Reklama

Reklama

Papež František: Muž, který drží slovo

  • Francie Le Pape François - Un homme de parole (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Svet potrebuje nádej. Nádej je univerzálne posolstvo. Dokument venovaný osobnosti pápeža Františka. Prvý pápež pochádzajúci z Latinskej Ameriky predstavuje vo filme svoje pokrokové názory na súčasné spoločenské témy, chudobu, smrť a cirkevne škandály. Snímka sa zároveň vracia k osobnosti Františka z Assisi, ktorého meno pápež prijal. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (15)

Marze 

všechny recenze uživatele

Hezky zpracovano,byl jsem na par Frantiskovych bohosluzbach a precetl jeho novou Encykliku,kde si vsima mnoha soucanych zel jako niceni planety kvuli jejimu prelidneni, zmena klimatu apod. Mohl by se vice zasadit o zastaveni clunu z Afriky do zlateho evropskeho dolu (ktere se v dojumentu kratce objevili). Jak rekl madarsky prezident Urban "Staty chteji zvladat migraci, nikoli zastavovat migranty". ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý portrét o jedné z největších osobností naší doby, který mapuje pozoruhodný vzestup Jorge Maria Bergoglia. Láska, naděje a .. Papež František. I pro nás "nevěřící " se stal velkou inspirací a vzorem. Úžasný muž a sympaťák s jiskřivým projevem.Jeho otevřená mysl i náruč a jeho láska k lidem je tak uzdravující! Bůh Vám žehnej, Papa Francesco. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Dokument lze hodnotit z mnoha různých pohledů, jako výpověď o jednom konkrétním člověku, jako další počin (mého milovaného) režiséra Wima Wenderse, jako poselství o našem bolavém světě, atp atd... Vcelku chápu, že podobný dokument každému nesedne, byť hodnotit jej jako "odpad" mi připadá dokonale ubohé. Jen člověk naprosto nevnímavý a nebo snad frustrovaný a nešťastný může hodnotit podobně. František je v dokumentu zachycen jako muž se srdcem na dlani, milující, soucítící, radostný, hluboce pokorný, vědomý si mnoha historických chyb i své vlastní církve. Dokument jej ukazuje také jako skvělého pozorovatele, který velmi přesně, přehledně a nekompromisně pojmenovává největší problémy tohoto světa. Asi bych nutně nevěřil slzám amerických kongresmanů, to však není důvod nevěřit slovům, která v americkém kongresu pronesl papež František... Celkový dojem: 85% ()

Aristes 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, moc tomu nevěřím... Vyobrazení papeže pouze jako někoho, koho všude přijímají masy lidí s radostným nadšením a otevřenou náručí, nad jehož proslovy se k slzám dojímají američtí kongresmani a jemuž se dostává laskavých objetí a polibků od bývalých zločinců mi připadá poněkud idealistické. Papež František je tu pro mě zobrazen příliš podobně tomu, jak je prezentován v médiích, tedy jako určitá ikona, nikoli jako člověk „z masa a kostí“. Také mě mrzí, že v dokumentu nedostala více prostoru setkání s takovým Erdoganem, Trumpem nebo Putinem (mihnou se tam pouze v jednom záběru), neboť právě konfrontace s nimi by z tohoto filmu podle mě dokázala učinit daleko šťavnatější sousto. Pro srovnání doporučuji zhlédnout mnou nedávno viděný vynikající Herzogův dokument o Gorbačovovi, v němž zejména v jeho posledních minutách spatřuji daleko více hloubky, opravdovosti a lidskosti. ()

vojin 

všechny recenze uživatele

Mnoha lidem se tento film bude zdát jako propaganda katolické církve, jak totiž víme pravda a lež se často zdají podobné, ale při bližším a nezaujatým pohledem zjistíme co je Pravda a o té se nepochybuje. A když už člověk pochybuje o katolické církvi, tak už uvěří naprosto všemu. Film se snaží ukázat život Papeže Františka v kontextu jeho apoštolské činnosti, kdy zároveň sám papež promlouvám a uvádí nás do svých myšlenek. Zároveň film má ještě jednu dějovou linku, kdy je ukázán život svatého Františka z Assisi a jeho vliv jak na samotného papeže Františka, tak na církev, která se snažil přetvořit k chudobě a milosrdenství pro poslední z posledních. A mezi těmito dějovými linkami je těžiště celého dokumentu. Dva Františkové opravující Chrám, který se bortí. Dva Františkové opravující celý náš svět od ran válek, hladomorů, nenávisti, konzumu a beznaděje. Možná zde zním jako katolický fanatik, ale tento film Vás vezme za srdce a pokud ne, tak je čas ho najít, jelikož v hrudníku jej nemáte. Jelikož můžete mít názor na katolickou církev jaký chcete, samotná činnost a láska papeže Františka i Františka z Assisi je nezpochybnitelná. Osobně znám více lidí co se potkali osobně z papežem Františkem, než z kde jakou nemocí. A proto si dovoluji prohlásit, že Láska je nakažlivější než Covid-19 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve Vatikánu a v Římě (Itálie). (BMW12)
  • Česká premiéra tohoto filmu se konala dne 24. 5. 2019 v rámci akce Noc kostelů v Praze 4 - Chodov u kostela sv. Františka z Asisi. Film byl promítán z Kinobusu dopravního podniku hlavního města Prahy. (tommahol)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes. (BMW12)

Související novinky

Dvaadvacátá Ji.hlava: Wenders i libanonský film

Dvaadvacátá Ji.hlava: Wenders i libanonský film

08.10.2018

Sto let Československa a předvolební kampaň Michala Horáčka, Wim Wenders, Jean-Luc Godard, libanonský film i československý orient. Dvaadvacátá Ji.hlava má nabitý program a výjimečné hosty. „Sté… (více)

Reklama

Reklama