Reklama

Reklama

Hranice poznání

(festivalový název)
  • USA The Most Unknown
USA, 2018, 88 min

Režie:

Ian Cheney

Kamera:

Emily Topper
(další profese)

Obsahy(1)

Ve výpravném dokumentu Iana Cheneyho se formou štafety potká devět špičkových vědců z nejrůznějších oborů od mikrobiologie přes psychologii a neurovědu až po astronomii. Co je to čas? Jak začal vesmír? Kolik toho doopravdy víme? Nikdy předtím se neviděli, sdílí však totéž nadšení pro hledání odpovědí na ty nejpalčivější ze všech otázek. Ať už jsou v ponorce na dně oceánu, ve hvězdárně pod noční oblohou či stojí tváří v tvář primátům, nechávají se fascinovat výzkumy svých kolegů. Jde o unikátní filmový experiment, který odhaluje, že i když věnovali své životy posouvání hranic lidského poznání, nezmutovali ve stereotypy pološílených vědců a zůstali lidmi. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (2)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2019) Hranice poznání nabízí unikátní podívanou, v níž dochází ke konfrontaci mezi devíti různými vědci z rozličných oblastí, které však spojuje touha objevovat doposud neobjevitelné a tím posouvat ony "hranice poznání". Velice mě zaujal koncept filmu, kde spolu vždy dva vědci s naprosto rozdílným zázemím a horizontem vědomostí komunikovali, a i přesto si v podstatě rozuměli. Vedle toho se mi velmi líbilo, jakým odlehčeným a humorným způsobem byly vzájemné konfrontace prezentovány, ale přitom nepostrádaly výpovědní hodnotu s jistou mírou odbornosti. Právě takto si představuji kvalitně natočený populárně-vědecký dokument ()

hanavo00 

všechny recenze uživatele

Dokument/film, který nadchl, ale je vlastně o ničem... Diváka si získá svým bezprostředním humorem. Snadno uchopitelné, zajímavý námět, zpracování. Někde na pomezí 4-5 hvězdiček, hvězdička navíc udělena za spontánnost vědců a především oroginalitu. Viděno na AFO Olomouc. ()

Související novinky

AFO bude bořit mýty

AFO bude bořit mýty

06.04.2019

Blíží se 54. ročník mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO). Čeká vás 6 dní plných vědy, poznání, filmů a mnohem víc! Od 23. do 28. dubna si nenechte ujít tuto… (více)

Reklama

Reklama