Reklama

Reklama

Ženská na vrcholu

  • Česko Vánoce budou! (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Trochu svérázná svobodná matka, úspěšná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková), odjíždí na popud své tety Ely (Jana Krausová) s nadšeným osmiletým synem Mikulášem strávit advent na horách, aby se tak vyhla svému citovému problému. Díky své roztržitosti a hře osudu se ocitá ve vysokohorské chatě Samota. Tam potkává dva muže, ač o žádné seznamování opravdu nestojí. Jedním je horal a milovník adrenalinových sportů Richard (Martin Dejdar) a druhým, jeho bratr (Marek Němec), vážený člen horské služby, ale hlavně milovník žen a zábavy. Tahle nesourodá partička se ve sněhem zapadané Samotě rozhodně nenudí. A to Helena ještě netuší, že její starostlivá milující matka (Jana Preissová) donutí protestujícího otce (Bolek Polívka), aby vyrazili na hory za nimi. Jsou Vánoce a rodina musí být přece pohromadě! (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který musel na papíře vypadat minimálně dobře. Hlavní nápad není špatný, natáčení se zúčastnila celá řada profíků, ale je vidět, že i přes veškerou snahu toho Lenka Kny ještě nemá moc za sebou. Určité paralely s tvorbou Poledňákové a opětovné obsazení Jany Preissové (tentokrát v babičkovské roli) trochu pomohly, ale celek bohužel neskutečně drhne. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Co je platné, když vytáhnete slavnostní prostírání a stříbrné příbory, když ta polívka, se kterou jste se celé dopoledne kuchtili, není k jídlu? Co je platné, že Tatry jsou krásné a je na co koukat, herce jste si taky vybrali mezi naší top, když neumíte napsat scénář a režírujete jako pejsek a kočička? Už od prvních titulků se mi nad vtípky chtělo zoufale plakat studem a příběh samotný nebyl nic jiného, než kaše nastavovaná zoufale jen podle toho, aby měl celý film potřebný počet minut. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se filmu v duchu prvního Špindlu a realita je bohužel mnohem horší. Nezajímavé postavy a herci. Film podle americké šablony, ale z amerických vzorů si bere jen to nejhorší. Když se ve filmu objeví náznak situační komiky (ty momenty jsou všehovšudy tři), je to jak požehnání. A tak (např.) vtípek, kdy se Bolek rozhodne jet radši do tater než trávit Vánoce s exšvagrem, zapůsobí jako vtipný vybroušený diamant. Posledních deset minut ale snad natočil někdo jiný. Sice to není žádná pecka, ale dává to smysl, dá se chápat chování postav, zazní tématicky ladění česká hudba (místo nějaké cizí nic neříkající sračky). A scénky v titulkách jsou dokonce stokrát lepší než vše, co bylo k vidění ve filmu samotném. ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Vím...je adventní čas... a měli bychom na sebe být hodní... Navíc, situace s covidem není nijak růžová, posuďte sami: Semafor: červená / PCR test: nutný / PES: 57 / vlna: 2 / stupeň: 4 - takže to nebudeme ještě kazit špatným hodnocením. No ale proč, proč se u nás poslední dobou, propána, pořád točí tak ŠPATNÉ filmové komedie? To mají nějakou dohodu na NETFLIXu - čím hůř, tím líp? To už to všichni vzdali? Režiséři? Rezignace? Scénáristé? Nuda? Herci? Nezájem? V komedii se přece nemusí šaškovat, aby byla vtipná. Výjimku z nouzového stavu pro každého, kdo to dokázal dokoukat do konce! Aleluja... ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

Dejdar ve flanelové košili pojídající špek s cibulí, hrající na trumpetu v roli macho hrdiny se srdcem ze zlata, mi přijde jako dobrej bizár. Polívková to je klasika, prakticky stejná role ve všech filmech a tady navíc byla pěkně nesympatická. Asi neurazí a už vůbec nenadchne, ale zaručeně pobaví. Jen si nejsem jistá, jestli to co mě pobavilo, bylo tak myšleno. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • „Hlavní ženskou postavu, protihráčku, která bude mít dobrou chemii s Martinem Dejdarem a Markem Němcem a bude vtipná, uvěřitelná a citlivá, jsem obsazovala snadněji, než ostatní, protože Anička Polívková splňovala všechny tyto parametry. Navíc je skvělá herečka a role jako by byla napsaná přímo jí na tělo. Točily jsme spolu už jeden film, tak byl i předpoklad, že určitá důvěra mezi námi je a můžeme se pustit i do tak náročného vysokohorského natáčení,“ řekla režisérka Lenka Kny. (SONY_)
  • Natáčení začalo 23. 11. 2018 v Tatranské Lomnici. V listopadu a prosinci 2018 se točilo v Nízkých Tatrách na Chopku. (KateDanny)
  • Napriek tomu, že sa nastupuje do vlaku v Tatranskej Lomnici (Vysoké Tatry), cely dej sa odohráva na Chopku (Nízke Tatry). Neexistuje žiadne priame vlakové spojenie Lomnica - Jasná. (upol)

Reklama

Reklama