Reklama

Reklama

Otaku ni koi wa muzukašii

(seriál)
  • Japonsko ヲタクに恋は難しい (více)
TV spot

Epizody(11)

Obsahy(1)

Hlavní postavy této romantické komedie jsou roztržitá Narumi a flegmatický Hirotaka. Oba se poprvé od střední školy nevědomky potkávají ve stejné práci a při té příležitosti si domluví schůzku, aby popili a porozprávěli o starých časech. Slovo dá slovo, přeskočí jiskra a zanedlouho se z nich stává pár. Ona skrytá milovnice cosplayů a zapřísáhlá fujoshi, on tajně závislý videohráč a fanatický otaku. Je možné, aby jejich vztah fungoval? (Scalpelexis)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (9)

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné romance anime. Určitě jedno z těch lepších. Hrozně moc doufám že bude druhá série, protože to víc otevřeně snad skončit ani nemohlo. Je hlavně dobré že je tu konečně nějaké dobré romance anime které se neodehrává ve škole nebo mezi teenagery, ale mezi dosplělými, což ale vlastně jsou jenom teenageři v tělech dospělých :D. Viděno za dva dny. 5 hvězdiček (8/10). Skvělej opening, moc pěkný a příjemný art. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se. A viděla se v tom (a teď to nemyslím kvůli oblíbeném žánru Narumi a Hanako). Taky jsem na to koukala se svým již-bývalým-otaku manželem. O to větší zábava to byla. Noitaminu mám ráda, protože se opravdu snaží vysílat seriály zaměřené na starší publikum a tohle anime jedním takovým dílkem je. Celé to dávalo smysl. Postavy se držely svých rolí a nevybočovaly – hlavně nebyly přehnané, přestože byly otaku. Možná to nebude bavit tolik ty, kteří o otaku subkultuře nic nevědí, jsou prostě trochu jako Naoja, Hirotakův mladší bratr, mimo mísu, ale přesto mohou najít zalíbení v roztomilosti některých postav, komediální stránce a dvou dospělých vztazích, pardon jaoistky, mezi mužem a ženou. Doufám, že bude další série. Slabší 4*. ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční zpraování klasické nudné romantiky v pracovním prostředí. Příběh se zaměřuje na dva páry, kdy každý z jedinců má jiné "otaku" koníčky (anime, cosplay, gaming, manga ad.), a na to čím si musí procházet v normální společnosti a také mezi nimi samotnými, kdy mnohdy každý má odlišný názor. Je tu tak spousta vtipných hlášek, situací a mnoho různých narážek, takže se člověk celkem dobře baví od začátku až do konce. Každá z postav je navíc celkem dobře napsaná, takže tak autoři získali mnoho různých variací a možností, jak se vydovádět. Animace je velice dobrá a hudba celkem slušná. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi milá záležitost, která určitě uhrane osobám s podobnými zájmy jako mají hlavní postavy. Seriál sám o sobě je drobnou sondou do života lidí, kteří stále i v dospělosti se věnují hrám a koníčkům spjaté s anime kulturou; pojednává o tom, jak to působí na jejich charaktery a socializaci s ostatními. Co nejde nepochválit je vítaná svěžest a odlišné prostředí od klasických školních romcomů, protože i když jsou hrdinové láskou ne zrovna políbení, nedělají z toho až takové drama a řeší úskalí věcně a přirozeně dospěle. Po většinu času jsme svědky života 2 párů: Jeden od začátku pospolitý a druhý, který k sobě teprve hledá cestu. Drobnému porovnávání se nevyhneme, ale jak jsem zpočátku fandil ústřednímu, formujícímu duu Hirotaky a Narumi, nekonečné a romantické kočkování Hanako a Taroua mi bylo sympatičtější každým dílem, zatímco vztahu prvně jmenovaných docházela mírně šťáva a nápady. Jistě, celou dobu se to veze na referencích k otaku kultuře a o tom, jak hlavně Narumi a Hirotaka se nedokáží popasovat být "normálními", ale časem se posun v jejich vztahu mírně zadrhl a i když to stále sršelo milým vtipem, doufal jsem v něco mírně..akčnějšího, dramatičtějšího, rozhodnějšího. Hanako s Tarouem zkrátka měli v sobě víc života a chuti a byl bych nejspíš vděčnější, kdybych mohl sledovat hlavně je. Tak či onak, ona již zmíněná civilizovanost a dospělost je alfou a omegou příběhu. Žádné děti, jejichž rodiče jsou magicky neustále pryč a dětičky mají nekonečno peněz. Žádné chození kolem horké kaše a neschopnost se vymáčknout. V tomhle ohledu je Wotakoi neskutečně sympatický a s tím, jak splývajíce a otevřeně skončil, mi nebude vadit jeho pokračování. Za sympatickou podívanou těchto otaku dám slabší 4* a bez jakéhokoliv špatného svědomí doporučím těm, kterým k tomuto tématu mají blízko. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to. Seriál s pomalým tempom a dosť pohodovou atmosférou. Žiadne prevratné veci sa tam nediali, iba taký obyčajný život pár geekov. Malo to občas aj slabšie momenty, ale bavil som sa. Ak bude druhá séria niekedy, tak určite pozriem. edit (07.6.2019): Určite pozrite aj OVA epizódu „Youth“, ktorá vyšla tento rok na jar. ()

Galerie (320)

Reklama

Reklama