Reklama

Reklama

Operace Eichmann

  • USA Operation Finale (více)
Trailer 1

V roce 1960 získává ředitel izraelské tajné služby Mossad informaci, že se v Buenos Aires ukrývá nacistický válečný zločinec Adolf Eichmann se svou rodinou. Eichmann je považován za architekta konečného řešení židovské otázky. Mossad získal informaci o Eichmannově pobytu od Sylvie Hermanové, židovské dívky, která se začala přáteli s Eichmannovým synem Klausem. Klaus je v kontaktu s Carlosem Fuldnerem, bývalým nacistou, který pomáhal v útěcích pohlavárů do Argentiny. Poté co je Eichmannova totožnost potvrzena pomocí fotografií, rozhodne Mossad o zahájení akce Eichmnannova zatčení. Do Argentiny je povoláno komando Mossadu pod vedením agenta Zvi Aharoniho. Členem týmu je i agent Peter Malkin, který se v minulosti neúspěšně pokoušel Eichmanna dopadnout, a Malkinova bývalá přítelkyně Dr. Hanna Elianová. Cílem operace je unést Eichmanna a převézt ho do Izraele, kde by měl být souzen za své válečné zločiny. Po seznámení s Buenos Aires se tým vydává do akce. Eichmann je zneškodněn a unesen do tajného domu Mossadu, kde se členové mise pokoušejí z Eichmanna získat podpis k souhlasu s jeho převozem do Izraele. Aharoni zkouší svou vyjednávací taktiku, ale je s jednáním neúspěšný. Peter začíná postupně vést s Eichmannem rozhovory, ve kterých se ho snaží přemluvit k podpisu, aby v Izraeli mohl sdělit pohled na události ze své pozice. Eichmann nakonec souhlasí. Pod maskou pilotů se skupina Mossadu spolu s léky ovlivněným Eichmannem vydává na letiště v Buenos Aires. Bývalí nacisté vzburcují policii a pokusí se zastavit odlet letadla. Díky Peterovi však nakonec letadlo odletí a Eichmann je před tribunálem v Izraeli odsouzen k trestu smrti. (TV Prima)

(více)

Diskuze

votan99

votan99 (hodnocení, recenze)

za mě obrovské zklamání plné historických nepřesností nebo vyložených kravin. Jedním dechem jsem přečetl knihu o dopadení Eichmanna a v očekávání shlédl tento film, začátek jakž takž ale některé vývody byly fakt zklamání. Už jen to dopadení Eichmanna, X borců tam dělá, že opravuje auto až jeden přiběhne k němu několik desítek metrů od auta a ostatní čumí jak spolu zápasí. To jako vážně? Dále El Al si určitě nenárokoval nějaký papír o potvrzení, že Eichmann letí dobrovolně. Atd. atd. strašný kraviny leckdy

Uživatel votan99 smazal svůj příspěvek.

chelsea17

chelsea17 (hodnocení, recenze)

Spíš mně vadí, že zase uslyšíme anglický jazyk u Němců. To mi prostě nesedí nikdy ...

Morholt

Morholt (hodnocení, recenze)

packa

 Tak tohle vypadá spíš na komplexnější pohled na Eichmanna a ten tady, jestli se nepletu, zatím chyběl. Všechny filmy o něm se zabývaly únosem a následným soudem. problém vidím spíš v obsazení Kingsleyho. V době, kdy Eichmann řádil, mu nebylo ani čtyřicet. A při vší úctě ke Kingsleymu, čtyřicátníka z něj neudělá ani všechen make-up světa. 

packa

packa (hodnocení, recenze)

The Viper

Spíš bych viděl problém v tom, že se znovu točí Eichmannův únos. Akce je to sice brilantní, všechna čest Mosadu, ale natočená už byla několikrát. Bojím se že film vyhoří podobně jako letošní Entebbe.

na příspěvěk reagoval Morholt

Reklama

Reklama