Reklama

Reklama

Ženská na vrcholu

  • Česko Vánoce budou! (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Trochu svérázná svobodná matka, úspěšná majitelka biokavárny Helena (Anna Polívková), odjíždí na popud své tety Ely (Jana Krausová) s nadšeným osmiletým synem Mikulášem strávit advent na horách, aby se tak vyhla svému citovému problému. Díky své roztržitosti a hře osudu se ocitá ve vysokohorské chatě Samota. Tam potkává dva muže, ač o žádné seznamování opravdu nestojí. Jedním je horal a milovník adrenalinových sportů Richard (Martin Dejdar) a druhým, jeho bratr (Marek Němec), vážený člen horské služby, ale hlavně milovník žen a zábavy. Tahle nesourodá partička se ve sněhem zapadané Samotě rozhodně nenudí. A to Helena ještě netuší, že její starostlivá milující matka (Jana Preissová) donutí protestujícího otce (Bolek Polívka), aby vyrazili na hory za nimi. Jsou Vánoce a rodina musí být přece pohromadě! (Bioscop)

(více)

Recenze (247)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pro mě mnohem lepší než zpackaná Poslední aristokratka, která mě vytočila. Tady to cítím jinak. Mám ráda Aničku Polívkovou. Baví mě, je mi sympatická, na film s ní se vždycky těším, protože i kdyby se jednalo o vyložený nepodarek, Anna je tradičně fajn. Tahle vánoční romantika má své slabiny, ne že ne, ale po filmu mám dobrou náladu i dobrý pocit. V sále bylo asi jen dvacet diváků, kteří ale po projekci rovněž opouštěli sál se spokojený úsměvem, čili ode mě se to zatracení nedočká. Líbilo se mi obsazení, i děti byly šikovné, prostředí nádherné, no a volnější tempo bude sice někoho nudit (přiznávám, že i mě se to chvílemi vleklo), ale zase potěší divačky dříve narozené. Je to záležitost, na kterou můžete vzít v čase předvánočním starší maminku, nebo babičku. Děj je předvídatelný, ne všechno se v dialozích povedlo, jak by asi mohlo, ale celkově je to příjemná oddechovka, ze které na mě dýchla poetická, laskavá atmosféra. Vsuvka s Milerem byla příjemným osvěžením a nápadná podobnost některých scén s dětmi se starými filmy Marie Poledňákové (S tebou mě baví svět, Jak dostat tatínka do polepšovny) mě nijak nepohoršila. Přijde letos Ježíšek je mým oblíbeným vánočním filmem, rádi si ho doma pouštíme o každém adventu. No a Ženská na vrcholu má ode mě velmi pěkné tři hvězdičky (s odstupem dvou týdnů zvedám na čtyři), s tím, že se i na ni ráda opakovaně podívám. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chyba tohto filmu je v podstate len scenár. Máme tu hercov, ktorí boli vybraní výborne - všetci disponujú silnými komediálnymi vlastnosťami: Polívka, Polívka dcéra, Dejdar, Pomajbo... Ale keď vám k tomu napíšu takéto dialógy, tak je z toho suchý príbeh z Vianoc. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pre normálneho diváka, ktorý nesleduje len vypatlané romantické komédie, päť jedna z tých iritujúcich... Nefunguje tu nič, okrem krásneho tatranského prostredia. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Sice se to táhne jak cesta po D1 z Prahy do Brna a spousta scén by potřebovala zoufale rozvést, jít do hloubky, prostě je víc uplácat a oživit, ale jinak je to docela životný tvar, kde všichni hrají docela slušně (teda až na toho, co hraje doktora bezďáka v Modrém kódu, ten přehrává jak o nekonečný seriál), a dokonce i obě děcka jsou kočírovaná poměrně slušně. Dokonce i kamera umí dobře rámovat a využívat třeba červeného světla (ty večerní záběry před budovou jsou skoro až mystické), jen mi občas přišel podivný střih, takový jako kvapný. U Dejdara mne překvapilo, že umí zahrát emoce obličejem a stoupnul tím u mne o žebříček výš (nakolik mu to může být jedno, že?). Škoda, že z toho tvůrci nevydojili větší drama než jen běžné neshody a nedomluvy - co kdyby se na horách najednou objevil ten její bývalý, to by bylo tóčo, ne? A co kdyby tam ti rodiče fakt dojeli už předtím? Mne by ty interakce bavily - ostatně je na nich postavený i ten piedestal, k němuž se podobné filmy odkazují, tedy S tebou mě baví svět - a výrazně by oživily ospalou druhou polovinu filmu, kde ze zoufalství je použit pro komično vtip jednoho francouzského filmu s Depardieum, kdy si bohatý manželský pár nastěhuje domů bezďáka. V tom je další slabina filmu - vtipy a potenciálně vtipné scény nejsou vydojeny, nejsou dotaženy do pořádné pointy, a je to škoda, škoda, protože jinak ten základ scénáře je fakt dobrý. Jo, a dal bych tam jiné písničky, tyhle, co tam jsou, vážně nic moc. A taky bych ocenil víc vtipů na téma měšťák na horách. Jo, a taky by mě zajímalo, kde poskytují rezervace na víc jak rok dopředu! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Není to úplná tragédie, jak by se mohlo z hodnocení zdát, ale není to film do kina nebo na osmou večer. Je to film, u kterého můžete dřímat, žehlit, prát, vařit, souložit, projíždět internet, zkrátka a dobře film jako kulisa pro jinou činnost. Povedlo se toho jen velmi málo, za to trapnosti a hluchých míst je zbytečně mnoho. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s většinou, že se jedná o jednu velkou zimní nudu, kterou nezachránilo ani vcelku dobré herecké obsazení. Když totiž scénář nenabídne nic zajímavého a herci nemají pořádně co hrát, nebo jsou jejich postavy protivné, stupidní a nezajímavé – jde to všechno do řiti. Dvakrát jsem u toho málem usnul a jak jsem měl vždycky Polívkovou docela rád, tak poslední dobou mi začíná lézt na nervy, stejně jako Dejdar. Alespoň že Jana Preissová po dlouhé době zas potěšila. Podprůměrná záležitost, kterou si už víckrát nepustím. Nevidím jediný důvod, proč bych měl! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jedna větší piča než druhá. Aspoň, že Dejdar občas pobavil. Jako já mám Polívkovou hodně rád a je mi prudce sympatická, jen by se mohla alespoň někdy zkusit vymanit ze škatulky svých posledních rolí a ukázat, že to umí i jinak (čemuž věřím). ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Podle mých hodnocení to už musí vypadat, že nemám rád Annu Polívkovou, ale není tomu tak. Vůbec nic proti ní nemám, vadí mi jen filmy a seriály v nichž se v poslední době objevuje. Tento snímek byl jen další verzí neuvěřitelně provařené romance o nerudném (dosaďte si samce dle výběru- např. hrobníkovi, vykradači chat, zálesákovi, Krokodýlu Dundeem a podobně) a emancipované ženě z velkoměsta, která svádí marný boj s přírodními živly, faunou, flórou a podobně. Tím pádem musí být od počátku každému zkušenému divákovi (tj. takovému, který viděl už alespoň tři filmy na stejné téma) jasné, jak se bude děj vyvíjet i jak to celé dopadne. Znovu jsem si připomněl, proč nemám v oblibě dětské herce (blíže viz. komentář bubun), opět jsem si vychutnal "rafinovaný" product placement a zoufale jsem chrčel u dějové linie s Heleninými rodiči. Nebyl to pěkný zážitek a závěr musel svou přeslazeností vyřídit nejednoho diabetika. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Z herečky Anny Polívkové se pomalu stává Česká Bridget Jones. Její romantické role ve stylu " Trdlo, co potká pravou lásku ", tak těch docela přibývá. Na druhou stranu je to její parketa, hraje je dobře, prostě se na ty role opravdu hodí. Což znamená, že není mínusem tohoto filmu, ale naopak plusem. Martin Dejdar, Marek Němec + dětští herci jsou také dobrý. Slovenská lokace jsou také pěkné. Podařený je i song " Tohle není pláč " od Báry Basikové a Kamila Střihavky, ale to je naprosto vše, co se dá chválit. Režisérka Lenka Kny, jde ve stopách Marie Poledňákové a moc jí to nejde. I scénář je velmi špatně napsaný. Ve filmu je spousty neuvěřitelných nesmyslů. Padáka by určitě měla dostat skriptka za velkou chybu v čase 0:39:25 aneb u Martina Dejdara je vidět port a oblečení nenavazuje na další střih. Možná by se těch chyb našlo i víc. PS: Film je určen převážně pro nenáročné publikum. I přes jeho nízkou kvalitu filmu, se po čase dá vidět znovu. ()

Pink.Panther odpad!

všechny recenze uživatele

Je to k pláči když amatéři točí filmy. Proč to dělají, možná je to baví, možná proto že mohou, možná čistě pro nějaký ten finanční zisk (Lenka Kny si své veledílo produkovala ve své produkční společnosti). Co mi na tom vadilo nejvíce, bylo, že se to snažilo vykrádat Poledňákové velrybu. Naštěstí je scénář tak zpatlaný, děj žádný a tvůrčí, filmařské a vypravěčské schopnosti autorů díla tak nicotné, že k plagiátu dojít nemůže. Snad mělo pro herce význam si zajet do Tater, něco oddrmolit, nadýchat se čerstvého vzduchu a šup zpět do Prahy, protože je místy vidět že je jim účast v této taškařici nepříjemmná. Kdybych měl najít něco kladného, tak to je asi práce maskérů, kdy v jednom záběru vypadal z určitého úhlu na pár sekund polívka v sukni docela k světu. Produkce: BLUE TIME Praha ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV (2x) - Během pár dni jsem si film dal 2x a musím říct, že na podruhé to bylo více fajn. Ano, Dejdar dělá ksichty. Ano, některé scény jsou hodně divné (Dejdar hraje na saxofon a s Polivkovou to málem blahem sekne). Ano, má to někdy hrozně divoké střihy (jak obrazové, tak zvukově). Ale jako celek to příjemně pohladí a 100 minut vám celkem v pohodě uteče. Po 1. projekci jsem byl na 60, ale po 2. shlédnutí jednu * přidávám. 70% (with J+A) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dávam 3* aj to len kvôli Anne, ktorá sa aspoň trocha snažila hrať. Všade, kde sa pozriem prekypoval samý gýč. Je to jednoduchá pozeratelna jednohubka, ktorá svojím obsahom nemá šancu prekvapiť ani zaujať. Ale na druhu stranu ani to nieje celkom strata času. Slabé 3*. ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

ŠPINDL 3: TENTOKRAT V TATRACH aneb jak další vypatlaná zlatokopka k ještě vylízanějšímu amantovi přišla. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film, celkem kvalitní scénář, krásná hudba, milá oddechovka, Špindl tomuto nesahá ani po kotníky! Až na ten název. To mě ze začátku dost odradilo, že to bude pakárna. 3,5* zaokrouhluji nahoru. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Další šablonovitá rádobyromantická šílenost plná stereotypů a klišé, zřejmě zacíleno na jednodušší jedince. Plusem jest občasné vtipné scénky a výkon Antonína Holoubka v roli Kulíška. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Anička Polívková přerodila do rolí maminek. Herecké obsazení je výborné a to se týká i dětských herců. Jen bylo trestuhodně nevužito. Bylo moc příjemné zase na obrazovce vidět Janu Krausovou a Janu Preissovou. Alespoň nějaký světlý bod této komedie. S tímto filmem je to bohužel jako na houpačce a přitom tady byl potenciál úplně zadarmo. Njn, rukas paní Poledňákové tady už opravdu chybí. Tohle působí jako náhodný slepenec jednotlivých scén, které měly být vtipné. Tenhle film mě neurazil a ani nenadchnul. Horské scenérie byly krásné. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Vysoké Tatry mají něco do sebe. Jinak film ne nepodobný Bezva ženské na krku. Tam alespoň kápek fungovala mezi dvojicí chemie , člověk koukal na pěkné mužské tělo, krásnou mladou ženu. Přeberte si to. ()

Reklama

Reklama