Reklama

Reklama

Karppi - Season 1

(série)
Trailer
Finsko, 2018, 9 h 3 min (Minutáž: 44–48 min)

Režie:

Rike Jokela

Kamera:

Anssi Leino

Hudba:

Juri Seppä

Hrají:

Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Jani Volanen, Tommi Korpela, Pirjo Lonka, Riku Nieminen, Raimo Grönberg, Jonna Järnefelt, Pamela Tola, Mikko Nousiainen (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Pouze pár měsíců po tragické události vyšetřuje detektivka Sofia Karppi vraždu, která souvisí s helsinskou stavební firmou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to jsem si zase jednou pochutnala. Tuším, že je to asi 3. finský seroš, který jsem viděla a zatím jednoznačně vede. Je to kvalitní krimi se spoustou nepředvídaných zápletek a napínavý až do konce. Největší devízu vidím ve velice sympatické ústřední dvojici vyšetřovatelů, která se sqěle doplňuje. No a proti výhradám některých komentátorů, že je špatná matka a je furt v práci mám pouze jedinou odpověď. Kdyby byla pořád doma s dětmi a se všemi kolegy by ve všem souhlasila a smála se pořád na celé kolo, asi by nebyla tak dobrá kriminalistka a kolega si musel důvěru a respekt zasloužit, tak to prostě v životě funguje. U chlapa policajta se nikdo nepozastavuje, že nemá čas na děti. To je emancipace, přátelé. "Vita est tempus optimum hominis." A tak je třeba ho žít, se vším všudy. Za mě 90% (15.12.2020) ()

iN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překombinovanost zápletky je typickým znakem severských krimi - to bych ještě překousl. Ale bohužel ani jeden z protagonistů není ztvárněn natolik záživně, aby utáhl celou sérii bez divákova zívání. Navíc k tomu nelogičnosti typu "poslední akční noc naší oběti", kdy jsem jen valil bulvy na to, co všechno za pár hodin stihla... Prostě za mě průměr. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Slusna severska krimi, ktera ale za temi danskymi prece jen trochu zaostava. Postavy jsou ok, holky z Finska az prekvapive pekne a casto vytykane chovani Karppi jsem dokazal pochopit a libil se mi i jeji vyvoj vztahu s partakem. Dej je komplikovany, misty az prekombinovany, ale rozuzleni neni jednoduche a ve vysledku splete nekolik pripadu do jednoho. Problemem je spousta nelogicnosti a nevyjasnenych scen, ale na konci celkem spokojenost. Slabsi 4* ()

rostsoft 

všechny recenze uživatele

Je to jako přes kopírák, vynikající vyšetřovatelce házejí klacky pod nohy, zcela nelogických důvodů. Ještě chápu u jiných seriálu, že vedení Policie má prsty v nekalé činnosti, kterou jejich podřízení vyšetřují. Tady tomu ovšem tak nebylo. Taky je mi divné Proč pokaždé mají tito úspěšní vyšetřovatelé velké problémy s dětmi. Asi by to chtělo trošku originality, ale i tak se jedná o velmi dobrý příběh a skvělou zábavu. Sympatická hlavní postava, a méně sympatický její parťák. Případ natolik složitý že to rozhodně není pro duté mozky. Ale tak to má být. ()

stoun 

všechny recenze uživatele

Za mě našlapaná série. Líbí se mi práce a postupné odkrývání negativního neznáma. Oproti jinýmuživatelům mi ani nevadí, že se Karppiová nestará o rodinu. Rodina je nakonec upozaděna i v ději a to je to nejlepší, co může být. Neruší ve sledování kriminálního pátrání jako u jiných kriminálek. Fakt mě nebaví pořád sledovat, jak je detektivka špatná matka a manželka a jak se s ní partner rozvádí a bere jí děti. Viz třeba Zločin Je to prostě furt na jedno brdo. A to je nuda. Sleduju kriminálky kvůli hledání vraha a ne rodinným příběhům. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (1)

  • Německý důl, ve kterém se v první sérii Nurmi potápí, je ve skutečnosti zatopený lom Rummu v Estonsku. (Sasori)

Reklama

Reklama