Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chrirug dr. Sovac se rozhodne zachránit život svému umírajícímu příteli profesoru Kingsleymu a transplantuje mu část mozku gangstera. Výsledkem zákroku je rozdvojení mysli. Sovac si brzy tohoto výsledku povšimne a zjistí, že gangster kdesi ukryl peníze, k nimž se teď Sovac snaží manipulací s Kingsleyho myslí dostat. Kingsley pod nátlakem stále více propadá šílenství. (Elinor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Lákadlem filmu byl Boris Karloff a Bela Lugosi ikdyž jak se později ukázalo ten nedostal tolik prostoru(škoda). I přestože nejde o horor ale mix Sci-Fi, krimi a gangsterky tak jsem se náramně bavil. Nuda tady absolutně nehrozila a neměla šanci. Transplantace mozku, rozdvojení mysli, postupný propad šílenství. 4hvězdy. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Příjemná a zábavná jekyllohydeovská gangsterka o výměně těl a mozků. Obrovská škoda, že Bela Lugosi měl tak málo prostoru, ale zase to vyrovnával skvělý Karloff. Příběhy o lékařských experimentech ve "vyšším zájmu" vědy (a zde okořeněné i touhou po půlmilionu dolarů) se v té době točily jeden za druhým jak na běžícím pásu, takže měla-li podobná story zaujmout (a to už i v roce 1940), musí být něčím jiná, zvláštní - a tak tu máme nejen gangsterku, ale i dva brilantní hororové herce své éry. Že je to pro někoho málo? Pak ať si hvězdičku odečte. Pro mě je přidanou hodnotou Karloffova exhibice. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušné sci-fi krimi. Za horor bych to moc nevydával. Příběh je lehce úsměvný ale vynahrazuje to jako vždy KArloff a Lugosi. Právě o Lugosim si myslím že mu tahle role gengstera děsně sekla. Jak jsem říkal příběh je úsměvný a ne moc dobrý, prakticky se tam nijak extra neděje. Naneštěstí je film i poměrně krátký tak nenudí, ale znova si ho taky nepustím. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na temu rozdvojenej mysle som videl uz kultove Hitchcockovo Psycho 1960 a Identitu z roku 2003 tusim. Tiuna ide o dalsi film na temu rozdvojejnej mysle - konkretne lekarske experimenty so schizou. Vynikajuci Boris Karloff /Vykradac Hrobu 1945, Scarface 1932, Frankenstein 1931/ sa snad narodil pre taketo roly, fakt hororova legenda par execalnce. Tuna vsak nejde ani tak o horor, ako skor o krimi dramu - okrem schizy s atu riesi aj najdenie vycsieho mnozstva penazi. Vyraznou podporou Karloffovi bola dalsia hororova legenda - Bela Lugosi /Frankenstein a Vlkodlak, Vykradac Hrobu, Vlkodlak 1941/, ktoreho , podobne ako isteho Vincenta Price- a maximalne uznavam. Ale bol v tieni Karloffa - ako mnohi tu spravne pisu, Lugosi dostal podstatne mensi priestor nez Karloff. kazdopadne tempoo nadpriemerne, dialogy vyborne, kulisy sa na rok 1940 vydarili : 77 % ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto případě se o horor ani tak moc nejedná, spíše o slušnou kriminálku s lehkým nádech sci-fi... Příběh je lehce naivní, což k lze vzhledem k době vzniku očekávat, herci klasicky nadprůměrní, proto zamrzí dost malý prostor pro Lugosiho a atmosféra a hudba je vzhledem k příběhu zcela průměrná... Prostě nic co by si měl člověk nějak moc dlouho pamatovat... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film měl rozpočet pouhých 130 750 amerických dolarů. (hladass)
  • Natáčení probíhalo jen 22 dní. (hladass)
  • Dr. Sovaca měla hrát původně Bela Lugosi. Boris Karloff byl obsazen do role profesora Kingsleyho/Rudého Kanóna. Karloffovo pojetí gangstera však bylo nepřesvědčivé, a tak byl do jeho role obsazen Stanley Ridges a Karloff dostal roli Dr. Sovaca. Na Lugosi zbyla menší role Erica Marnaye, prestože za ní dostal stejný honorář jako měl dostat původně za roli dr. Sovaca. (liquido26)

Reklama

Reklama