Zklamal i otrávený Malkovich hrající tužku (asi fakt byla chyba přestat chlastat :-), naopak potěšila zvídavá Toni Collete aneb moderním umělcům se na koule nesahá! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

"Nešmel umění, obzvláště to, které ti nepatří." Jasně že to neměl být úplně horor, ale ty rádoby napínavé pasáže úmrtí nefungují absolútně. Jsou spíše WTF. Jako satyra světa umělců, kritiků umění a jeho obchodníků už je to koukatelné, baví to pozorování zajímavě fungující sorty lidí. Ale ani tam není Velvet Buzzsaw žádnou trefou do černého, jakou byl třeba Altmanův Hráč ze zákulisí filmařiny. Gilroy s tím měl určitě vyšší ambice. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Samotný originální a bizarní námět výjimečný film neudělá. Za mne se to mělo mnohem víc utrhnout ze řetězu. A taky by bodla zkrácená stopáž. V předložené podobě se ve Velvet Buzzsaw bije několik různých přístupů, navzájem bohužel neuvedených v soulad. Je to příliš ztřeštěné a na úrovni postav až na hraně parodie na to, aby se to dalo brát vážně. A zároveň příliš málo zábavné, aby se to dalo brát ... jen jako čistá zábava. Vlastně mě to za celou stopáž nedokázalo začít skutečně "zajímat" nebo pohltit, nedostal jsem se do spokojenějšího diváckého stavu než do jakéhosi neznuděného, ovšem pasivního čekání na další jakž takž zajímavý moment. Ty ve filmu určitě jsou. Ať už nějaké ty nápadité mordy nebo dobře mířené satirické hlody na svět artových galerií. Ale je jich málo a ta vata mezi nimi mě bohužel zaháčkovat nedovedla. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Totální ulítlost. Chvíli jsem v tom cítil i odkaz na Obraz Doryana Graye, což je určitě ku prospěchu námětu. V rámci těch mysteriozních thrillerů je tenhle ale určitě na straně těch mega divných, který potvrzuje i to, že Jake Gyllenhaal asi navždy zůstane v roli podivínů. Ty mu prostě jdou nejlíp už skoro od dětství. Tady to třeba není jiné, ale i když je to všechno mega ulítlé, mojí pozornost si to na pohodu udrželo až do samotného konce. Ten je ale bohužel trošku do prázdna. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Jake je (jako vždy) fenomenální. A samotný hororový nápad s uměním má několik vizuálně podmanivých scén, ale první polovina filmu má šíleně dlouhou (a bohužel nezajímavě předloženou) expozici, díky které je celý snímek těžce stravitelný. Druhá půlka šlape o poznání lépe ale jakmile dojde na lámání chleba, drží se tvůrci zbytečně u zdi. Škoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dan Gilroy režisér thrilleru Nightcrawler natočil sice originální a herecky našlapaný horor ( Jake Gyllenhaal, Rene Russo, John Malkovich,Toni Collette), ale film je bohužel prázdný, chladný, poměrně nezajímavý a né příliš vtahující. Umění, galerie, obrazy není má parketa a po hororové stránce si myslím nevyužitý potenciál. Některé mordy sice kreativní, avšak málo brutální a už vůbec né šokující je to hodně soft a light a to je škoda, protože film mohl mít blízko k Final Destination. Vyloženě jsem netrpěl, ale je to nudnější kus a slabší režisérová i herecká chvilka. 50% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se několikrát upřímně nezasmál (ve chvílích, které vtipné být měly) a byl jsem dopředu připravený na to, že je pointa celého filmu dost banální (což má být samozřejmě chytrá subverze jako úplně všechno poslední dobou), takže mě to nepřekvapilo a nevadilo mi to - ale většinu času jsem se stejně jen nudil a nudil a nudil. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Hehehe, všichni jsme odsouzeni k zániku. Ach, Malkovich na pláži. Nakonec se tedy mé srdce vzedmulo. Ale souhlasím, že je to "moc dlouhé", jaksi nekoncentrované. A čím víc nad filmem přemýšlím, tím víc mi to přijde jako děsná škoda. Oceňuji námět a všeobecný "feel", ale zároveň si kladu milion otázek. Například vztahu Morfa a Josefíny je (zejména v první části filmu) přikládána taková důležitost, že mi úplně nejivuje (nedžajvuje), jak to nakonec vyvrcholí, respektive nevyvrcholí. To, jak to ("to" jako pouze ta konkrétní scéna) skončí s Rhodorou je sice bombově vymyšlené, ale neměl Morf být až po ní a Josefína jako poslední? A nebo možná Morf jako poslední, protože jako jediný z hlavních postav prošel vnitřní proměnou. (Kromě Damrishe a Pierse samozřejmě.) Orámování filmu Coco a jejím svědectvím/svědčením bych taky raději viděla promyšlenější a více "vědomé", v tomto stavu to tolik nevynikne. Ale nechtěla bych, aby moje meditace nad tím, co by chtělo ještě dopracovat, nějak zastínilo fakt, že jsem si ten film doopravdy užila a že podle mě něco doopravdy nabízí a obsahuje. Toni Collette, paráda. A nikdy bych nevěřila, jak smyslná mi bude Zawe Ashton připadat a jak moc se jí podaří odklonit pozornost od Jakea, škoda jen, že na konci se její postava trošku změnila v karikaturu a ztratila tu plastičnost, co měla během celého filmu (hehe - a viz první věta). ()

choze 

všechny recenze uživatele

"S umělci nerandím. Všichni už jeden vztah mají." Gilroy si dělá prdel ze všech, kdo od něj po Slídilovi čekali další znepokojivou a ponurou věc. VB je parodií vyvražďovačky zasazené do zkarikovaného prostředí uměleckého byznysu, kdy vraždí samo umění (což bylo zřejmé už z trajleru). Seriozní příběh/horor to tedy není, ale slušně zábavné to je, to zase jo. A chtěl bych poděkovat tomu, koho napadlo dát Natalii Dyer brýle. Fetišizuju si holky s brýlema a z ní jsem si cvrkl do gatí. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené a herecky také velice dobré ( chválím hlavně Natalii Dyer), bohužel je ale scénář velice špatný a námět jak by smet. Možná by film mohl po značné úpravě fungovat jako ukázka a lehké zesměšňováni světa umělců, ale ty hororové vložky jsou dost slabé a do filmu se skoro až nehodí. Hororové vložky jsou slabé, nějaké napětí tu takřka neexistuje a vůbec jsou mi všechny postavy nějak uplně volné. 45% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Snobové z LA kreativně umírají pod tíhou prokletého umění. Bezduché, povrchní, banální, ale dost zábavné. Vlastně se teď při psaní tohohle komentáře musím smát. Dobrej point, pane Gilroyi. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Cynická parodie na vyvražďovačky zasažená do dekadentního světa moderního umění. Zmlsané snobské karikatury v čele s Gyllenhaalem chcípají zaslouženou smrtí a je docela zábavné to sledovat. Gilroy netočí horor a vlastně ani nepracuje s lacinými lekačkami, spíš je znepokojivý. Možná si kompenzuje traumata z dětství kdy mu říkali, že z něj nebude umělec, když dostal z výtvarky pětku. Hlubší pointu bych nehledal. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pár let starý Slídil od stejného týmu se mi líbil hrozně moc. Tenhle prazvláštní film mě mimo jiné tématicky hodně míjí. Naštěstí se to dá poznat už z traileru, proto doporučím vyvarování při rozporuplných pocitech. Co ale hůř, celkem podstatně jsem se místy nudil, ačkoliv nás Gilroy zásobuje brutálně šokujícími momenty, je to prostě málo. Jake jako vždy super (hlavně jeho pozérské grimasy), v něm nikdy problém není, ale doufám, že u dalšího filmu bude mít zase šťastnější ruku. 6/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Před třema rokama jsem hrál tematicky stejnou, lepší hru na PC, akorát u toho nebylo tolik keců. Tohle může fungovat jako creepy povídka, ale moc ne jako celovečerák. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podivnost. Vyházet spoustu nadbytečných scén a nechat jen základní myšlenku o tajemném umělci, jehož dílo ožívá. Kvalitní režisér nám pravedl něco velmi podobného jako Refn, který nás vzal do světa modelingu. Tentokráte nás tvůrce nut(d)í v uměleckých galeriích a musíme trávit čas s hodně nesympatickými postavami, které si to nakonec naštěstí odskáčou. Některým z nich (Malkovich) jsem vůbec nerozumněl a vlastně netuším proč ve filmu vůbec byly. Atmosféru to s blížícím se koncem má, ale koukat na to znovu nehodlám. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Námětově nic originálního, jelikož ve filmech už vraždily nejen obrazy, ale zabíjeli i umělci s nimi propojení během života či po smrti. Snímek ale dýchá zvláštní neklidnou atmosférou. Je cítit jakési podivné napětí a člověk tuší, že se přihodí něco divného, něco zlého, a pak najednou...bum...a on to údržbář! Ale vážně, je to neklidný film plný postav, co si jdou po krku, jelikož nejde o nic menšího než o peníze. Výbornou kameru doprovází neméně dobrá hudba a obojí tak činí z filmu zajímavý zážitek. Bisexuální Morf je věrohodně cáklý, Josephine jde za svým bez ohledu na cenu, Rhodora si je vědoma nebezpečí, ale když se rozhodne, je už pozdě a jen ten Piers tu je tak trochu do počtu. A pak vraždy....jsou z větší části v náznaku, byť ubroušená ručička stříká v přímém přenosu. Obrazy ožívají, paže a pracky se natahují a utéci není kam. Možná o trochu více potěší ty, co rádi umění a svět s ním spojený. 3,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dan Gilroy nemá vizuálny talent Toma Forda, či Nicholasa Windinga Refna a nevie písať prázdnych snobov ako Bret Easton Ellis. Výsledkom je dvojhodinové meh o akýchsi vraždiacich obrazoch, na ktorých nič znepokojujúce nie je. V téme vraždiaceho umenia je Carpenterovo Cigarette Burns stále neprekonané. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V prvom rade, tá nálepka "horor" iba mnohých odradí, čo je na škodu, pretože takto film zbytočne stráca časť publika. O horore v tomto prípade je hovoriť naozaj ťažko. Príbeh bol síce taký kostrbatý, a nudnejšie odvyprávaný, no oceňujem ten nápad a myšlienku. Mám rád filmy s tajomnými predmetmi, záhadnými vraždami.... a rovnako tiež nemám rád snobov. Takže priemer. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Námět o zlověstných obrazech mi sice nepřipadal až tak originální ale určitě zajímavej. Jenže tohle filmový zpracování ale těžce pokulhává a nepomůžou tomu ani známější herecký tváře jako John Malkovich, Jake Gyllenhaal a Rene Russo. Hodně slabý 2hvězdy. ()

Reklama

Reklama