Reklama

Reklama

Pose - Season 1

(série)
Trailer
USA, 2018, 7 h 59 min (Minutáž: 46–79 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

New York roku 1987. Stálá návštěvnice LGBTQ večírků Blanca si založí domácnost a stane se matkou nadaného tanečníka a sexuální pracovnice zamilované do snobského klienta. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (5)

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý pohled na kulturu a lidi, o kterých bych jinak měl jen minimální podvědomí. Kultura bálů pro mě něco zcela neznámého a strašně se mi líbilo, jak lidé, kteří byli majoritní společností odvrženi si dokázali vytvořit vlastní svět, z většiny tvořený pozlátkem, ale nabízející jim nějaký cíl a metu, pro kterou se snažit. Z této strany skvělý počin.Na druhou stranu, když se odhlédne od tématu, se jedná o docela standardně udělaný seriál, který po scénáristické stránce nenabízí nic převratného a většina věcí proběhne přesně tak, jak by člověk čekal. Proto nemůžu dát plný počet ale jen 4+. P.S. Nejlepší postavy jsou Pray Tell a Elektra. 82% ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paris is burning, baby. Pose je skvěle napsaný feel good seriál. Hned od začátku jsem k postavám cítila spojení a dokázala se do nich vžít a fandit jim. Kéž by i ten život končil tak dobře jako první série. Jediné, co bych seriálu vytkla (nebo co mi spíš nesedlo) je linka s bílým nevěrným mužem, to jsem přeskakovala, přišlo mi to jako děsné klišé. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který by asi nemohl natočit někdy jiný než Murphy. Citlivý náhled do vztahů jedné drag family, naprosto precizní vykreslení všech charakterů, dynamičnost děje a úžasná výprava. Tečka. (nejlepší epizoda - Love Is the Message) ()

WeeLass 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Nádherné a barevné, ale i temné a surové drama vycházející a odkazující se převážně na ballroom kulturu zpracovanou v legendárním dokumentu Paris Is Burning. Seriál se nebojí ani dotknout rasismu, AIDS nebo nenávisti a násili vůči členům LGBTQ+ komunity, ve většině případů transgender ženám. Některé záběry byly až neuvěřitelné, ale realistické a přetrvávající bohužel až dodnes. Ocenil jsem, jak seriál pozitivně uchopil tuto komunitu a osvětlil, že všichni jsme jen lidé a každý si zaslouží empatii, štěstí a lásku. Postavy byly vytvořeny a ztvárněny naprosto bravurně, překvapil mě i Evan Peters, kterého jsem nikdy moc nemusel. Malou roli si v seriálu zahrála i Jiggly Caliente z reality show RuPaul's Drag Race. Za mě plný počet od začátku do konce. Emotional rollercoaster. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Akcentovaný LGBTQ seriál, který by mohl vzniknout jen dnes a jen v produkci Ryana Murphyho. Nejde však jen o nudnou agitaci, nicméně o živelný a energický portrét pulzujícího New Yorku osmdesátých let, kde v záři neonů a disco hudby usilují hlavní postavy o své místo ve světě. Materiál na Emmy. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama