Reklama

Reklama

Karppi

(seriál)
Trailer
Finsko, (2018–2021), 21 h 2 min (Minutáž: 42–49 min)

Režie:

Rike Jokela

Hudba:

Juri Seppä

Hrají:

Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Jani Volanen, Tommi Korpela, Pirjo Lonka, Riku Nieminen, Raimo Grönberg, Jonna Järnefelt, Pamela Tola, Mikko Nousiainen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Pouze pár měsíců po tragické události vyšetřuje detektivka Sofia Karppi vraždu, která souvisí s helsinskou stavební firmou. (Netflix)

Recenze uživatele sofiapetra k tomuto seriálu (3)

Karppi (2018) 

Finská odpověď na Most a na Zločin. Není to sice tak napínavé a promakané (příliš se tam toho pravda neděje), jak jsme zvyklí od švédských a dánských velmistrů, ale i tak jsem se těšila na každý díl. Krásnou severskou zmrzlou atmosféru to rozhodně mělo. K vyšetřovatelce Sofii: sice by v žádném případě neměla kandidovat na matku roku - to by asi hodně pohořela, ale mně ten její citový minimalismus nijak nevadil ani neurážel. Nevidí se často, aby tak pěkná baba byla i odvážná a zapálená pro svou práci. A že se skoro nikdy neusmála? Taky proč, do veselého životního období měla sakra daleko; během dvou měsíců přišla o manžela i o mámu. O druhé sérii si dovolím nepochybovat - nevysvětlenou smrt manžela si tvůrci jistě nechali jako eso v rukávu, kdyby se hodilo pokračovat … :) ()

Season 2 (2020) (S02) 

Líbila se mi i dvojka. Sofie Karpii je sice jako matka ještě otřesnější než v první sérii, ale o to je lepší policistka. ()

Season 3 (2021) (S03) 

Great! Nevím, jestli jsem ze třetí série tak nadšená kvůli tomu, že jsem už dlouho žádný pořádný severský seriál neviděla, ale každopádně se mi to strašně líbilo. Dost jsem se u toho bála a hlavně jsem na 8 hodin úplně zapomněla na svět okolo. ()

Reklama

Reklama