Reklama

Reklama

Můžete mi kdy odpustit?

  • Česko Dokážete mi kdy odpustit? (festivalový název) (více)
Trailer 1

Ve snímku Můžete mi kdy odpustit? se představuje Melissa McCarthyová v hlavní roli Lee Israelové, úspěšné autorky životopisů celebrit (a milovnice koček), která se v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století živila psaním biografií takových osobností jako jsou Katharine Hepburnová, Tallulah Bankheadová, Estée Lauderová a novinářka Dorothy Kilgallenová. Když se její kariéra ocitne v pytli, protože už nestačí držet krok s potřebami trhu, vrhne se s pomocí svého věrného kamaráda Jacka (Richard E. Grant) na nové, lukrativní a nelegální podnikání ̶ padělání dopisů slavných (a mrtvých). (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající film z inteligentního a bystrého pera Nicole Holofcener, kde Melissa McCarthy přes kontejnerový look i kočičince pod postelí září jako kometa. Je dobře, že si Can you ever forgive me? našlo cestičku alespoň k úpatí Olympu a někdo si ho tak všimne. Z papíru u soudu Lee čte, o čem to je. A o tom to je! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé v životě jsem viděl Melissu McCarthy hrát vážně. A vlastně ji to docela i šlo. Jen ten film je tak jako děsně černobílej, že vlastně nevím, jestli koukám na životopisný film zajímavé postavy našeho světa a nebo jen příběh někoho, který mě vlastně vůbec nezajímá. Nakonec jsem stejně ale zůstal u hereckého výkonu Melissy a to je tak asi všechno. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $8,803,865 Tržby Celosvetovo $11,657,000 ▐ Melissa McCarthy v takej vážnejšej polohe ale ani tu moc vody nenamúti, neupúta. /40%/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavá anekdota, ze které by šlo nepochybně udělat zajímavý film (viz F for Fake od Wellese), kdyby nebyl pojatý jako Oscar bait. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

V zásadě to ušlo, ale není to úplně můj šálek čaje a docela dost jsem se nudil. Proto není možné abych dal více hvězd. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Can You Ever Forgive Me? představuje poctivě vystavěný příběh o nápravě a uvědomění si, který zdobí kvalitní herecké výkony a solidní režisérský dotek, jenž umí vést postavy a odvyprávět jejich příběh srozumitelně a bez výrazných formálních zaváhání. Bohužel je to ale současně jen další kapka v oceánu podobných dramat s aktéry pohybujícími se na morálním smetišti, jejíž dopad nezanechá cákanec dostatečně silný, aby šlo ke zhlédnutí upřímně vábit a doporučovat ho. Pro ty z vás, kteří máte rádi oba ústřední herce, trochu spisovatelského slangu a nenáročná životní poučení, však určitě nepůjde o bolestivou ztrátu času. Více zde. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Can You Ever Forgive Me?" je ďalším veľkým oscarovým ašpirantom, tak sa naň poďme spolu pozrieť. Myslím si, že napriek tomu ako býva často kritizovaná, Melissa McCarthy je talentovaná herečka. Dokáže ma rozosmiať, no rozhodne má v sebe aj tú vážnu a chladnú tvár, ktorú vie ukázať. A myslím si, že nikde to nie je kvalitnejšie spracované ako v tomto filme. Absolútne jej verím, že je Lee Israel a dáva tu absolútne excelentný výkon. Podľa mňa je skvelá. Richard E. Grant je tiež vynikajúci. Miestami ma trošku otravoval, no na druhú stranu skutočne podal skvelý výkon. A jeho postava je pre mňa veľmi zaujímavá. Dolly Wells je tu veľmi zlatá a trošku som asi čakal od jej postavy viac. Je tu jedna malá dejová momentka, ktorá dokopy nikam nevedie a je to škoda, lebo som bol na to zvedavý. Príbeh je podľa mňa zaujímavý a chcel som vedieť ako ďaleko bude ochotná Lee zájsť. A skutočne miestami ma vedela už poriadne prekvapiť. Myslím si, že niekedy treba vedieť, kedy prestať a trošku sa stiahnuť. Najmä ak začína prichádzať dojem, že na seba pútam veľa pozornosti. Ale Lee to chcela riešiť inak. Je tu pár skvelých momentiek, ktoré mi utkvejú v pamäti a myslím si, že je dobre, že som sa o tejto osobnosti niečo aj dozvedel. Inak by som asi autorku a jej story nikdy nejako poriadne neskúmal a nepoznal. A od toho sú filmy skvelá vec. Dokážu ukázať niečo, čo sme ešte predtým nevideli. A akýkoľvek človek môže byť v skutočnosti zaujímavý. Možno oveľa zaujímavejší, než by si niektorí mohli na prvý pohľad myslieť. Hodnotenie: A- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

McCarthy v tomto smutném příběhu o talentované darebačce posunula svoji kariéru zase dál. Perfektně ukazuje jak nepříjemná povaha Lee a její nerudnost nejsou součástí její povahy, ale symptomy existenciální paniky. Je to film pro dospělé diváky, kteří chápou ekonomickou realitu a vnitřní pohnutky, které ovlivňují chování. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No nie, asi nedokážem tomu odpustiť. Na McCarthy sa nedá kukať a prosím dajte jej už nejakú cenu nech zmizne z obrazoviek, kto má náladu na vraj 49-ročnú ženu (mladšia ako Jennifer Aniston či Jennifer Lopez?), keď vyzerá na 66 a invalidný dôchodok. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Konečně poctivá podvodnice. Místo zlaté mládeže, co prodává lístky na neexistující festival, neexistující diagnostický přístroj či neexistující uměleckou nadaci, konečně postarší žena, která nabídne aspoň něco hmatatelného a ne jenom vzdušné zámky. V tomhle případě tedy zfalšované dopisy slavných. Zatímco výše jmenovaným podvodníkům stačila jen nehorázná drzost, ona něco musela umět, konkrétně literární styl a nápad. A taky pořídit staré psací stroje. ____  Příběh odtažité a tudíž osamocené podvodnice však podle mě neunese celý film, hodil by se na kratší dokudrama. Prostě jenom byla většinou sama, svérázná – protivná – povýšená, chlastala a psala dopisy za jiné lidi. Z filmu nevychází ani nijak zajímavý portrét hlavní protagonistky, ani zákulisní vysvětlení, jak to chodí ve světě literárních memorabilií. Je inscenační podívanou ve starosvětském kabátku, kde byla Melissa McCarthy očividně ráda za pro ni neobvyklou roli. Film se snad dá brát jako smutné zamyšlení o osudech stárnoucích lidí, kterým chybí rodinná podpora, a jejichž dovednosti nikoho nezajímají, protože je neumí nebo nechtějí prodat správně velkohubým stylem. A taky, že když jste postarší obtloustlá žena, co chlastá první ligu, tak se o vaši image nebude nikdo starat. Zatímco kdybyste byli Charles Bukowski….  Jo, i looser musí umět pracovat se sebeprezentací. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Film, jehož zásadní problém je, že je jako na míru šitý pro Oscary a ztrácí tak svojí artovost. Kompletně se to opírá, což není až tak špatně, o transformativní výkon Melissy McCarthy a pro mě osobně ještě zajímavější výkon, Richard E. Granta. Mám z toho smíšený pocit, ale působí to na mě docela "svěže" scenáristickou a filmařskou stylistkou a tak se přikláním ke kladnému hodnocení. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem pořádnou nudu a dostalo se mi opravdu zajímavého příběhu. Melissa McCarthy je výborná herečka, bohužel si vybírá úplně dementní filmy, ve kterých to není poznat. Tady ale ukazuje, že má i na víc, než jen stupidní komedie. Film nebyl extra dlouhý a příběh se rozvíjel dost přirozeně. Já s tím neměla problém. 4* ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Fajn milý a vtipný film se sociální tématikou, akorát škoda, ráda bych se podívala v originále s titulky. Vůbec si myslím, že krom dabingu, by si člověk měl mít možnost vybrat verzi s titulky..... ()

Související novinky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Ceny LA kritiků vyhlášeny

Ceny LA kritiků vyhlášeny

10.12.2018

Oscarový závod je v plném proudu a nebýt toho, že je nový snímek režiséra Alfonso Cuaróna cizojazyčný, byla by Roma definitivním adeptem na sošku za nejlepší film. Potvrdily to teď čerstvě rozdané… (více)

Reklama

Reklama