Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manuel je vlivný náměstek tajemníka regionální vlády, který má dobře našlápnuto k tomu, aby prorazil na vnitrostátní politické scéně. Jeho dokonalý život se však zhroutí jako domeček z karet poté, co na veřejnost prosáknou zprávy o tom, že je zapleten v korupční síti společně s jedním z jeho nejlepších přátel ve straně Pacem. Zatímco média začnou informovat o rozsahu skandálu, strana ztrácí své postavení a jediný, kdo z toho vyjde s čistým štítem, je Paco. Manuel je přes noc vyloučen z království, odsouzen veřejností a zrazen těmi, které ještě před několika hodinami považoval za své přátele. Přestože strana trvá na tom, aby vzal veškerou vinu na sebe, Manuel odmítá jít ke dnu sám. Je sice podporován svou ženou a dcerou, ale zároveň musí bojovat o přežití a čelit všepohlcujícímu korupčnímu stroji a stranickému systému, v němž "králové odcházejí a království přetrvávají". (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (11)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejde o inzerované "chladné odkrývání principů korupce", na to je to až příliš žánrovka. Jde o tepající "zasedačkový" thriller o politickém i lidském pádu z výšin, kopání kolem sebe, převlékání plášťů a že když už není co ztratit, začne být i ta lovná zvěr svému lovci nebezpečná. Čekal jsem to o poznání chladnější, mnohem více odosobněné a zaměřené na čistě zákulisní politikaření prosté očividného nastavování zrcadel. Ovšem i v této podobě to funguje. Vyslovená škoda je závěrečných dvaceti minut (lejstra v domě a noční dálnice), kdy se to neopodstatněně překlopí v thriller zcela jiného ražení. A to že zmíněné pasáže jsou perfektně natočeny, na tom nic nemění. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování Rodrigo Sorogoyena o piltické korupci sledujeme přes osobu Manuela, který se v ní koupe až to pěkný není, ale ouha, koelgové kteří se od něj distancují to nedělají snad kvůlu slušnosti nebo morálce, ale jen čistě z osobních důvodů, aby se nevykoupali s ním a právě Manuel není uplný fanoušek toho, že by se v obvinění z korupce měl koupat sám, takže hajdy proti kolegům a už se valí litry špíny, hnusnýho chování, pokryteckého mediálního řečnění pro veřejnost, btw minimálně půlku filmu jsem měl v hlavě všechny ty naše politický svině, naprosto dokonalea přesně vykresleno. Závěrečný slovní fight mezi novinářkou a Manuelem je absolutní perlou filmu, škoda jen že před touto scénu byla jiná , která jako kdyby přišla z úplně jiného filmu a i když byla mistrovsky natočena (bouračka) vůbec do děje a stylu vyprávění nezapadla. ()

Reklama

klida 

všechny recenze uživatele

na začátku jsem se hodně těžko orientoval v tom, kdo je kdo, nebo spíš jakou má funkci, ale pak jsem se do toho dostal a dostal jsem, i když jsem víc čekal víc politiky než sledování jedince v politice, dobrej film, no a s rostoucím tempem jsem při scénách v Andoře, na dálnici a v televizi ani nedýchal ()

haj 

všechny recenze uživatele

Drama o kauze rozsáhlé korupce ve vysokých politických kruzích Španělska po celou dobu vyprávěné z pohledu hlavního hrdiny, který se snaží udělat vše pro svojí záchranu, zatímco většina ostatních se od něj distancuje. O thriller se však rozhodně nejedná, tohoto žánru se film jen lehce dotkne v závěrečné čtvrtině. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Človek až má dojem, že pôvodný scenár vznikol na Slovensku a Španieli si ho len preonačili do svojich pomerov. Nepochybujem, že sledujeme praktiky nie jednej, ale stovák až tisícok politických strán po celom svete, len samozrejme udalosti sú v príbehu jedného korupčného škandálu španielskej strany poriadne zdramatizované, aby to nebola nuda. Občas som sa celkom slušne strácal, predsa len som nikdy nezneužíval európske fondy, nakoniec som sa ale z toho vysomáril. A príjemne mi z toho nebolo. ()

Galerie (47)

Související novinky

Startuje filmový festival LA PELÍCULA

Startuje filmový festival LA PELÍCULA

17.02.2019

Nejen na novinku z dílny oscarového režiséra Asghara Farhádího v hlavních rolích s Javierem Bardemem a Penélope Cruz zve filmové fanoušky festival LA PELÍCULA. Oblíbená přehlídka mezi 19. a 24.… (více)

Reklama

Reklama